Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe Era po III kw. br. ma 13,321 mln klientów

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Liczba klientów PTC , operatora sieci Era, na koniec września 2010 roku wyniosła 13 321 tys., co stanowi wzrost o 46 tys. w porównaniu do drugiego kwartału 2010 roku. Liczba klientów post-paid 6 814 tys., pre-paid 6 507 tys. – wynika z danych finansowych Deutsche Telekom, który jest głównym akcjonariuszem PTC.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Iomega
      Członek
      Liczba postów: 365

I znów okazało się, że jakoś nie widac tej masowej migracji klientów Ery do Play. operator zaczyna przyjmowac i zwiekszać baze. Chyba to powód rozdawania darmowych starterów przez czwartego operatora.

• zypolek
      Członek
      Liczba postów: 205

Czwarty operator co jakiś czas rozdaje darmowe statery. Aż zaczyna się to robić śmieszne. Dziwi mnie jednak brak wzrostu w pre-paidach mimo tak rewelacyjnych promocji w trzecim kwartale.

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138222

@zypolek trzeci kwartał, czyli wakacje, to nie jest najszczęśliwszy czas dla operatorów w ogóle, nie tylko dla Ery, stąd takie wyniki. Najlepsze są z kolei na wiosnę, jak wychodzą nowe oferty. Statystyki abo jednak pokazują, że taryfy rodzinne trafiły w gusta klientów ery i tyle.

• Anonimowy
      Gość

uciekłem z era po 10 latach. internet bez ograniczeń a po 100 mb prędkość spada że nie można serwować – oszustwo, sms po 18 gr złodziejstwo, rozmowy do all w era było za 6 zł zrobili za 9 zł złodziejstwo – wystarczy:-)

• Anonimowy
      Gość

Ja jestem u nich 6 lat i nie zamierzam zmieniać jest mi ogólnie u nich ok. Za 500mb płacę śmieszne 15zł z czego mogę wyjąć kartę SIM i podłączyć do modemu (mam E160) i śmigać jako normalny blueconnec i nic mi nie nalicza. Już przetestowałem. Co do wyników wzrost w najważniejszym segmencie i to się bardzo liczy.

• Anonimowy
      Gość

Ciekawa jestem jak te statystyki wyglądają w pozostałych sieciach – chociażby w Orange, który w tym roku był chyba najaktywniejszy. Mam tu na myśli zarówno oferty abonamentowe (zwierzęce taryfy) jak i pre-paid(one) , zniżki an net etc. Sporo tego było.

• Anonimowy
      Gość

Agata -> być może ale rentowność wg portalu parkiet była niższa w Orange o 3% niż Ery. Więc Era ma naprawdę niezłe wyniki. A same oferty Orange są mega nudne, przynajmniej jeżeli chodzi o ofertę na kartę te bonusy o których piszesz. Raz że zawsze ich promocje krótko trwają to jeszcze krótki ma się czas na wykorzystanie tego. Po drugie, dają zawsze i tylko po swojej sieci bonus, gdzie konkurencja daje do wszystkich i to nawet podwójnie jak w Erze.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
Odpowiedz na: Era po III kw. br. ma 13,321 mln klientów
Twoje informacje: