Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy stacjonarni › Dlaczego VoIP?
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest26 kwietnia 2008 at 07:47Liczba postów: 135883Najważniejszym powodem odchodzenia operatorów tradycyjnej telefonii od standardowej transmisji głosu przez sieć stacjonarną na rzecz transmisji głosu przez Internet, są względy ekonomiczne. Ale czy tylko? Mam nadzieję, że zabiorą w tym temacie dyskusje zwolennicy i przeciwnicy tego sposobu komunikacji wykorzystującego Internet do przesyłania głosu i faksów.
-
Anonymous
Guest28 kwietnia 2008 at 07:53Liczba postów: 135883 -
Anonymous
Guest5 marca 2009 at 20:17Liczba postów: 135883Ja tego używam bardzo sporadycznie, jakoś mnie to nie kręci, chociaż wśród znajomych mam jednego, który w zasadzie głównie do dzwonienia używa voip…ale to specyficzny gość, ktory pół życia spędza przed kompem Z drugiej strony to prawda, że te połaczenia sa dosć tanie, ostatnio z ciekawości przegladalem sobie nawet oferty różnych voip-ów i wchodzę najpierw na stronkę tepsy, z neofonu na komórkę: 32 gr, potem patrzę dalej: IPfon jakoś niewiele ponad 40 gr/min, w tlenofonie tez widziałem, że ostatnio obniżyli stawki…tak więc na pewno znajdą się ludzie którym to pasuje…chociaż ja raczej wolę dzwonić "tradycyjnie", z komórki na komórkę.
-
-
AuthorPosts