Start Forum Operatorzy Internet mobilny Mobilny dostęp do Internetu

Viewing 32 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Porównanie mobilnego dostępu do Internetu. Oferta nie uwzględnia promocji z laptopami i macbookami oraz internetu w prepaidzie. Stan na: 30 stycznia 2008.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135891

Witam,

Do autora tekstu. Jesli porownywane sa wady i zalety internetu mobilnego to co robi w plusach oferty Orange "Internet domowy bez limitu na laczach TP"? Chyba przyda sie korekta.

• Anonymous
      Guest

era rowniez ofertuje adsl, zatem albo nalezy porownywac wszystko, albo tylko dostep mobilny

• janeczek
      Member
      Liczba postów: 1

era ma chyba najbogatsza oferte laptopow w tym mac-ki:) ale i zasieg, mialem bluconnecta sluzbowego jak juz kiedys pisalem i w czasie podrozy bylo naprawde swietnie zasieg era ma naprawde niezly i wciaz udoskonalany jest umts zasieg wszedzie mialem

• Anonymous
      Guest

Witam

Napisałem o internecie bez limitu bo jako jedyny to posiada. Era jak na razie ma w fazie testów a nie komercyjnie. Mogą brać tylko pracownicy i poleceni przez nich

• Anonymous
      Guest

jesli net przez siec komorkowa to tylko w technologii 3G i bez limitu danych. bo tak prawde mowiac to placimy tutaj za ilosc sciagnietych danych a nie dostep do netu. dla mnie to jest pseudodostep. testowalem w Orange wszystkie technologie GPRS , EDGE , UMTS i ta ostatnia zniacznie odstaje od poprzednich.

• Anonymous
      Guest

Witam

plus gsm jest super jezeli jestescie w miescie lecz na peryferiach Wrocławia czasami brakuje zasiegu i wtedy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

program pyta sie czy polaczys sie z CNA czy cos w tym stylu

ale nieinformuje o tym ze to polaczenie jest platne za abonament 110 musialem doplacic 150 za kilka godzin polaczenia

• Anonymous
      Guest

Ja mam Erę i naprawdę jest dobrze, UMTS-u coraz więcej, ja jakoś na dziury nie trafiam, a jadąc pociągiem przez pół Polski nie mam problemu z transferami. Fajne są ceny modemów, ogólnie polecam.

• Anonymous
      Guest

Jak ktoś nie jest za bardzo zorientowany w temacie mobilnego internetu to polecam forum bez kabli (wpisać w google i już jest) bo tak to można sobie krzywdę zrobić rachunkiem, wspomniane cnd

• Anonymous
      Guest

używam ery i sobie chwalę, co ważne mimo podróży po kraju nie mam problemu z zasięgiem, nawet chyba zwiększają sukcesywnie, w naprawdę małych miejscowościach można UMTS złapac

• Anonymous
      Guest

ja mam ere od wczoraj i smiga niesamowicie nawet na obrzezach wawki polecam i to bardzo

pozdrawiam

• edek
      Member
      Liczba postów: 1

to prawda, tez jestem za bluconnectem, zasieg rewelacyjny,szybkosc jest naprawde rewelacyjna, 7,2 mb/s w najwiekszych miastach naprawde jest wykorzystywane w najwyzszych obrotach

• Anonymous
      Guest

Powiem tak! Kpina! przez duze K. Nie moglem uwierzyc ze telix jest proplusowy teraz widze. Sorry ale to co autor wipisuje o Orange i Erze to jest… brak mi slow wszystko jest ustawione pod plusa – slaba siec sprzedazy – rzuca od niechcenia. Era ma dziurawy zasieg i nie ma umow na 36msc po co? skoro wieszkosc modemow jest po 1,22. W orange tez nie ma tragedi z zasiegiem. Plus ma az 4 taryfy – roznia sie minimalnie ale i dla firm i dla prywatnych wychodzi to samo, a w erze ze jest to samo dla obu to juz jest malo. Zawze oburza mni brak profesjonalizmu i pytam Pana ile pan dostaje za tego typu pean?

Bez Powazania S.

• Anonymous
      Guest

zawsze myślałem,że dłuższe umowy są po to,aby dłużej ciągnąc kasę z klienta,a krótsze korzystne dla klientów, którzy częściej mogą zmieniac operatora,wybierając najlepsze usługi. tymczasem okazuję się,że wadą ery jest,iż nie ma 3 letnich,niewolniczych umów :))) ja nie narzekam,że mam bc (super działa zresztą) na krócej…zawsze można przedłużyc umowę albo wybrac inna, nowszą…

• Anonymous
      Guest

Znajomy w Oslztynie ma orange. i jednym słowem mówiąc wielka porażka. Jeżeli już złapie zasięg to działa tak wolno, że strona potrafi kilka minut się otwierać. Najlepsze, że w saloni poinformowali, że jak wezmie nowy modem najnowszej generacji to będzie super działać a działa, że lepiej nie mówić. Nie polecam.

• Anonymous
      Guest

Witam, Sam od kilku miesięcy przymierzam sie do zakupu jednej z ofert mobilnego internetu. Jak na razie przetestowałem Bluconnect z ERY. Sytuacje wyglada tak,że realnya prędkość jest 10X mniejsza od tej reklamowanej. mam modem Huawei E220 z uaktualizowanym firmwarem do 7,2 Mb/s jednakże nigdy pedkość to nie przekroczyła 1 Mb/s a często wahała sie w granicach 400-800 kb/s (!). Dodam, że pomiary robiłem w kilku punktach 9 nawetr w salonie ERY). A mioeszkam w dużym miescie. Często zdarza sie tak , że mimo dobrego sygnału modem przechodzi na UMTS a nawet kiedy sygnalizyje HSPDA nie poprawia to jego osiągów. Dużą jego wadą jest brak wyjścia na antweną zewnątrzną. Być może to by poprawiło jego osiągi. Również nic nie pomaga róznież zmiana ustawienia transmisji modemu ( takie jak , np kompresja sprzętowa czy programowa). Prawdą jest natomiast, że istnieją potężne dziury w zasiegu działanie poszczegółnych technologii. Bolączką wszystkich są wysokie opłaty abonamentowe i długoterminowe umowy 24 i 36 mies( brak np 12 mies i czy bez terminowych. Oferta ERY w wersji podstawowej wydaje sie byc najteńsza ale i limit najmniejszy ( 50 żł i 500 MB !) . Orange za to posiada tylko 2 abonamenty standard i premium ( 1G i 4/5Gb) to już coś. za 60zł/ mies. Mając swoją kartę można ten abonament obniżyć do 110 zł ( Orange Premium) dodatkowo przedłużając można zaoszczędzic 50% taryfy ale na jak długo? ( tutaj reklamy wprowadzają w błąd potencjalnych klientów. Owszem sa rabaty ale z ostrymi warunkami.Za to przedłużajac umowę z Plusem można postarac sie o podwojony transfer. czyli 2x1G=2G za 60zł.

• Anonymous
      Guest

artykul rzeczywiscie troche ustawiony pod plusa. wedlug artykulu wychodzi ze tylko on ma interesujaca oferte i jako jedyny ma przyzwoity zasieg. a to nie prawda. jednak bardziej atrakcyjna jest oferta orange, szczegolnie free premium z 5GB limitu. oczywiscie to tylko moje skromne zdanie, kazdy bedzie raczej zachwalal to co ma, ale faktem jest ze orange sukcesywnie poprawai i zwieksza zasieg. w ciagu ostatnich dwoch miesiecy w warszawie zauwazylam naprawde znaczaca roznice

• Anonymous
      Guest

A ja korzystam z Orange Standart. Dziś odwiedziłem salony wszystkich operatorów i tylko Orange pozwala na zakup normalnego telefonu w normalnej cenie. Np. ORANGE koszt używania internetu jest wliczony w abonament. A u innych operatorów trzeba zawracać sobie głowę jakimiś pakietami, które prędko się kończą. Nie chciałbym płacić tego rachunku !

• Anonymous
      Guest

Oddaje bluecona za 48 pln miesiecznie i zmieniam na

pley na karte. Zamiast 0,5 GB bede mial za 25 pln 2GB.

Na slasku lepszy zasieg niz zasieg ery. W pociagu juz nie

posieciuje ale jezdze niezbyt czesto

• Anonymous
      Guest

jest tam ktos?mam pytanie.

• Anonymous
      Guest

miałem iplusa to straszne g… teraz mam Play i jest o wiele lepiej, zarówno w mieście, ale przede wszystkim na moich dwuch wiejskich działkach (mazowieckie i kuj-pom) gdzie Play ma zasięg pozwalający na 600kbps, a iplus działał w granicach 50-90kbps, co dostawca zwalał na słaby zasięg… plus to po prostu g… i naciągacze, którzy czasem "wykupia" jakiś audyt, albo artykuł sponsorują… Play jest git!

• Anonymous
      Guest

Ostatnio próbowałem Internet w Orange z telefonu na kartę.

Niespodzianka: Trzeba zmienić taryfę na dużo droższą, więc jak ktoś korzysta z internetu to nie opłaca się gdziekolwiek dzwonić.

A jak chciałem wrócić do poprzedniej taryfy to…………… przepraszamy ale informacje o planie taryfowym nie są chwilowo dostępne. :-O ……..i tak już kilka dni

ORANGE=TOTALNA PORAŻKA

• Anonymous
      Guest

niestety nie znazalam tego co szukalam. pozdrawiam :):)

• Anonymous
      Guest

Ja też niestety nie znalazlam.Pozdrowienia dla kalasy 1 d.

• Anonymous
      Guest

tez nie znalazlam tego co chcialam

• Anonymous
      Guest

informayyyyyyka ..Czesc:)

• Anonymous
      Guest

klasy*

• Anonymous
      Guest

elo neo !

• Anonymous
      Guest

Spoko soko.

• Anonymous
      Guest

Teraz pojawia się nowa oferta Cyfrowego Polsatu, która ma najbardziej konkurencyjne prędkości. Jak wystartują w lutym zobaczymy jak będzie z oferowanym transferem.

• Anonymous
      Guest

MAM internet za 100 zł 3 m-ce i mam w d. wasze nieuczciwe oferty.

• Anonymous
      Guest

To wszystko jest wyzysk i oszustwo !!!!!!!!!

]w angli za 3GB płaciłem 16F m-c.

prszę porównać poziom zycia zarobków itp.

a tu proponują 1 GB za 50zł -to kpina.i jajca to debilizm ze strony oferenta,

• dawis
      Member
      Liczba postów: 111

o wszystko jest wyzysk i oszustwo xD

Viewing 32 reply threads
Reply To: Mobilny dostęp do Internetu
Your information: