Start Forum Operatorzy Operatorzy stacjonarni Dlaczego VoIP?

Viewing 3 reply threads
  • Author
      Guest
      Liczba postów: 135883

Najważniejszym powodem odchodzenia operatorów tradycyjnej telefonii od standardowej transmisji głosu przez sieć stacjonarną na rzecz transmisji głosu przez Internet, są względy ekonomiczne. Ale czy tylko? Mam nadzieję, że zabiorą w tym temacie dyskusje zwolennicy i przeciwnicy tego sposobu komunikacji wykorzystującego Internet do przesyłania głosu i faksów.

• Anonymous
      Guest

Ja dlatego mam jeszcze telefon stacjonarny bo jest mi potrzebny do świadczenia usług przez TP SA (Neostrada). Gdyby nie to już dawno bym zrezygnował. Co do VoIP to specjalnie nie korzystam, chyba jak dzwonie za granicę. Na terenie kraju wystarczy mi komórka.

• Anonymous
      Guest

Jestem skazany na radio ,gdy by nie to to linia np.TPSA

• Anonymous
      Guest

Ja tego używam bardzo sporadycznie, jakoś mnie to nie kręci, chociaż wśród znajomych mam jednego, który w zasadzie głównie do dzwonienia używa voip…ale to specyficzny gość, ktory pół życia spędza przed kompem Z drugiej strony to prawda, że te połaczenia sa dosć tanie, ostatnio z ciekawości przegladalem sobie nawet oferty różnych voip-ów i wchodzę najpierw na stronkę tepsy, z neofonu na komórkę: 32 gr, potem patrzę dalej: IPfon jakoś niewiele ponad 40 gr/min, w tlenofonie tez widziałem, że ostatnio obniżyli stawki…tak więc na pewno znajdą się ludzie którym to pasuje…chociaż ja raczej wolę dzwonić "tradycyjnie", z komórki na komórkę.

Viewing 3 reply threads
Reply To: Dlaczego VoIP?
Your information: