Start Forum Rozrywka TV i muzyka Jakie kanały są dostępne przy pomocy tv mobilnej ktoś wie?

Viewing 54 reply threads
  • Author
      Guest
      Liczba postów: 135812

Coraz bardziej sie przekonuje do tv mobilnej. Wiecie moze jakie kanaly beda dostepne?

• Anonymous
      Guest

Polsat bombarduje nas tym od marca ale nie wiadomo nadal jakie kanapy. Jedyne co to u nich na stronie jest napisane: „m.in. Polsatu, TVN-u, Polsat Sport News, TV4, TVP1, TVP2, TVP Info, TVP Kultura, TVN 7”

• Anonymous
      Guest

tez to widzialem ale pomyslalem, ze ktos ma wiecej informacji.

• Anonymous
      Guest

niestety nie, ale sadzac po „m.in.” w wypowiedzi mysle, ze beda to pakiety kanalow do wyboru.

• Anonymous
      Guest

a co z takimi rzeczami jak wypozyczanie filmow itp?

• Anonymous
      Guest

prawdopodobnie po to wlasnie wifi w urzadzeniu. Jesli nie bedzie takich mozliwosc to pewnie beda ulepszac to caly czas. Chociaz kto ich tam wie…

• Anonymous
      Guest

jest mozliwosc by byly tam dostepne wszystkie kanaly tak jak w domu?

• Anonymous
      Guest

Wszystkie to raczej nie. Nie spodziewal bym sie nawet polowy z nich.

• Anonymous
      Guest

racja, ale myslicie, ze mozemy sie spodziewac chociaz jakiegos kanalu z bajkami dla dzieci? Poza tym taka poreczna wyporzyczalnia filmow byla by calkiem ciekawym rozwiazaniem…

• Anonymous
      Guest

Na prawde zaplacil bys powiedzmy 5 zl za wypozyczenie filmu by moc go ogladac na malym wyswietlaczu? Co innego wiadomosci, mecz lub bajki dla dzieci, ale wypozyczac film to troche przesada.

• Anonymous
      Guest

Zgadzam sie. Brak przyjemnosci z ogladania. Bardziej sie zmeczysz takim ogladaniem filmu niz odprezysz…

• Anonymous
      Guest

cos w tym prawdy jest ale jak masz dobry tablet to mozna wygodnie zasiasc w fotelu i odpalic film.

• Anonymous
      Guest

jak mozesz wygodnie usiasc w fotelu to mozesz tez wyciagnac reke po pilot, zeby odpalic TV i obejrzec to samo na wiekszym ekranie w swoim telewizorze.

• Anonymous
      Guest

moze nittor nie ma TV w domu:P

• Anonymous
      Guest

Niekoniecznie. A co jesli na dzialce mam wygodny fotel ale nie mam TV? 🙂 Bardziej o takim czyms myslalem.

• Anonymous
      Guest

A to przepraszam. Wracajac do tematu – probowales dzwonic do polsatu i zapytac o to jakie beda dostepne programy?

• Anonymous
      Guest

Nie, nie robilem tego ale i tak wydaje mi sie, ze nic mi nie powiedza, gdyz oferta nie zostala jeszcze wprowadzona. A wiadomo – jesli czegos nie wiadomo to wiecej sie o tym mowi.

• Anonymous
      Guest

Niekoniecznie, sprobuj.

• Anonymous
      Guest

na pewno nie podadza zadnych szczegolow

• Anonymous
      Guest

no coz… posluchalem sie i zadzwonilem. Szkoda slow, rozmawialem z dwoma konsultantami. Jedna zdezorientowana pani na poczatku nie wiedziala w ogole co do niej mowie i ciagle slyszalem 'yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ’. Po stwierdzeniu 'czyli ta telewizja jest mobilna tylko w nazwie’? Pani odpowiedziala 'yyyyyy… no tak’. Z jej wypowiedzi zrozumialem, ze do odbioru tv jest potrzebne polaczenie z internetem minimum 2MB i, ze w sytuacjach polowych to urzadzenie bedzie pomagalo w ogladaniu TV jak ziemniak lub kamien. Z kolei drugi Pan gdy zadzwonilem po raz drugi zaprzeczyl i powiedzial, ze urzadzenie zbierajace sygnal ustawia swoja siec i wystarczy sie urzaceniem pod to podlaczyc. Pani powiedziala, ze beda wszystkie takie kanaly jak na TV a Pan, ze nic nie wiadomo poki co. Jak zapytalem o kanale dla dzieci to nie odpowiedzial mi doslownie ale dal do zrozumienia, ze cos takiego bedzie. Teraz pytanie kto klamie a kto mowi prawde…

• Anonymous
      Guest

Kocham nieogarnietych konsultantow! Bardziej bym sie sluchal tego pana.

• Anonymous
      Guest

Znalazzlem jeszcze takie cos:

[quote]”TV MOBILNA” zapewni dostęp do 8 telewizyjnych i 12 radiowych kanałów płatnych w modelu abonamentowym, uwzględniającym subsydiowanie urządzeń. [/quote]

• Anonymous
      Guest

no dobra, to teraz ja zacytuje:

[quote] Polsatu, TVN-u, Polsat Sport News, TV4, TVP1, TVP2, TVP Info, TVP Kultura, TVN 7[/quote]

Tu mamy wymienionych 9 kanalow…

• Anonymous
      Guest

no dokladnie, to jest w tym samym tekscie i nawet w tym samym akapicie…

• Anonymous
      Guest

hahahaha dobre. A wy byscie chcieli od konsultantow dostac odpowiedzi…

• Anonymous
      Guest

Kanałów FTA darmowych jest ponad 500 i są też kanały w hd które są darmowe jak np ostatnia walka Adamka jeżeli sie nie myle która była nadawana przez RTL była w hd.

• Anonymous
      Guest

faktycznie, zle to Panowie przeczytaliscie. Tomcio podrnik ma racje. Odsylam do podstawowki poduczyc sie czytania z podstawowym zrozumieniem 🙂

[quote] „TV MOBILNA” zapewni dostęp do 8 telewizyjnych i 12 radiowych kanałów płatnych w modelu abonamentowym, uwzględniającym subsydiowanie urządzeń. Odbiór kanałów na urządzeniach przenośnych będzie możliwy za pośrednictwem nowego odbiornika w ofercie Cyfrowego Polsatu – mobilnego dekodera M-T 5000 – podłączonego siecią Wi-Fi do urządzenia końcowego, np. smartfonu lub tabletu. Dodatkowo mobilny dekoder M-T 5000 pozwoli na odbiór wszystkich ogólnodostępnych stacji (FTA) nadawanych w ramach naziemnej telewizji cyfrowej, w tym m.in. Polsatu, TVN-u, Polsat Sport News, TV4, TVP1, TVP2, TVP Info, TVP Kultura, TVN 7 w standardowej rozdzielczości.
      [/quote]

• Anonymous
      Guest

fakt, moj blad… Do podstawowki to moze nie – to raczej stres przed tym, ze zaraz wychodze do pracy 😛

• Anonymous
      Guest

Nie rozumiem, gdyz nie wiem co to sa kanaly FTA.

• Anonymous
      Guest

Programy niekodowane FTA to darmowa cyfrowa telewizja satelitarna dostępna bez umowy, bez karty i bez abonamentu.

• Anonymous
      Guest

czyli normalne darmowe kanaly, do ktorych dostep jest bez zadnych zobowiazan i mozna je ogladac?

• Anonymous
      Guest

no dokladnie. o ile twoja antena odbiera te sygnaly.

• Anonymous
      Guest

Antene należy ustawić na Hot Bird albo Astra i wtedy macie darmowe kanały 🙂

• Anonymous
      Guest

ta antene tv mobilnej tez bedzie mozna tak ustawic? Ile to programow pociagnie?

• Anonymous
      Guest

Osobiście do N-ki na karte posiadam zwykłą antene satelitarną i mam ustawioną na hot birda i plus tych kanałów z n-ki mam ponad 600 z FTA bardzo dobrej jakości więc czuje że też tutaj tak może być

• Anonymous
      Guest

oby bylo tak jak mowisz. Wtedy byla by to bardzo fajna sprawa. Mozna by bylo na pewno kupic taki nadajnik na allegro i odbierac tv i za nic nie placic…

• Anonymous
      Guest

Jesli tak bedzie i bedzia mialo to lapac chociaz 100 kanalow to biore. Warto za te 15 zl miesiecznie.

• Anonymous
      Guest

ale wez pod uwage to, ze to nie musza byc polskie kanaly

• Anonymous
      Guest

Tak jak mowi nittor – ja tez ich mam bardzo duzo ale nie wiem czy chociaz 1/10 z nich to kanaly polskie

• Anonymous
      Guest

ciekaw jestem czy bedzie opcja taka by odbierac tez hbo i canal+

• Anonymous
      Guest

Z tej ilości kanałów co powiedziałem jest może z 50 ale to max polskich progamów więc ich za dużo nie ma najwięcej jest arabskich, tureckich i tego typu programów no i kanałów dla dorosłych ale to inna sprawa 😀

• Anonymous
      Guest

mysle, ze bedzie odbieralo HBO i canal+, ale po raz kolejny zapytam – po co? Przeciez to telewizja mobilna. MOBILNA. Wiec jak sama nazwa wskazuje – PRZENOSNA. A wiec na wycieczki, urlop, dzialke itp. Na prawde sa wam potrzebne te wszystkie kanaly na wyjazdach?

• Anonymous
      Guest

Tomcio – dzieki za informacje. Mozesz podac jakie m.in. polskie kanaly masz poza tymi co polsat wymienil u siebie?
      gfortuna – jesli ktos jest freakiem technologicznym to to juz jego prywatna sprawa. Ja pytam bo jestem ciekaw tej nowosci jaka jest tv mobilna.

• Anonymous
      Guest

To jest chore. W takim razie po co wychodzic z domu lub gdziekolwiek jechac jesli wystarczy otworzyc okno i ogladac TV dalej?

• Anonymous
      Guest

mysle, ze nie chcial bys by inni oceniali Ciebie za Twoje hobby wiec tez Ty nie oceniaj innych.

• Anonymous
      Guest

jak by nie patrzec gfortuna ma troche racji. Rozumiem zabrac to ze soba na dzialke i ogladac mecz ze znajomymi i popijac trunki ale juz bez przesady.

• Anonymous
      Guest

ja nikogo nie oceniam. Wyrazam tylko swoje zdanie. Tez bym chcial sprawic sobie takie urzadzenie by byc na bierzaco z meczami.

• Anonymous
      Guest

N-ka na karte jest dla mnie idealna bo doładowywuje sobie konto na tyle ile chce i nie jestem zobowiązany abonamentem miesięcznym a to jest dużo jak 5 miesięcy oglądam to doładowywuje reszta leży spokojnie i czeka na mnie na następny rok ten układ mi bardziej podpasowywuje niż płacenie abonamentu tak samo w komórkach gadam doładowywuje i tyle

• Anonymous
      Guest

jak to mowia – lepiej jak jest wiecej. Aczkolwiek nie spinal bym sie i czekal spokojnie. Na dniach na pewno pojawia sie jakies testy i informacje jakie kanaly odbiera.

• Anonymous
      Guest

Tomcio ale podaj prosze jakie masz kanaly. Nie reklamujmy nki tu i jej „wspanialych” opcji. Trzymajmy sie tematu i rozmawiajmy o tym jakie kanaly moga byc dostepne i jakie to urzadzenie bedzie mialo mozliwosci

• Anonymous
      Guest

no dobra ale mi chodzi o te kanaly, ktore lapiesz za darmo. To bym chcial wiedziec

• Anonymous
      Guest

Tych jest ogromna ilość rtl, jakieś rad uno , due itd i al jazira itd jest ich ogrmna ilość muzycznych sporo, nawet polskie disco polo hehe ale mi sie rymneło 😀 no i naprawde wiele wiele innych jak mówie grubo ponad 600 kanałów jest ogólnie z czego polskich to garstka nawet nasi wschodni sąssiedzi mają chyba z 20 programów na satelicie.

• Anonymous
      Guest

nadal nie podales tego o co pytam… a pytalem o polskie kanaly.

• Anonymous
      Guest

Jestem załamany waszymi wypowiedziami.
      Ustalmy kilka faktów:
      – TV Mobilna będzie zbierała sygnał naziemny i przetwarzając go na WI-FI przesyłała do urządzenia np.Tablet (W np.tablecie trzeba będzie połączyć się z siecią rozsyłaną przez TV mobilną)
      – KANAŁY FTA (Free To Air) – Kanały niekodowane, w tym wypadku chodzi o kanały NAZIEMNE a NIE satelitarne.
      – Cena: 15-20PLN

• Anonymous
      Guest

Czyli o jakich kanałach FTA mamy doczynienia w tym przypadku?

Viewing 54 reply threads
Reply To: Jakie kanały są dostępne przy pomocy tv mobilnej ktoś wie?
Your information: