Start Forum Sprzęt Telefony – pozostali producenci i inne tematy Pozostali producenci Dodaj ICE do kontaktów w telefonie

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Wpiszcie ICE przy nazwisku i numerze do osoby najbliższej. To prośba do wszystkich, którzy mają telefony komórkowe. W razie wypadku można szybciej wtedy udzielić pomocy.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138791

Bardzo słusznie propagujecie ten pomysł wśród internautów . Tylko aby on zadziałał potrzebna jest jego znajomośc TAKŻE wśród ratowników – i to polskich . A to całkiem liczne grono . Czy wśród nich propagowane są oficjalne zalecenia dotyczące korzystania z tak oznaczonych numerów ?

• Anonimowy
      Gość

zgadzam się. dodałem do spisu telefonów ten skrót

• Anonimowy
      Gość

Dzieki za ponowne przypomnienie o ICE – chciałem to już wpisać przy poprzednim newsie, ale się zapomniało 🙂

• Anonimowy
      Gość

A ja nie chcę, by ktoś zidentyfikował mje zwłoki i dlatego ICE nie umieszczę, a dodatkowo nazwy kontaktów zaszyfruję w sobie znany sposób.

• Anonimowy
      Gość

Należy pamiętać że wprowadzenie numeru jako ICE i numeru z nazwiskiem powoduje że przy połączeniu z tego kontaktu wyświetli się numer a nie Nazwa do niego przypisana a jeżeli mamy do tej osoby specjalny dzwonek to jest wielce prawdopodobne że nie będzie sygnału przy połączeniu od tej osoby – chyba że wpiszemy ją raz tylko jako ICE.

• Anonimowy
      Gość

Nie rozumiem o czym piszesz . Od dłuższego czasu mam przy numerze żony przypisany obok imienia ICE . Kontakt jest wyświetlany prawidłowo , wyswietla sie przypisane zdjęcie, działa indywidualny dzwonek .

• Anonimowy
      Gość

Smartfony mają blokadę ekranu. Lepszym sposobem i skutecznym jest wpisanie danych tak jak na instrukcji pod linkiem: modna40.blogspot.com/2015/03/moja-kontrpropozycja-na-modne-numery-ice.html?m=1

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
Odpowiedz na: Dodaj ICE do kontaktów w telefonie
Twoje informacje: