Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Jak bezpiecznie pracować z domu
-
AuthorPosts
-
-
Zdalna praca (tzw. telepraca) staje się coraz popularniejszą formą zatrudnienia młodych matek. Specjaliści prognozują, że pod koniec 2009 roku co trzeci amerykański pracownik biurowy będzie pracował w tym trybie. W Polsce odsetek osób zatrudnionych do pracy w domu jest mniejszy, ale również u nas da się zauważyć trend wzrostowy.
-
Anonymous
Guest19 września 2009 at 13:53Liczba postów: 135617Jestem projektantem branzy budowlanej i pracuje w domu (jeden pokoj to praktycznie biuro). Wiele lat temu musialem zalozyc jednoosobowa firme, kupic komputer, drogie oprogramowanie i pracowac w domu. Zalety: pracuje kiedy chce, sam ustalam dni wolne, urlop, wieksze zarobki (miesiac ma przeciez 30 dni 🙂 ), trudno stracic calkowicie prace, bo zlecenia mam od wielu firm jednoczesnie. Wady: Komputery i oprogramowanie to grubo ponad 10 tys zl (ale mam wszystko co potrzebuje), niby pracuje kiedy chce, ale projekty musze oddac na czas, zeby miec kolejne zlecenia, wiec czesto pracuje po 10-12 godz. dziennie, rowniez w weekendy, urlopu nie mialem w tym roku, musze prowadzic ksiegowosc z VATem, placic ZUS. Koszty sa stale, a zlecenia i platnosci nie. Duzy projekt robi sie kilka miesiecy i czesto czeka kolejne kilka na przelew. Duza odpowiedzialnosc i stres, to chyba najwieksze wady. Znam ludzi, ktorzy pracuja w biurze, a tylko dorabiaja w weekendy i to im odpowiada, chca spokojnej, pewnej pracy. Inni nawet nie szukali pracy w biurze na etacie, pracowac od 8.00 do 16.00, sluchac przelozonego i zarabiac z gory okreslona pensje, to nie dla nich.
-
-
AuthorPosts