Start › Forum › Operatorzy › VOIP › Masowe wypowiedzenia umów post-paid w tlenofonie
-
AutorWpisy
-
-
Tak w ramach uzupełnienia – to zdanie "na Twoim koncie od dłuższego czasu nie wykonano żadnego połączenia wychodzącego" to ewidentne kłamstwo: mamy 2 konta w Tlenofonie (fakturowane razem) – na jednym codziennie jest przynajmniej 10min rozmów wychodzących do Niemiec (czasem też tyle samo w drugą stronę), na drugim dwa ostatnie połączenia wychodzące to 16.04. (>10min) i 20.04 (>3min)
-
Anonimowy
Gość23 kwietnia 2010 o 13:30Liczba postów: 138851 -
Rzecz w tym, że my mamy umowę na firmę… i nam wypowiedzieli. Dziś dowiedzieliśmy się jednej rzeczy – w panelu można wypełnić formularz kontaktowy (nie wiem dokładnie gdzie, bo nie ja się tym zajmowałam) i próbować się odwoływać od wypowiedzenia, ale konsultant sam nie wiedział czy to coś da.
-
Anonimowy
Gość23 kwietnia 2010 o 15:07Liczba postów: 138851UOKiK, UKE, sam nie wiem ale to operator telekomunikacyjny, są więc jeszcze jakieś sposoby nacisku.
Na pewno nie ma się co pienić od razu, lepiej spróbować napisać do nich "coś" i poczekać na odpowiedź.
Dobrze, że takie sprawy wypływają, bo sam chciałem stacjonarkę do firmy mieć prze VOiP i to we freeco, ale skoro takie cuda zaczynają robić to będę obserwował co wyjdzie po tej fuzji.
-
Anonimowy
Gość24 kwietnia 2010 o 20:03Liczba postów: 138851Jestem jak najbardziej za poszanowaniem praw klienta, ale jeszcze bardziej przeciwko pieniactwu i spiskowej teorii dziejów, a niestety polski internet obfituje w to drugie.
Popieram wypowiedź Gas’a. Poczekajmy.
Dzwoniłem na infolinię i powiedzeli mi, że czyszczą nieużywane konta (w ramach migracji do FCN), że nawet jako konsument mogę zostać na post-paid i że nie zmienią oferty. Jeżeli ktoś chce, to może spokojnie utrzymać i konto i numer i ofertę.
I tyle całej sprawy.
-
Anonimowy
Gość26 kwietnia 2010 o 10:45Liczba postów: 138851Witam.
Informacja została wysłana do użytkowników, którzy
zalegają z opłatami bądź nie wykonują połączeń
wychodzących od minimum dwóch miesięcy. Działania te
mają na celu usunięcie martwych kont, a tym samym
oczyszczenie platformy. Absolutnie nie chcemy blokować
kont użytkownikom, którzy chcą korzystać z naszych
usług. Dlatego każdy kto zgłosi się w tej sprawie do
obsługi Tlenofonu i wyrazi chęć pozostania na
dotychczasowym warunkach, zostanie pozostawiony na
post-paid. Skontaktować można się dzwoniąc na numer
infolinii 22 398 22 22 lub poprzez formularz kontaktowy na
stronie http://www.kontakt.o2.pl/tlenofon.
Zależy nam na zadowoleniu klientów dlatego wykazujemy
się dużą elastycznością i staramy dostosować do ich
potrzeby.
-
Anonimowy
Gość26 kwietnia 2010 o 11:35Liczba postów: 138851Oficjalnie chcielibyśmy zdementować pogłoski o tym, że wspólnie mielibyśmy stać się monopolistą zawyżającym ceny i nie dbającym o potrzeby klientów. Obecnie aktywnie pracujemy nad stworzeniem nowej, spójnej oferty, która byłaby korzystna zarówno dla użytkowników indywidualnych, jak i biznesowych. Choć jej ostatecznego kształtu nie możemy jeszcze zdradzić to możemy zapewnić, że dołożymy wszelkich starań aby klienci byli w pełni usatysfakcjonowani, a wszelkie zmiany odbyły się płynnie. Użytkownicy będą korzystać z tych samych funkcjonalności i na tych samych warunkach cenowych, będą także na bieżąco informowani o wszelkich zmianach.
-
AutorWpisy