Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Dodatkowy pakiet 100 minut w Tak Tak i Heyah (aktualizacja)
-
AuthorPosts
-
-
-
Anonymous
Guest5 listopada 2009 at 15:42Liczba postów: 135613 -
Anonymous
Guest5 listopada 2009 at 16:23Liczba postów: 135613Matematyk, lepiej przeczytaj haczyki w ofercie PF, bo "darmowy numer" wyklucza np. pakiet minut. bonusowe doładowanie na pewno nie jest promocją świątczeną: za doładowanie dostaje się znowu, jak w przypadku potrójnego, możliwość darmowego porozumiewania się w sieci i na stacjonarki w TT. Oferta bardzo dobra, zwłaszcza dla użytkowników HOT’a.
-
Anonymous
Guest5 listopada 2009 at 16:38Liczba postów: 135613I co z tego? I tak korzystniej wychodzi w Play, nawet gdy nie skorzystasz z darmowego numeru.
Jeżeli w czasie 10 dni wygadasz pakiet 100 minut, a chcesz znowu z niego korzystać, to znowu musisz zapłacić 50 zł. Ja nie widzę tutaj darmowości, tylko sprytny wybieg marketingowy. Już wolę 100 minut w Play i na stacjonarne za 5 zł niż 100 minut w Erze i na stacjonarne za 50 zł.
-
Anonymous
Guest6 listopada 2009 at 07:48Liczba postów: 135613w PF nie muisz martwić się o koszt sms – one są dodawane gratis do doładowania i co najważniejsze są one ważne do wszystkich sieci a nie jak w TT tylko do ery.
Godzina za grosze kosztuje teraz 99 gr ale jak z kims rozmawiasz 40 sekund to również płacisz 99 groszy!
Play fresh jest najlepszy dla wszystkich którzy lubią za małe pieniądze mieć wszystko 🙂
-
Anonymous
Guest6 listopada 2009 at 15:38Liczba postów: 135613Matematyk dokonał stronniczego, czyli nierzetelnego porównania- jak reklamy porównawcze PF 😉 W ofercie PF uwzględnił pakiety, które trzeba wykupywać, i porównał ofertę PF do Nowego Tak Taka, taryfy ukierunkowanej na rozmowy wewnątrz sieci i nie uwzględnił żadnych ofert dodatkowych, taryf czy pakietów. W TT od jakiegoś czasu- nawet dla bezpakietowego HOT’a, są darmowe rozmowy wewnątrz sieci, dzięki bonusowym doładowaniom. A darmowy numer w PF trzeba dezaktywować po 30 dniach od doładowania, bo potem za rozmowy sciąga z konta głównego, nie z pakietów.
-
Anonymous
Guest6 listopada 2009 at 16:27Liczba postów: 135613@bruno. Trzeba przyznać, że Matematyk pośpieszył się z podawanymi przez siebie danymi oraz połączył ze sobą taryfy Nową z Happy.
Jego informacje byłyby prawdziwe dla okresu 8 miesięcznego w Nowym TT (4 miesiące minuty w sieci po 30gr i kolejne cztery po 15gr) pod warunkiem, że dzisiaj Era nie przedłużyłaby promocji pakiet lojalnościowy (150 minut po 14gr), ale na nieszczęście dla Matematyka tak się nie stało ;).
Co do samych pakietów to lepiej się nie czepiaj, gdyż Era i całe W3 pakietami stoi. Kiedyś przynajmniej były bezterminowe :(.
Ciekawi mnie tylko ilu użytkowników TT faktycznie wykupuje ten pakiet, gdyż przy ARPU wynoszącym 18zł oraz wydzwanianiu ok. 95 minut w sieci potrzeba średnio 13,5zł miesięcznie. Do tego gdy przyjmiemy, że w sieci przeprowadzane jest 80% rozmów to na połączenia zewnętrzne "potrzeba" ok. 13,3 zł (23,75 minuty po 56gr). Co daje w sumie 26,8zł i jest znacząco powyżej ARPU. Ale nikt z nas nie ma pojęcia ile faktycznie kart to są martwe dusze bądź jedynie utrzymywanie numeru za 10zł miesięcznie, aby móc odbierać połączenia z Godziny za Grosze ;).
-
Anonymous
Guest6 listopada 2009 at 17:39Liczba postów: 135613 -
Anonymous
Guest7 listopada 2009 at 12:35Liczba postów: 135613@Ulys. Stawka 12gr za 100kb w Play wynika z wysokich opłat za roaming krajowy w Plusie. Mam nadziej, że uda się podpisać nową umowę (stara wygasa z końcem tego roku) na lepszych warunkach niż dotychczasowe.
Ja osobiście pisałem na blogu rzecznika P4, aby wprowadzili pakiety 50-100MB za 5zł nawet jedynie w strefie taniego internetu, bądź wprowadzili stawkę 1-2gr. za 100kb. Ale jak nie dali to znalazłem sobie ciekawszą ofertę w mBank Mobile, gdzie 50MB mam darmo, a stawka podstawowa do wszystkich (bez gwiazdek) to 19gr/minuta i 10gr za SMS. Właśnie teraz namawiam moją znajomą do skorzystania z promocji "Rozmówki Polskie 2", gdyż dostępna jest jedynie do 11 listopada. Dodatkowo doładowanie powyżej 5 zł przedłuża ważność konta na 60 dni. Dla kogoś kto potrzebuje telefonu komórkowego "awaryjnie" to jest świetne rozwiązanie. Ja akurat mam dwa numery w różnych sieciach, ale dzięki temu mogę mieć najniższe stawki dostępne na rynku bez konieczności ładowania kasy i gadania o pierdołach przez komórkę jak operator sobie tego zażyczy ;). Pogadać o przysłowiowej "dupie Maryny" to mogę przez VoIP.
-
Anonymous
Guest8 listopada 2009 at 12:37Liczba postów: 135613Hehehe ale jak mowa jest o MTR to piszecie że kogo to obchodzi że tyle wynosi ważne że tanio ma być. Tak samo teraz 12gr za 100kB ma być tanio a że mają drogi roaming co mnie potencjalnego klienta to obchodzi ? nic jest drożej o 10groszy niż w np Heyah więc wiadomo gdzie pójdę do Heyah.
-
Anonymous
Guest8 listopada 2009 at 12:54Liczba postów: 135613@Ulys, jesteś kolejnym uzależnionym od internetu w komórce ;).
Ja powiem tylko tyle, że jak ktoś potrzebuje więcej niż 75MB transferu na miesiąc i nie przeszkadza mu ograniczony zasięg to weźmie Play Fresh i pakiet 500MB za 15zł. Jak ktoś potrzebuje maksymalnie 50MB i zasieg prawie wszędzie idzie do mBank Mobile z promocją "Rozmówki Polskie x". Reszta jest w Simplusie ;). Heyah może się wypchać ze swoimi "niskimi" stawkami i darmowymi SMS w sieci, która ma już mniej klientów niż Play.
-
Anonymous
Guest10 listopada 2009 at 16:18Liczba postów: 135613Duży bonus za free to dobra oferta. Gormar, kiedyś w TT pakiety były bezterminowe, ale jeśli chodzi o pakiet lojalnościowy-można go przedłużyć mniejszym pakietem. Czyli de facto można wykorzystać 150minut w ciągu 2 miesięcy. Zresztą Nowy TT jest tak rozbudowany, że jest to pakiet odpowiadający tym, dla których mniejsze pakiety nie są wystarczające, dzwonią dużo, ale nie tak dużo i długo, żeby wykupywać Godziny za Grosze. Do tego ostatnie bonusy typu potrojenie czy teraz 100 minut- to rozmowy w sieci za free od września.
-
Anonymous
Guest10 listopada 2009 at 21:04Liczba postów: 135613@Boca, nie powiedziałbym, że w PF mało się dzieje. Tak to możesz powiedzieć o ofercie Simplus ;). Co prawda wprowadzają oferty nie dla każdego i często z niemiłymi ograniczeniami, ale jednak wprowadzają nowości.
1. Od października dostępne są pakiety internetowe od 15zł za 500MB w strefie taniego internetu (własny zasięg P4). Ale niestety za duże i tylko w obrębie własnych nadajników (na szczęście szybko ich przybywa). Dla mnie optymalnym byłby pakiet 100MB za 5zł. Ale nie chcieli zmniejszać ARPU to nie dali, ja znalazłem sobie taką ofertę gdzie indziej :).
2. Od listopada dostępny jest darmowy numer przy doładowaniu za 30zł. Co prawda z kilkoma ograniczeniami i nie można go dokupić oddzielnie, ale sporo osób na to czekało i teraz mają.
-
Jeśli już chciałbym bardzo mocno dzwonić do jednego darmowego numeru to zamówił bym darmowy duostarter z dwoma numerami. Podejrzewam, że wciąż duży procent klientów Play to pięciozłotowcy, którzy mają numer bo czemu nie skoro utrzymanie jego aktywności kosztuje 5 zł rocznie. Darmowy numer za doładowanie kwotą 30 zł to żaden szał
-
Ok, ale to i tak znacznie mniej niż w Heyah czy Erze. Darmowy numer, ale z haczykiem, trzeba dezaktywować usługę po zakończeniu promocji, inaczej będziemy płacić dodatkowo. Co do pakietów internetowych to rzeczywiście są ok. Ale jeśli o obniżanie stawki podstawowej bonusami chodzi, to trochę słabo.
-
Anonymous
Guest17 listopada 2009 at 16:19Liczba postów: 135613Boca, w Heyah darmowy numer też jest przy doładowaniu za 30zł, potem można go zamówić za 5,90, bez doładowania. W TT masz naprawdę darmowe połączenia w ramach duostartera. Bonusowe doładowanie- kolejne ekstra minuty do wykorzystania w sieci i na stacjonarki. W TT ostatnio co chwilę coś się dzieje.
-
Anonymous
Guest25 listopada 2009 at 09:21Liczba postów: 135613
-
-
AuthorPosts