Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Nic nie może wiecznie trwać Play oszczędza
-
AutorWpisy
-
-
-
Anonimowy
Gość4 września 2009 o 17:37Liczba postów: 138796Ja w sumie nie będę bardzo narzekał, gdyż korzystałem z pakietu 50 minut za 9 zł w MegaMix’ie od zdaje się marca do dzisiaj (pomimo że umowę podpisywałem w 2008 roku), ale zdawałem sobie sprawę, że to promocja.
Teraz wyjdzie mi prawie na to samo (jeżeli ten pakiet będzie dla mnie dostępny).
Średnio cena minuty wychodziła mi ok 29 gr (50 po 0,18 oraz ok 22 po 0,49 oraz ok 14 za 0,35 w sieci plus kilka SMS’ów) a będzie stałe 0,30. Do tego minuty za odebrana połączenia (ale tylko w sieci) i nie będzie źle.
Sporo gorzej będą mieli MiniMix’owcy (z blisko 19gr na 30), ale jak widać ich "krzywda" nie leży Play za bardzo na sercu ;).
-
Anonimowy
Gość4 września 2009 o 18:19Liczba postów: 138796Play oszczędza , ale kosztem swoich klientów . Jak widać przymus dotowania go przez ok 50 mln potencjalnych klientów telefonii w Polsce – to dla niego jeszcze za mało . Po zachłyśnięciu się niektórych agresywnymi reklamami Playa – przychodzi czas refleksji nad jakością i niezawodnością usług tej sieci .
-
Anonimowy
Gość4 września 2009 o 19:04Liczba postów: 138796ciekawe ilu jest desperatow ktorzy nie przeszli jeszce na fresha z playkarty
pomijam tych co maja mixy, bo nalezy zauwazyc ze w innych sieciach jak podpiszesz umowe namixa to jedyna promocja na jaka mozesz liczyc to nalanie na ciebie cieplym moczem a w playu dali im 19gr do wszystkich od tak wiec i tak respekt ze tak dlugo to trwalo
wniosek – zabrali cos czego inni operatorzy nigdy by nawet nie dali
-
Anonimowy
Gość4 września 2009 o 19:16Liczba postów: 138796Lucek najlepiej to podsumował. Cóż więcej dodać, wg mnie Play powoli zaczyna robić powoli coraz gorsze oferty (wg mnie nigdy dobrych nie miał, internet tańszy ale baz zasięgu, abonament niby więcej minut ale żadna minuta nie przechodzi na następny miesiąc) teraz te smsy i minuty. Wiedziałem że warto siedzieć u starego operatora niż iść do nich u nich w przyszłości nie czeka nic dobrego, zobaczycie…
-
Anonimowy
Gość4 września 2009 o 19:19Liczba postów: 138796Kartezjusz, Ja jeszcze nie przeszedłem na fresha, mam starą taryfę i nie zamierzam narazie przechodzić, po pierwsze dlatego że teraz minuta jest taka jak we freshu a przy doładowaniu od 50 pln masz bonus jeszcze, do tego działają jeszcze minuty na deser i 30minut za 3pln, zbieraj minuty to nie promocja jak we freshu, ludzie podniecają się freshem a tak naprawdę stara play karta wychodzi dużo taniej, tylko trzeba odpowiednie pakiety uruchomić.
-
Anonimowy
Gość4 września 2009 o 21:00Liczba postów: 138796Jak sama nazwa mówi, jest to promocja a żadna promocja nie trwa wiecznie, nawet w abonamentach. Więc po co takie durne komentarze, że kto daje i zabiera itp? Śmieszni jesteście i straszni skąpcy albo aż tak bardzo wam grosza przy d…e brakuje by tak skomleć! Wybierzcie abonament to pakiety promocyjne macie na dwa lata (chyba że promocja stanowi inaczej) to nie będziecie narzekać i płakać.
-
Anonimowy
Gość4 września 2009 o 21:26Liczba postów: 138796Kan: A dlaczego tytuł został zmieniony? Czyżbyś znów chciał podnieść "czytelność" portalu? Oj nie ładnie, za chwilę znów się będziesz tłumaczyć, jak kiedyś przy jednym z artykułów, który zmieniałeś dwa razy? Ładnie, a pamiętasz, jak doceniałem Twój portal i Telepolis, a krytykowałem Media2, za plotkarski "charakter". A tu znów się sytuacja powtarza…
-
Anonimowy
Gość6 września 2009 o 15:50Liczba postów: 138796 -
-
Anonimowy
Gość7 września 2009 o 15:02Liczba postów: 138796@zypolek. Użytkownicy w zasadzie podobnych kroków się spodziewali ;(. Wszystkie promocje w Play są bezterminowe. Sądzę, że 5 gr za minutę w sieci i na stacjonarne także się nie utrzyma (szczególnie, że FTR do prawie wszystkich sieci stacjonarnych oraz VoIP, poza TPSA, wynosi ok 7 gr netto). Ale więcej niż 8 gr za minutę to nie zapłacę.
Co się tyczy zmian w warunkach promocji opisywanej w tej wiadomości, to akurat one zostały polepszone. Czemu? Z prostej przyczyny. Zamiast jednego pakietu 50 minut po 18gr dostępne jest aż 5 po 30 minut. Jak ktoś korzysta z PnK lub NPnK to i tak "musi" wydzwonić przynajmniej 50 zł na dwa miesiące, gdyż w innym przypadku bardziej opłaca mu się przejść do Fresh’a. Obliczenia już podawałem, ale nie są one aż tak bardzo skomplikowane jeżeli ktoś zna ofertę PnK i NPnK. Podpowiedź: bonusy przy doładowaniu od 50 zł (20zł) w górę i płaska stawka wynosząca 0,49gr za minutę.
-
Anonimowy
Gość24 września 2009 o 17:55Liczba postów: 138796heh… ciekawe ile z tych odpowiedzi pisza pracownicy konkurencji? wydaje mi sie ze sporo 🙂
sam mam orange i pewnie w ciagu miesiaca przejde do play (dla firm) bo orange daje lepsze warunki dla osoby przychodzacej niz dla osoby ktora siedzi ponad 5lat i ma rachunki powyzej 200zl co miesiac….
-
-
AutorWpisy