Start Forum Sprzęt Pozostałe tematy Nadchdzą telefony komórkowe z matrycą 12 MPix

Viewing 6 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Firma Sony zapowiedziała czujnik CMOS Exmor IMX060PQ, który wraz z odpowiednim autofokusem zmienitelefon komórkowy w 12,25 megapikselowy aparat fotograficzny.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135914

I po co te 12 Mpix ? Jedno zdjęcie będzie rozmiaru 4-5mb. Lepiej zrobić czujnik 7 Mpix z lepszym obiektywem co w końcowym rezultacie da lepszy efekt.

• Anonymous
      Guest

Zgadzam się i też mnie to wkurza, tylko że w reklamie nie da się napisać że ma dobrą optykę, a że ma 12 Mpix a moze i niedługo 50 Mpix się da!

To że zrobi gorsze zdjęcia niż 5 Mpix z dobrą optyką nikogo nie interesi, ma sie sprzedać a nie robić zdjęcia!

• Anonymous
      Guest

Po co taka wielka matryca jak optyka gówniana, idioci pracujący nad tym raczej nie wiedzą czego ludzie oczekują.

• Anonymous
      Guest

Miałem kiedys Canona A60 z 2MP matrycą i robił lepsze foty niż moj obecny aparat jak i K800i. Jak dla mnie rozdzielczość wystarczająca to 3,2 max 5. A odpowiadając na pytanie czemu robią większe? No bo niestety spora grupa ludzi sie nie zna i jest to dla nich podstawą wyboru. Im więcej tym lepiej.

• Anonymous
      Guest

Optyka gówniana i w dodatku ta wielkość matrycy, szumy niesamowite będą, ale idiotów nie braknie co kupią ten badziew. Lepiej zainwestować w lustrzanke i nie zmienić co rok, a telefon do okazyjnych zdjęć wystarczy 2-3mpix, ale sorry jak ktoś na wakacje zamiast aparatu zabiera komórke to żal.pl takiej osobie polecam

• Anonymous
      Guest

tu sie zgadzam

Viewing 6 reply threads
Reply To: Nadchdzą telefony komórkowe z matrycą 12 MPix
Your information: