Start › Forum › Operatorzy › Internet mobilny › Internet mobilny – zestawienie limitów transferu u operatorów – kto daje najwięcej?
-
AutorWpisy
-
-
W poprzednim artykule opisaliśmy jak łatwo jest wykorzystać dostępne 1 lub 2GB transferu. Przy intensywnym korzystaniu z popularnych serwisów takich jak Youtube licznik danych już po kilku godzinach może dojść do kreski po której następuje ograniczenie szybkości transmisji.
-
Anonimowy
Gość11 maja 2010 o 10:38Liczba postów: 139018Iplusopobieracz jest dodatkowo płatny przy innych taryfach. Co do pokrycia 3g to Play nie odbiega dość istotnie od konkurencji. A zasięg Edge czy GPRS to obecnie raczej nie zaspokaja oczekiwań użytkowników. Tak naprawdę o tym, która oferta jest najlepsza decyduje miejsce, w którym chcemy z mobilnego internetu korzystać. Zestawienie nie uwzględnia promocji Play, w której mająć własny modem można za abonament 45 zł. dostać limit 10 GB. Liczymy, że Telix zrobi podobne zestawienie ofert prepaid.
-
Anonimowy
Gość11 maja 2010 o 11:24Liczba postów: 139018Czyli potwierdza się moja teoria, że Play wcale nie jest rewelacyjny: ani pod względem jakości ani stosunku limity/cena. Oferta „PO 10GB” wypełnia tylko lukę transferową w iPlus i Orange, a i tak warto się zastanowić, czy nie dopłacić tych 30-40zł dla wyższych limitów. Dla pozostałych ofert warto się zastanowić, czy nie lepiej brać „PO na kartę” niż wiązać się cyrografem.
Gdy już mamy modem, warto zastanowić się nad ofertą bez modemu, która wypada bardzo korzystnie. W Orange i Plus abo jest tańszy o 25% a w Play tańszy o 40%.
-
Anonimowy
Gość11 maja 2010 o 11:30Liczba postów: 139018iPlusopobieracz, to żadna rewelacja. Więcej tu marketingu niż użyteczności. Zwykle zmęczony pracą człowiek idzie wcześnie spać i wcześnie wstaje do pracy. Rano co najwyżej zdąży odebrać pocztę, przeczytać newsy i sprawdzić pogodę, czasami filmik z jakiegoś serwisu rozrywkowego. I jeszcze te ceny, w najniższych abo płaci się 10zł.
Dobrze, że nie wspomniano o internecie z Cyfrowego Polsatu, bo to dopiero jest żenada. Abonament za 1zł, ale trzeba kupić transfer i płacić za niego co miesiąc, więc abo jest sporo wyższe niż 1zł.
-
Anonimowy
Gość11 maja 2010 o 12:25Liczba postów: 139018W ogóle uważam za mało korzystne wiązanie się jakąkolwiek umową na czas określonych w kwestii internetu mobilnego… ze względu na nieprzewidywalną jakość takiego połączenia. Na jego pogorszenie może mieć wpływ zbytnie obciążenie nadajnika, czasem liście na drzewach… a nuż, przed naszym domem powstanie powstanie trochę wyższy budynek, który obniży jakość sygnału.
-
Anonimowy
Gość11 maja 2010 o 17:42Liczba postów: 139018 -
Anonimowy
Gość12 maja 2010 o 21:21Liczba postów: 139018a mi to pachnie artykułem sponsorowanym, w tabelce plusa brak info że sa to umowy na 24 m-ce, poza tym prędkość 21m/bit na sec, ba nawet powyżej 7,2 nie jest jeszcze osiągalna. Jakiś czas temu był przeprowadzone pomyślne testy we Wrocławiu i 11 największych miastach Polski jednak projekt wdrażania prędkości do 21mbit/sec został chwilowo wstrzymany. Jeszcze to piękne logo plusa na końcu sprawia, że mam pewne wątpliwości co do obiektywności intencji autora artykułu.
-
Anonimowy
Gość13 maja 2010 o 12:23Liczba postów: 139018 -
Anonimowy
Gość14 maja 2010 o 09:28Liczba postów: 139018 -
Anonimowy
Gość14 maja 2010 o 14:57Liczba postów: 139018mi wychodzi OrangeFreenaKarte za doładowanie 100zł mam 7GB +29gr/min BEZ umowy… czyli ~1GB/mc + brak przekładania karty, mam w telefonie, chce w komputerze podpinam kabel… Internet komórkowy nie jest do VOD czy P2P… konstrukcja tego jest jaka jest… ale 100GB/50PLN powinno być standardem… ale to PL….
-
-
AutorWpisy