Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Dlaczego do wszystkich nie oznacza nigdy PLAY? (video)

Przeglądanie wątków odpowiedzi 14
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Marcin Gruszka, rzecznik Play na swoim blogu opublikował raport, podparty video skierowany przede wszystkim do osób, które wiedzą, co to jest MTR, asymetria, dla tych, którzy zastanawiają się, dlaczego do wszystkich nie oznacza nigdy PLAY.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138380

z tego co wiem t w USA placi sie za odbieranie polaczen, bedec szarym obywatelem a nie turysta. wiec jak tak to ma wygladac to ja dziekuje.

• Anonimowy
      Gość

Stawka – obecna – 29 groszy (lub ok 60 w trudniejszych przypadkach) właśnie zawiera opłatę za nawiązanie i odebranie połączenia. W przypadku USA każdy płaci za siebie.

• Anonimowy
      Gość

jeśli mam płcić za odbierane rozmowy i smsowy chłam reklamowy – likwiduję swój numer

• Anonimowy
      Gość

No rzeczywiście, przykład USA, który tak się spodobał Gruszce w Polsce mało fortunny, ludziom by się nie spodobał. Bo raczej nie są do tego przyzwyczajeni i ciężko byłoby się przestawić na opłacanie przychodzących rozmów

• Anonimowy
      Gość

Gruszka mowi o zniesieniu mtr, a nie o wprowadzeniu płatności za przychodzące. Ja piszę o płatności za przychodzące która jest już zawarta w cenie minuty. Co byscie powiedzieli gdyby cena przychodzącego połączenia kosztowała 5 gr ( bo odbierasz wewnątrz twojej sieci ) a nawiązanie połączenia to też 5 gr ( bo nawiązujesz połączenie w swojej sieci)?

• Anonimowy
      Gość

~Tl111 "Byśmy powiedzieli , że jesteś hipokrytą . Na dowód Twoje wczorajsze słowa – "Jedno co dyskwalifikuje u mnie tiktaka to obowiązkowe doładowania i wypatrywania podwójnych doladowań. Nie znosżę przymusu. Wolę dobrowolne zobowiązania "

Skoro nie znosisz przymusu , to dlaczego go proponujesz aktualnie w bardziej ostrej formie ???? Dlaczego mielibyśmy płacić za ODBIERANE połączeń – w tym niechcianych ? Popelniłem nieostrożnośc i podałem mój numer Cyfrowemu Polsatowi . Wydzwaniajaądo mnie często , i to bez potrzeby przypominając o płatnościaćh , to namawiając na dodatkowe usługi ? Ja mam w/g Twojej propozycji jeszcze dopłacać do tego "spamu" . Coraz bardziej się kompromitujesz (-:

P.S . wczoraj pomawiałes mnie bezmyślnie o pracę dla Orange (nie udawadniając tego) Dziś powinieneś pomówic mnie o pracę dla Ery (bo przytoczyłem co prawda Twój cytat lecz o niej) , lub dla CP . Moze przyśni Ci się jeszcze coś innego ? Ave cezar

• Anonimowy
      Gość

CHYBA SIE NIE SPOCILES PRZY PISANIU?

• Anonimowy
      Gość

I jak zwykle nasz forumowy Cesarz trolli jedzie …. po normalnych forumowiczach z siekierką. Taki film był Lucku "Siekierezada", ale z Tobą trudno się zaprzyjaźnić. Przypominasz mi Kaziuka, który pijany z siekierą w dłoni poszukuje niewiernej żony i rozbija parę stolików.

• Anonimowy
      Gość

~Kolec Kolejny raz popisujesz się brakiem logiki . Nie uda Ci się jednak odebrać należnych honorów PRAWDZIWEMU cesarzowi trolli , którym przecież nie ja jestem . Ty zaś mozesz być co najwyżej szeregowym trollem – ze względu na kiepski poziom argumentacji i merytoryczny i stylistyczny . TY i Tobie podobni przypominacie jako żywo partyjnych aparatczyków . Klamiecie nie mogąc zanegować oczywistych faktów . Zamiast RACJONALNYCH argumentów posługujecie się pomówieniami , aby zdyskredytować niewygodnego dyskutanta . Co prawda nie uzywacie określeń wroga ludu , ale bezmyślnie bronicie swego "boszka" jak owi aparatczycuy -socjalizmu . Czym bowiem różni się Twoje i Tobie podobnych wmawianie ,ze jestem pracownikiem jakiejkolwiek sieci . Potraficie to udowodnić ???? Potrafisz wykazać , gdzie napisałem nieprawdę – który to juz raz o to pytam ?????? Wstyd.

• Anonimowy
      Gość

Co za skromność. Nie na miejscu w twoim przypadku. Napisz mi Cesarzu trolli gdzie KŁAMAŁEM?. A fakty powtarzam po ra n-ty mi się PODOBAJĄ, a dlaczego napisałem. Podrzucam Tobie kolejny stoliczek do porąbania. Może w końcu się wyszalejesz i najważniejsze otrzeźwiejesz. Napisałem przestań wreszcie używać ciągle tych samych określeń, a polityką się nie zasłaniaj, bo to Ty reprezentujesz "paryjny beton". Tylko pracownik W3 może mieć problem z tym, że korzysta na tym, że Play wprowadził Fresh i stworzył WZORZEC zachowania operatora w prepaid. jak narazie niestety niedościgniony.

• Anonimowy
      Gość

Ha! ja tam moge placic za polaczenia przychodzace do mnie ale pod warunkiem ze nie bede placic za wychodzace ;P to by bylo genialne 😉

• Anonimowy
      Gość

tylko kto by twoje połączenia odbierał jakby za nie musiał płacić. genialnie wmyśliłeś

• Anonimowy
      Gość

Jak dla mnie to tym fałszywym "do wszystkich", tj. nie obejmującym Play, powinno zająć się UKE. Jest to typowy przykład przegięcia w reklamie. Jeśli padają słowa DO WSZYSTKICH to jest to chyba jednoznaczne i oczywiste, a nie jakieś niedomówienia i small text później typu "do wszystkich z wyjątkiem Play ma się rozumieć".

To tak jak np. reklamowanie proszku do prania tekstem "wystarczy 1 łyżeczka na pranie" i potem dopisek "*na wypranie chusteczki do nosa lub pary mało noszonych skarpetek". Albo reklama koncentratu do napojów: "wystarczy kropelka i masz pyszny napój" i dopisek "*na każdą łyżeczkę wody".

Niech się ktoś tym zajmie, np. w Wielkiej Brytanii są bardzo rygorystyczne przepisy dot. reklam i jest ZABRONIONE umieszczanie niedomówień, dwuznaczności, itp. itd. mogących wprowadzić czytającego w błąd.

• Anonimowy
      Gość

masz całkowitą racje, denerwuje mnie bardzo reklama simplusa z tym swoim " do wszystkich". Cieszę się natomiast że Play podłapał temat i w swoich reklamach porównawczych wyjaśnia prawdziwe znaczenie słowa DO WSZYSTKICH. Niedługo w simplusie " do wszystkich " będzie oznaczać TYLKO do plusa.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 14
Odpowiedz na: Odpowiedź #173245 w Dlaczego do wszystkich nie oznacza nigdy PLAY? (video)
Twoje informacje:

Anuluj