Start Forum Operatorzy Internet mobilny Internet mobilny – zestawienie limitów transferu u operatorów – kto daje najwięcej?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 20
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

W poprzednim artykule opisaliśmy jak łatwo jest wykorzystać dostępne 1 lub 2GB transferu. Przy intensywnym korzystaniu z popularnych serwisów takich jak Youtube licznik danych już po kilku godzinach może dojść do kreski po której następuje ograniczenie szybkości transmisji.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 139183

Iplusopobieracz jest dodatkowo płatny przy innych taryfach. Co do pokrycia 3g to Play nie odbiega dość istotnie od konkurencji. A zasięg Edge czy GPRS to obecnie raczej nie zaspokaja oczekiwań użytkowników. Tak naprawdę o tym, która oferta jest najlepsza decyduje miejsce, w którym chcemy z mobilnego internetu korzystać. Zestawienie nie uwzględnia promocji Play, w której mająć własny modem można za abonament 45 zł. dostać limit 10 GB. Liczymy, że Telix zrobi podobne zestawienie ofert prepaid.

• Anonimowy
      Gość

Czyli potwierdza się moja teoria, że Play wcale nie jest rewelacyjny: ani pod względem jakości ani stosunku limity/cena. Oferta „PO 10GB” wypełnia tylko lukę transferową w iPlus i Orange, a i tak warto się zastanowić, czy nie dopłacić tych 30-40zł dla wyższych limitów. Dla pozostałych ofert warto się zastanowić, czy nie lepiej brać „PO na kartę” niż wiązać się cyrografem.

Gdy już mamy modem, warto zastanowić się nad ofertą bez modemu, która wypada bardzo korzystnie. W Orange i Plus abo jest tańszy o 25% a w Play tańszy o 40%.

• Anonimowy
      Gość

iPlusopobieracz, to żadna rewelacja. Więcej tu marketingu niż użyteczności. Zwykle zmęczony pracą człowiek idzie wcześnie spać i wcześnie wstaje do pracy. Rano co najwyżej zdąży odebrać pocztę, przeczytać newsy i sprawdzić pogodę, czasami filmik z jakiegoś serwisu rozrywkowego. I jeszcze te ceny, w najniższych abo płaci się 10zł.

Dobrze, że nie wspomniano o internecie z Cyfrowego Polsatu, bo to dopiero jest żenada. Abonament za 1zł, ale trzeba kupić transfer i płacić za niego co miesiąc, więc abo jest sporo wyższe niż 1zł.

• Anonimowy
      Gość

jak widac internet w play oplaca sie tylko prepaidowcom, kto duzo uzywa nie zadowoli sie namiastka internetu mobilnego i wybierze w3

• Anonimowy
      Gość

W ogóle uważam za mało korzystne wiązanie się jakąkolwiek umową na czas określonych w kwestii internetu mobilnego… ze względu na nieprzewidywalną jakość takiego połączenia. Na jego pogorszenie może mieć wpływ zbytnie obciążenie nadajnika, czasem liście na drzewach… a nuż, przed naszym domem powstanie powstanie trochę wyższy budynek, który obniży jakość sygnału.

• Anonimowy
      Gość

Limity limitami, ale wiadomo, że najważniejszy jest zasięg. Pod tym względem na pierwszy plan wysuwa się Orange (no chyba, że jeszcze któryś z opów ma łączony zasięg 3g/cdma).

• Anonimowy
      Gość

jeszcze netu z cyfrowego polsatu tutaj brakuje chociaż nie świadczą usług telefonicznych to może warto ICH dodać?? 😳

• Anna23105
      Członek
      Liczba postów: 4

A co z użytkownikami na kartę? My tez chcemy większe limity i niższe ceny na internet

• Anonimowy
      Gość

Witam jak dla mnie play ma najlepsza ofertę 45zł 10GB, przecież chyba nikt nie kupuje internetu mobilnego po to żeby tylko pliki ściągać, kwoty powyżej 100zł czy nawet 80 zł za mobilny net są dla mnie jakimś nieporozumieniem

• Anonimowy
      Gość

Oferty na kartę są w Play i Orange.Orange całkiem nieżle około 3 GB na trzy miesiące,za 50 zł. 🙂

• Anonimowy
      Gość

Nie chce siać zamętu, ale przydało by się porządne zestawienie ofert z opisem dodatkowych usług, analizą opłacalności, cenami np. bez modemów, itd…….
      Ten jest jak dla mnie bardzo pobieżny.

• Anonimowy
      Gość

a mi to pachnie artykułem sponsorowanym, w tabelce plusa brak info że sa to umowy na 24 m-ce, poza tym prędkość 21m/bit na sec, ba nawet powyżej 7,2 nie jest jeszcze osiągalna. Jakiś czas temu był przeprowadzone pomyślne testy we Wrocławiu i 11 największych miastach Polski jednak projekt wdrażania prędkości do 21mbit/sec został chwilowo wstrzymany. Jeszcze to piękne logo plusa na końcu sprawia, że mam pewne wątpliwości co do obiektywności intencji autora artykułu.

• Anonimowy
      Gość

Mam Plusa i nie narzekam, bardzo dobra jakość za rozsądną cenę. Miałem w Play mozna się było pochlastać, co z tego że tanio jak działa koszmarnie pomyłka, działa nie działa co ja gadam:)

• Anonimowy
      Gość

śmigam w IPlusie już trochę czasu, a wcześniej zmuszony sytuacją musiałem działać w Play – różnica diametralna! lepszy zasięg a przede wszystkim szybkosc!

• Anonimowy
      Gość

Po pierwsze: do 21 mbit/s nie pójdzie [b]nawet teoretycznie[/b] ze względu na przepływność radiolinii, która wynosi 16mbit/s. Orange ma nodeB’y podpięte światłowodami i Plus może się schować. Dodatkowo ma CDMA. Na plus w Plusie jest iPlusopobieracz.

• Anonimowy
      Gość

Potwierdzam, że i plus działa najlepiej. Wcześniej miałem Orange i po przejściu na Plusa czuję różnicę – na korzyść Plusa. Dobra oferta, wysokie limity i jakość. Według mnie jak mobilny internet, to tylko w Plusie.

• Anonimowy
      Gość

IPlus jest najlepszy. Mam i jestem bardzo zadowolony. Korzystam HSPA+ i uważam, że nie ma sobie równych. Dodam, że wcześniej miałem BlueConnect…porażka totalna, nie wspomnę tanim Play-u, który po wyjechaniu z miasta siada kompletnie…

• Anonimowy
      Gość

mi wychodzi OrangeFreenaKarte za doładowanie 100zł mam 7GB +29gr/min BEZ umowy… czyli ~1GB/mc + brak przekładania karty, mam w telefonie, chce w komputerze podpinam kabel… Internet komórkowy nie jest do VOD czy P2P… konstrukcja tego jest jaka jest… ale 100GB/50PLN powinno być standardem… ale to PL….

• Anonimowy
      Gość

A ja przedłużyłem umowę w Orange na 12 m-cy BE Standard i mam średnio 40 zł co miesiąc z 6 GB limitem. Internet w Orange działa mi w całym kraju bez problemu , nawet w najmniejszych wioskach EDGE.

• Anonimowy
      Gość

Zestawienie nie uwzględnia promocji Play, w której po roku korzystania z opcji 5 GB za 45 zł i po podpisaniu aneksu na kolejny rok dostajemy już 10 GB za 45 PLN.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 20
Odpowiedz na: Odpowiedź #231054 w Internet mobilny – zestawienie limitów transferu u operatorów – kto daje najwięcej?
Twoje informacje:

Anuluj