Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Era rozważa wprowadzenie nielimitowanych połączeń w ramach sieci
-
AuthorPosts
-
-
-
Anonymous
Guest8 marca 2010 at 08:45Liczba postów: 135829 -
Anonymous
Guest8 marca 2010 at 09:09Liczba postów: 135829 -
Anonymous
Guest8 marca 2010 at 09:34Liczba postów: 135829Od momentu kiedy coś powie Hartmann do realizacji mijaja lata świetlne. Jak wszystko dobrze pójdzie to może na święta Bożego Narodzenia abonenci Ery doczekają się swojego "stanu darmowego". Poraża mnie ta zasiedziałość i opieszałość Wielkiej Trójki. Nie ważne co się stanie z P4 i kto ją kupi. Jedno jest jednak pewne-gdyby nie oni to naprawdę niewiele by się zmieniło w ofertach Wielkiej Trójki od tamtego czasu. Tutaj liczy się sam fakt istnienia P4 bo zmusza on pozostałych do jakiegokolwiek działania. A wcześniej Trójka podzieliła sobie torcik na trzy równe kawałki i śmiała się ze swoich abonentów.
-
Anonymous
Guest8 marca 2010 at 09:39Liczba postów: 135829 -
Anonymous
Guest8 marca 2010 at 10:01Liczba postów: 135829Play i tak jest lepszy że wymyśla wszelkie nowości jako 1wszy i tak jest ciągle. Co z tego że Era wprowadzi taką usługę. Pewnie minie jeszcze parę miesiecy. Wieć klient Play jest do przodu finansowo za te parę miesiecy. Poza tym plusem Fresha jest to że nie trzeba ładować konta co miesiac ani co kwartał. Ładujesz kiedy masz potrzebe a nie kiedy kączy Ci sie data. Nie patrzmy tylko na cenę ale też na inwocyjność operatora oraz jego podejście do klintów. Play jest wielką korporacją jak inne telekomy ale nie ma takiegi złego podejścia do klienta jak W3. Sam przeszedłem z plusa do nich z rodziną i jestemy zadowoleni. Im więcej nas będzie w Play tym taniej dla wszystkich.
-
Anonymous
Guest8 marca 2010 at 11:00Liczba postów: 135829I znów kolejny artykuł z tytułu: damy taki temat, aby czytali, normalnie jak na Media2. Właśnie taki temat, że może wprowadzą, a może nie nic nie wnosi i raczej obija się to o ploteczki, niż telekomunikacyjne fakty, ech. Przynajmniej na Telepolis poprostu bardziej "normalny" tytuł wywiadu z Klausem…
-
Anonymous
Guest8 marca 2010 at 17:53Liczba postów: 135829 -
Anonymous
Guest9 marca 2010 at 14:36Liczba postów: 135829@olo. promocje podwójnych doładowań w TT nie są przymusem. Nikt nikomu nie każe z nich korzystać. A poza tym który operator oferuje ci tak jak era podwojenie kwoty doładowania do wykorzystania na wszystkie usługi i bez terminu ważności? Żaden. W TT są naprawdę dobre bonusy, nawet 10% za doładowanie online ląduje Ci na koncie głównym i możesz je wykorzystać na wszystko. Play daje podobny bonus, ale z terminem wazności 30dni. I kto tu kogo i do czego zmusza?
-
Anonymous
Guest9 marca 2010 at 14:43Liczba postów: 135829 -
Anonymous
Guest10 marca 2010 at 10:51Liczba postów: 135829@monia, można mieć wszystko, czego potrzeba. Wystarczy dobrze dobrać sobie ofertę. Podwojenie minut w abonamencie Orange? Naprawdę nie wiem komu to się przyda, bo bonus dostaje się tylko przez pierwsze parę miesięcy. potem- w tej samej cenie masz o połowę mniej minut. Lepszy jest abonament Ery, bo podwojenie minut dostajesz na cały okres trwania umowy. I jak widać po wynikach, Era stoi znacznie lepiej niż Orange, pozyskuje klientów w każdym segmencie. Nawet z prepaidów Orange odeszło kilka razy więcej uzytkowników, niż z Tak Taka i Heyah.
-
Anonymous
Guest14 marca 2010 at 19:35Liczba postów: 135829 -
Anonymous
Guest16 marca 2010 at 09:16Liczba postów: 135829 -
Anonymous
Guest16 marca 2010 at 14:15Liczba postów: 135829@Poll, wewnątrzsieciowe w Play i wewnątrzsieciowe w Erze to zupełnie inny kaliber. Play ciągle jest małym operatorem (1,2 mln abonamentowców i ok. 2, 1mln prepaid, z których nie wiadomo ile to nieużywane simy z roczną ważnością konta). Era ma prawie 14mln użytkowników, więc w prepaidach za wewnatrzsieciówki się płaci ( numerki za grosze w hot, pakiety,nzg i tanie gzg w sieci w NTT i Happy). W abo firmowych rozmowy były za grosze, w abonamentach zwykłych jest wiele usług, choćby sieć rodzinna… era od dawna ma świetną ofertę na rozmowy wewnątrz sieci. Jeśli będą darmowe- to będzie prawdziwy przełom.
-
Anonymous
Guest19 marca 2010 at 15:53Liczba postów: 135829Mnie równiez interesuje koszt tej wiadomości- zwłaszcza przychodzącej. Do Play jest drożej, znacznie drożej, niż do Ery, Orange czy Plusa, więc mając Play trzeba się liczyć z tym, że znacznie zmaleje ruch przychodzący na numer Play, a znacznie wzrośnie ruch wychodzący- czyli trzeba będzie więcej dzwonić=wydawać więcej pieniędzy.
-
Anonymous
Guest22 marca 2010 at 21:50Liczba postów: 135829Dlaczego uważasz że "trzeba się z tym liczyć"? Mam płakać że Ty jako mój kolega bedziesz musiał wiecej zapłacić chcąc przekazać mi wiadomość? Jakbyś uważał to dawno byś był tam gdzie taniej . Mało tego . Dla mnie będzie jeszcze lepiej bo nie będę dostawał bzdurnych wieści a jedynie te ważne . Ja zaś płace mniej za wychodzące więc sobie mogę pozwolić na nękanie znajomych swoimi rozmyśleniami . Nie widzę niczego co byłoby dla mnie złe .
-
Anonymous
Guest27 marca 2010 at 16:59Liczba postów: 135829Ludzie czy wy wiecie o czym wy mowicie…..
-jezeli chodzi o darmowe rozmowy w sieci to Era juz to miala, w prawdzie tylko dla biznesu i tylko 5000 minut ale wierzcie mi to nie do przegadania i mowienie ze Play wymysla wszystkie nowosci jako pierwszy jest smieszne…tym bardziej ze P4 mam telefony u innych operatorow….ciekawe po co…????
-jezeli chodzi o zasieg z tym roznie bywa, kazda siec ma swoje "dziury"
-jako kolejny punkt proponowalabym rozwazyc telefoniczna obsluge klienta, nie wiem jak z ale ja lubie zalatwiac pewne sprawy przez telefon, a w PLAY po prostu sie nie da, sprobojcie tam zadzwonic i dowiedziec sie czegos, kazdy konsultant powie wam co innego, poda zupelnie inna cene za jakas usluge, nie wspominajac juz poinformowaniu ich telefonicznie ze sie cos zaplacilo, a jak czlowiek sie spozni tydzien czy dwa z zaplata rachunku – bum- blokada polaczeni, inni operatorzy sa troche bardziej tolerancyjni i proponuje zlozyc jaka kolwiek reklamacje do Play to tez sie nie doprosicie jej rozpatrzenia(zapytacie po co slkadac reklamacje tam jest przeciez wszystko pieknie i ladnnie-blad- ich systemy tez sie myla, psuja, zawieszaja)
-a jezeli chodzi o stwaki na polaczenia do innych i osobne do P4 to mozna by powiedziec ze wina Play bo to ono dyktuje cene za jaka sprzedaje swoje polaczenie innym sieciom, W3 sie dogadala ze poobnizaja ceny na wzajem do siebie, natomiast Play powiedzial nie i zostawil do siebie stara stawke wyglada to mniej wiecej tak ze klient W3 dzwoni do P4, P4 ustala sobie stawke za polaczenie odebrany od W3 na 60gr(gdzie faktyczny koszt tego polaczenia to 20gr) wiec zeby W3 niedkoladalo do tego interesu musi walnac cene 70gr, Play zarabia w tym momencie 40gr na minucie zatem stac go na to by obnizac ceny do innych bo jak klient P4 dzwoni do W3 to W3 ustala sobie stawke tez 60gr od P4 i teoretycznie P4 powinno wrzucic cene 70gr ale ze ze swoich placzen odebranych ma zaoszczedzane 40gr obniza stawke do wszytskich dokladajac je za klienta i dzieki temu klient placi 30gr, czy to uczciwe-nie wiem, zgodne z prawem-raczej tak, pytanie jak dlugo to potrwa bo napewno nie na zawsze,bo kiedys beda musieli zaczac zarabiac i wtedy okaze sie ze nie wszystko zloto co sie swieci,wtedy wspolczuje klientom P4,Play jest narazie mała siecia i musza jakos zdobywac klientow
Mialam telefon na abonament w Play i powiedzialam sobie nigdy wiecej!!!!To wszystko tak ladnie wyglada w reklamach i folderach, natomiast jest tez duzo gwiazdek i odnosnikow malym druczkiem ktore warto przeczytac.
Pozdrawiam.
-
-
AuthorPosts