Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Era – opinie
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest17 marca 2009 at 16:45Liczba postów: 135631Jeśli chodzi o stawki standardowe to mogłoby być lepiej. 59 gr za starcie to taka sobie stawka.
Jeśli chodzi o bieżące promocje to super, bo w ciągu kilku miechów wprowadzili:dwa podwójne doładowania
duostarter i starter 300 minut
zdjęcie simlocków z telefonówZa to należą się oklaski.
-
Anonymous
Guest18 marca 2009 at 14:45Liczba postów: 135631Promocje wewnątrzsieciowe są świetne i głównie na nich opiera się mój profil dzwonienia. Jeśli chodzi o stawki pozasieciowe- po wprowadzeniu Play Fresh sądzę, że zostaną zmniejszone. Batalia się rozpoczęła: Heyah zmniejszyło ceny w pakiecie Taniej do wszystkich, simplus też zmniejszył. Kolejny krok należy do Orange i TakTaka.
-
Anonymous
Guest18 marca 2009 at 15:43Liczba postów: 135631Mając znajomych wyłącznie w Erze możemy kompletnie nie odczuć kosztów korzystania z komórki. Pakiet smsowy – 600 smsów za 6 zł, godziny za grosze (godzina gadania za 0,99 zł + 2 zł aktywacji), numerki za grosze (3 lub 9 gr za minutę połaczenia) no i jeszcze wspomniany Duostarter czyli połączenia za darmo pomiędzy dwoma numerami. "Wymarnować" całą kasę na połaczenia do sieci jego mega trudno, dlategoteż czekamy na ciekawą oferte "do wszystkich"
-
Anonymous
Guest26 marca 2009 at 18:49Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest29 marca 2009 at 14:24Liczba postów: 135631Rozwiązanie z innej beczki, ale za to strzał w dziesiątkę. Zwłaszcza dla tych, których szczególnie interesują rozmowy wewnątrz sieci. Dla mnie to znacząca zmiana. Rzadko dzwonię poza sieć, więc zwykłe stawki za rozmowy do innych sieci tak we mnie nie uderzają. Gdyby zresztą TT zrewolucjonizował swoją ofertę na kształt fresha czy sim+, to stałby się kolejną zwykłą ofertą. A teraz w TT znowu jest smaczny kąsek, który czyni te ofertę unikatową i bezkonkurencyjną w swojej lidze.
-
Anonymous
Guest2 kwietnia 2009 at 16:42Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest25 kwietnia 2009 at 07:11Liczba postów: 135631Ja tgylko otrzymałam wczoraj smsa, że juz jutro mog ę wygrać jednego ze 100 mercedesów Jeden mercedes może wygrać jedną osobę.
Choc pewnie: i tak nikt pewnie nie będzie miał takiego szczęścia, żeby trafić 2 lub więcej mercedesów. To hipotetycznie możliwe… no ale jednak szanse na to są znikome, więc sieć może uznała, że nie musi się zabezpieczać na taki wypadek. -
Anonymous
Guest28 kwietnia 2009 at 15:06Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest29 kwietnia 2009 at 07:00Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest29 kwietnia 2009 at 20:18Liczba postów: 135631Sieć Era najgorsza sieć złodzieji i tyle kantują każdego na każdym kroku wielka promocja minuta już 29 groszy ale doładuj jełopie minimum za 25 zl i to dwa razy jak nie to plac 60 groszy za minute a zasieg do bani najgorszy w Polsce brak zasiegu pisałem reklamacje i co dostałem po dwóch miesiącach byliśmy pod danm adresem i zasięg jest rewelacyjny hehe tylko chyba w snach złodzieje nikt nie był nikt nigdy nikogo nie wiidzial pod wskazanym przezemnie adresie z jakimkolwiek aparatem aby zmierzyć zasięg czy jest czy nie ma i co musze placić za pocztę bo ani ja nie moge sie dodzwonic do kogoś ani nikt do mnie i co to nie oszustwo banda debili i złodzieji powturze aż się rzygać chce a dlaczego teraz blucoonect jest za 1 zł przez 1 rok a to dlatego bo jest do bani ci co maja zasieg dobry do 7,2mb/s płacą tyle samo co Ci co maja guwno nie internet i gdzie tu sprawiedliwość ERA powinna zniknąć z mapy sieci komórkowych fe aż się rzygać chce i tyle precz ze ZŁODZIEJAMI PRECZ Z ERA.PL.
-
Anonymous
Guest30 kwietnia 2009 at 13:48Liczba postów: 135631Doładowanie za 25 zł przedłuża ważność konta w TT o miesiąc. Nie wiem dlaczego piszesz o tym, że należy doładować 2X kwotą 25zł Jeśli chodzi o 29gr- to chodzi o godzinę rozmowy. Po aktywacji GZG to godzina rozmowy w sieci Era i na stacjonarne kosztuje 29gr, nie minuta. Poza tym stawki wyjściowe do wszystkich innych sieci to 59 i 56 gr. Jeżeli korzystasz z podwojeń, to stawka wyjściowa znacznie ci spada. Nawet, jeśli doładujesz konto przez era.pl- to stawka wyjściowa spada o jakieś 5 gr. Problemy z zasiegiem mogą być spowodowane konstrukcją i materiałami, z jakich zbudowany jest budynek, w którym mieszkasz.
Jeśli chodzi o internet- to Era ma najlepszy zasięg. Gdybyś się skusił np. na internet w Play’u to dopiero być zobaczył co to znaczy brak internetu. -
Anonymous
Guest2 maja 2009 at 07:32Liczba postów: 135631bruno ma rację, w moim betonowym bloku z lat 70/80 tych muszę się przytulić do okna, żeby móc rozmawiać. Ale to ni wina zasięgu i braku nadajników (mieszkam w Poznaniu i to nie na obrzeżach), ale po prostu materiałów,z których ten moloch budowano.
Poza tym nie mam problemów zasięgiem, nie ważne, czy jesteś w lesie,w trasie, czy gdziekolwiek. -
Anonymous
Guest3 czerwca 2009 at 13:42Liczba postów: 135631Jeśli chodzi o zasięg ery- to mam go prawie wszędzie. Ostatnio dużo jeżdżę i nawet na "zabitych dechami wiochach" są kreseczki. Sam miałem problemy z zasięgiem Orange. Byłem też przez tydzień na praktykach…dzicz, zielono. Znajomy wziął swojego blueconnecta i to był nasz jedyny dostęp do internetu. Ktoś wziął neta Play’a i nawet na dworcu w pobliskim miasteczku nie mógł się połączyć.
O zasięgu Ery nie mogę w takich okolicznościach złego słowa powiedzieć. -
Anonymous
Guest4 czerwca 2009 at 12:58Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest10 czerwca 2009 at 10:32Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest25 czerwca 2009 at 09:52Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest25 czerwca 2009 at 13:05Liczba postów: 135631Kto będzie chciał to sobie doładuje. A masz wrażenie, że kasa ci szybciej z konta schodzi, bo schodzi ci po normalnych stawkach. Ale jeśli korzystasz z podwojenia to tej kasy masz 2X więcej.
A jeśli masz podwojenie, to takie powstrzymywanie się od rozmów do play to dziadostwo, bo tak naprawdę płacisz 40gr/min. Z TT możesz spokojnie dzwonić wszędzie i do Playa po niższych stawkach, niż to jest w innych sieciach, jak orange, plus itp. -
Anonymous
Guest29 czerwca 2009 at 15:28Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest30 czerwca 2009 at 11:25Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest6 lipca 2009 at 19:06Liczba postów: 135631A po co dwie karty? Wystarczy trochę pomyśleć i dobrze zainwestować kasę. Zamiast utrzymywać dwie karty- wolę np. korzystać z podwójnych doładowań w TT. Stawka do wszystkich sieci w Polsce do 29gr/min, do Playa 41gr/min, wewnątrz sieci 29gr/godzine- a tu dzwonię najczęściej. I problem dwóch kart znika Wystarczy jedna.
-
Anonymous
Guest16 lipca 2009 at 09:02Liczba postów: 135631Po zobaczeniu informacji o Hot spodziewałem się, że będzie to wyglądało dokładnie tak jak zaprezentowano w ofercie – płaska taryfa dla wszystkich, którzy nie chcą angażować się w poszukiwanie tańszych rozwiązań, pakiety etc. Z pewnością ci użytkownicy z nowej taryfy będą bardzo zadowoleni. Czy przejdziecie do Hot?
-
Anonymous
Guest16 lipca 2009 at 17:14Liczba postów: 135631Ja na razie zostaję w NTT- stawkę mam 29gr/min do wszystkich sieci, do Play 40gr/min i niecałe 15gr za godzinę rozmowy w sieci i na stacjonarne (zdecydowana większość moich połączeń)- a to wszystko dzięki podwójnym doładowaniom.
Wydaje mi się, że TTHOT jest najbardziej atrakcyjny dla tych, którzy dzwonią do wszystkich sieci…Ale pewnie też przeniesie się do TTHot wiele użytkowników, którzy jeszcze korzystają z taryfy Happy. W Happy w pakiecie lojalnościowym była stawka 14gr/min. Te samą stawkę do sieci i jednocześnie poza sieć oferuke TTHot tym wszystkim, którzy skorzystali z podwójnego doładowania.
Do listopada na pewno zostaję w NTT- dopóki ważna jest usługa godziny za grosze. I zachowam sobie możliwość 2 darmowych migracji między taryfami -
Anonymous
Guest20 lipca 2009 at 07:39Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest5 sierpnia 2009 at 10:02Liczba postów: 135631Przedłużyli promocję pakietu lojalnościowego, więc może z Godzinami za Grosze będzie podobnie. Tymczasem wprowadzili nową promocję na czas sierpnia. Dodatkowa kasa do wydania w weekendy w zamian za doładowanie pomiędzy poniedziałkiem, a czwartkiem. Doładowując 25 zł dostaje się 100 zł premii do wygania w sieci.
-
Anonymous
Guest20 sierpnia 2009 at 10:56Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest28 sierpnia 2009 at 12:31Liczba postów: 135631To tylko gdybanie, może będzie, a może nie. Darmowe weekendy były czymś bardzo fajnym. Bonusu z 50 zł wykorzystać się nie dało, ale bardzo rozsądnym było dwukrotnie doładowanie po 25 zł, wtedy w sumie bonus wyniósł 200 zł – po 100 zł na każdy weekend. Ja tam wciąż liczę, że podwójne w TT pojawi się wczesną jesienią.
-
Anonymous
Guest29 sierpnia 2009 at 14:56Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest2 września 2009 at 17:33Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest11 września 2009 at 12:22Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest16 września 2009 at 07:55Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest23 września 2009 at 19:36Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest25 września 2009 at 15:55Liczba postów: 135631Te nowe startery w TT, dające dodatkową kasę przy kolejnych doładowaniach, pozwalają również przedłużyć ważność środków promocyjnych z potrójnego doładowania. Właśnie teraz, przejście do Tak Taka jest najbardziej korzystne, bo można mieć przez długi czas niskie stawki do wszystkich sieci i dodatkowo darmowy internet i darmowe usługi wewnątrz sieci.
-
Anonymous
Guest7 października 2009 at 17:41Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest15 października 2009 at 12:23Liczba postów: 135631I gdyby nic się nie zmieniło- pojawiłyby się niepotrzebne pretenecje Bo klienci taki zapis wzięliby za obietnicę lub nie mający podstaw w rzeczywistości wabik. To rozwiązanie całkowicie nierealne. Jeśli ktoś chce mieć możliwość elastycznych zmian w ofercie, bierze prepaida. Abonament to zawsze sztywne reguły na pewien określony czas.
-
Anonymous
Guest16 października 2009 at 09:36Liczba postów: 135631Cóż – tak jak opisał bruno. W abonamentach nie ma mowy o obniżaniu stawek w trakcie trwania umowy bo nie ma sposoby na sprecyzowanie zapisu tak, aby ludzi nie odbierali tego jako opcję zerwania umowy, żaden operator nie chce dodatkowych kombinacji. Ci którzy oczekują malejących stawek biorą telefon na kartę.
-
Anonymous
Guest19 października 2009 at 13:11Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest20 października 2009 at 15:27Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest26 października 2009 at 12:16Liczba postów: 135631[quote="zypolek":1zrm3z2o] Czyli teoretycznie wystarczy doładować konto kwotą 50 zł raz na 3 miesiące, zgadza się?[/quote:1zrm3z2o]
Dokładnie. Sam korzystam z bonusowych doładowań i fakt, że się sumują sprawia, że zawsze mam telefon ważny na wychodzące przez kolejny rok. Utrzymanie ważności konta w TT to żaden problem.
-
Anonymous
Guest31 października 2009 at 09:27Liczba postów: 135631Ja tam Erę bardzo cenię dostałem 120minut za 30zł oraz 500mb internetu dla stałych abonentów więc minuta w abonamencie wychodzi mi 25groszy. Zresztą ofertę abonamentową Ery uważam za jedną z najlepszych. Teraz na urodziny dali po dwa razy wszystkiego. Od dłuższego czasu dają po kilkaset/kilka tysięcy minut po sieci z numerami. Jest naprawdę dobrze.
-
Anonymous
Guest10 listopada 2009 at 22:19Liczba postów: 135631Kilka dni temu opublikowano wyniki PTC z 3Q tego roku- klientów przybyło, spadek w sektorze prepaid to niecłay 1%, więc chyba to jest najlepszym wyznacznikiem ofert Ery.
Bonusowe doładowania są co chwilę, więc nawet, jeśli bonus 100 minut za doładowanie kwotą 50zł to oferta świąteczna, na początku przyszłego roku pewnie można się spodziewać kolejnych promocji "na nowy rok" -
Anonymous
Guest13 listopada 2009 at 12:22Liczba postów: 135631Era nie daje nam odpocząć od bonusowych doładowań. Operator chyba stara się całkowicie zminimalizować koszty połączeń wewnątrz sieci. Czy jakiś operator ma podobnie? W biznesie cała Era ma za darmo, w abonamentach dzięki sieci rodzinnej również można dzwonić za darmo, a w pre-paidach, dzięki bonusom do doładowań. Jest nieźle
-
Anonymous
Guest24 listopada 2009 at 18:31Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest27 listopada 2009 at 17:16Liczba postów: 135631Heyah w ramach GZG nie można dzwonić na żadne stacjonarki, ani do innych użytkowników sieci Era. Heyah obowiązuje tylko w Heyah. Godziny za Grosze w Tak Taku obowiązują do wszystkich w sieci Era, czyli nie traktują Heyah jako wewnątrz sieciowych. I obowiązują też na stacjonarne z Ery. Bonus 100 minut w Tak Tak na pewno obowiązuje tylko do sieci Era i na wszystkie numery stacjonarne, nie do wszystkich sieci
-
Anonymous
Guest31 grudnia 2009 at 16:40Liczba postów: 135631Korzystam tylko z komórki, choć czasem dzwonię na stacjonarki. Do tej pory wykupywałem Godziny za Grosze w Tak Taku, ale obcięli w usłudze stacjonarki. Ciągle można dzwonić na stacjo w ramach Pakietu Lojalnościowego. Aktualnie mam wykupiony PL, przedłużę go sobie pakietem minutowym za 6zł, na razie kasa mi schodzi z bonusu 100 minut do sieci i na stacjonarne. Znacznie bardziej opłaca się dzwonić z komórki na stacjonarne, niż odwrotnie.
-
Anonymous
Guest15 stycznia 2010 at 10:30Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest22 stycznia 2010 at 11:01Liczba postów: 135631Wydaje mi się, że numery są rozróżniane, ale w tylko w przypadku promocji z darmowymi minutami, można je wykorzystać tylko do Tepsy i analogicznie tylko do Netii. Pamiętam, że była nawet jakaś akcja – babki dzwoniły do koleżanek, bo myślały, że to pójdzie z darmowych minut, a okazywało się, że normalnie za to płaciły bo przykładowo rozmówca to tele2
-
Anonymous
Guest23 stycznia 2010 at 18:42Liczba postów: 135631Jest kilku operatorów stacjonarnym, TPsa jest jednym z nich i promocje zapewne są tylko wewnątrz sieci. Jeśli się dzwoni z komórki na stacjonarne, to niezależnie od operatora stacjonarnego- obowiązują stawki z cennika lub pakietu. Na przykład w ramach Pakietu Lojalnościowego (TTFon, Nowy Tak Tak, Happy Taniej) ma się 150minut do sieci i na stacjonarne- czyli płaci się mniej za rozmowy z numerami stacjonarnymi, niezależnie od operatora. Ale już w usłudze Godziny za Grosze (TTFon, Nowy Tak Tak, Happy Taniej) można taniej rozmawiać tylko wewnątrz sieci- ale też na numery stacjonarne przynależące do Ery.
-
Anonymous
Guest5 kwietnia 2010 at 11:19Liczba postów: 135631Ja nie mogę doczekać się końca umowy, mam neta blueconnect na firmę, mam go juz rok i 5 mies. Og. straszna porażka, za niecałe 50zł miałem mieć 1GB transferu, ale jak się dowiedziałem z BOK era to u nich licznik kB/s robi tak zwane zakola i potrafi mi odciąć od 0 do 60% transferu miesięcznego, potem mam prędkość na poziomie ok 2-3kB/s,czyli pozwala to tylko na otwarcie np. na gg, w innych sieciach jest dwa razy większa prędkość po przekroczonym limicie,(sprawdzałem plus), wg. mnie to oszustwo….ostatnio zwiększyłem ten żałosny transfer do 2.5GB za 80zł, niby promocja, og. kiepsko jak NA OBECNE CZASY! (czas włączenia nowej taryfy ok 3 tyg. tłumaczyli sie ze jakieś drobne problemy u nich!, idioci!!!)
Oczywiście zaraz po tym pokazały sie problemy, sprawdzałem na różnych modemach i w różnych miejscach (centrum i okolice poznania praca na zakresie HSDPA i UMTS) >> ZRYWA pobieranie plików większych niż ok 10MB, rozmowa z konsultantem z BOK nic nie rozwiązała, gadał jak maszyna, wyśmiał mnie na koniec i tyle
Cholernie nie elastyczne firma , stare dziady w zarządzie jak i tez pewna siebie obsługa, arogancka,
Czekam do grudnia żeby rozwiązać umowę, nigdy więcej tego gówna!!!
nie dajcie się wkręcić tym dziadom!!! -
Anonymous
Guest15 kwietnia 2010 at 14:30Liczba postów: 135631 -
Anonymous
Guest23 kwietnia 2010 at 19:12Liczba postów: 135631
-
AuthorPosts