Start › Forum › Rynek › Wyniki i sprawozdania finansowe › Jarosław Supłacz -prawdopodobne stają się zmiany właścicielskie Play
-
AuthorPosts
-
-
-
Anonymous
Guest3 października 2009 at 13:23Liczba postów: 135632inwestor oczywiście przewidział taki obrót sprawy, zainwestował ogromne pieniądze tylko po to, aby za 5-10 lat zacząć odrabiać straty jako jeden z uczestników oligopolu ;]
spójrzcie jak wielka trojka boi się PLAYa, 78gr za połączenie do PLAY ma zniechęcić klientów, ale nierówne traktowanie klientów powinno być szykanowane i zakazane prze urząd.
pozdrawiam panów z oligopolu ;]
-
Anonymous
Guest3 października 2009 at 17:51Liczba postów: 135632Prędzej czy później opcja do przewidzenia. A to że Play jest deficytowy jest do przewidzenia od dawna. Play nigdy nie przedstawia swoich wyników jedynie ilość klientów i nic poza tym. Co do stawek to takiej asymetrii jaka ma teraz Play nie powinno w ogóle być a że Play idzie na ilość nie na jakość tak właśnie jest.
-
Anonymous
Guest3 października 2009 at 22:05Liczba postów: 135632Ciekawa dyskusja.
Kiedyś mnie to "kręciło"… Ale dzisiaj jestem w Play Fresh, bo mam, przy moim profilu użytkowania telefonu, po prostu tanio.
I tyle!
Panie i Panowie… Kierujcie się, tak po prostu, własnym rachunkiem ekonomicznym.
Zadajcie sobie pytanie:
operator jest dla Was, czy Wy jesteście dla operatora?
-
Anonymous
Guest4 października 2009 at 11:07Liczba postów: 135632tonopah: tzn. jesli bedzie za drogi czy jak pojawi sie jakas lepsza oferta prepaid to zmienisz opa??:P bo np play moze nie byc za drogi ale juz w tej chwili operator mvno gaduair jest tanszy i ma lepsza oferte pod wzgledem polaczen(wspomniana stawka 22 gr/m), a takze pod wzgledem transmiji danych(czekamy na odzew ze strony play jesli chodzi prepaid). No ale z drugiej strony nie wiadomo jak to z przenoszeniem nr u operatorow wirtualnych, a zmieniajac siec(a przy okazji nr bo nie wszedzie funkcjonuje poprawnie to przenoszenie numerow) to mija sie z celem…bo mialbys wtedy co jakies 2- 3 miesiace inny nr:)
-
Anonymous
Guest4 października 2009 at 11:17Liczba postów: 135632@freshowiec, nie porównuj jedynie jednej stawki za połączenia. Fresh to nie TT Hot, gdzie masz tylko płaską stawkę 29gr/minuta. Co prawda 5gr/minuta w Play i na stacjonarne jest w pakiecie i jednocześnie w promocji (ale co teraz korzystnego nie jest?), ale jak na razie średnia cena za minute wychodzi mi ok 13-16 gr. Od gaduAir już od przynajmniej czerwca lepszą ofertę promocyjną ma mBank mobile – 19gr/minuta.
-
Anonymous
Guest4 października 2009 at 13:13Liczba postów: 135632@Gormar, piszac w moim drugim poscie w tym temacie bralem pod uwage ceny polaczen bez "wiekszych" haczykow i bez zadnych pakietow danych, a takze ceny transmisji danych, takze nie porownywalem operoatorow na podstawie jednej stawki na polaczenia. Prawda jest tez taka ze kazdy ma inne wymagania. Jednemu telefon sluzy tylko do dzwonienia i ew. pisania esow, drugiemu zas z kolei do pisania esow w duzych ilosciach i do korzystania z netu i innych bajerkow ktore udostepniaja op-y. Kazdy (mam tu na mysli osoby ktore bardziej lub mniej zainteresowaly sie ofertami naszych polskich operatorow) wybiera oferte pod wlasne potrzeby…takze nie mozemy powiedziec tez ze "O! ten operator jest the best poniewaz…itd.". Piszac w poprzednim poscie o gaduair mialem na mysli to, ze oferta tego op-a jest najlepsza jak dla mnie (opierajac sie o moje wymagania w stosunku do operatora). No ale czekam w tej chwili na odzew Play-a jesli chodzi o neta we freshu;) pozdro
-
Anonymous
Guest4 października 2009 at 18:33Liczba postów: 135632Okazuje się że play nie podał wyników do sądu rejestrowego za 2008! jak wymaga tego kodeks spółek handlowych. taka spółka powinna być przejrzysta, zwłaszcza gdy jest wysoko zadłużona, ma cały czas wysokie straty, w tym ujemny wynik na działalności operacyjnej&
Zobaczymy jak na to zareagują kredytodawcy, kontrahenci i klienci biznesowi.
Chris Barnnister (były prezes, i stwórca:) odszedł w siną dal…
czyżby nowy prezes >idąc w media i public relations< uciekał do przodu słysząc za sobą co raz głośniej: wyniki, wyniki, gdzie one są? Gdy biznes się rozkręcał i rynek był nienasycony, wtedy każdy jechał na tym samym wózku i mogli liczyć na odrobienie strat, a obecnie jest całkiem inaczej… najczęściej jak prezesi spółek mają parcie na szkło to nie jest dobry prognostyk.
-
-
AuthorPosts