Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Definicja szerokopasmowości w Polsce to 256 kb/s

Viewing 4 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Szerokopasmowy dostęp do Internetu to usługa polegająca na połączeniu z Internetem za pomocą szybkiego łącza. Za dostęp szerokopasmowy Ministerstwo Infrastruktury uznało łącze o przepływności 256 kb/s do abonenta.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135609

Co sie czepiacie! Od ponad 10 lat definicja autostrady to wiecznie remontowana droga dwukierunkowa biegnąca na jednej nitce na której średnia prędkość nie przekracza miejscami 50 km/h! U nas wszystko jest dziwne 🙂

• Anonymous
      Guest

Trzeba ministra i jego dzieci obdarować takim "szerokopasmowym’ internetem. Ciekawe czy wtedy nie zmieni definicji…

• Anonymous
      Guest

Żałość i wstyd. Ja mam łącze 2MB/s i uważam, że jest wolne. Dla mnie szerokie pasmo zaczyna się od 10MB/s, choć łącza HSDPA 7,2MB/s też można do niego zaliczyć. Natomiast wolniejsze łącza są wprawdzie stałe, ale już nie szybkie.

• Anonymous
      Guest

czepicie się złego okreslenia… tak samo określa się telefonię stacjonarną mianem drogiej… a tak wcale nie jest – cena minuty na komorkę to 26 groszy czyli taniej niz u niejednego operatora. Dlatego też określenie ze 256 kb to szerokopasmowe łacze to też jest problem jezykowy. Szerokopasmowe jest – ale nikt nie mówi że szybkie 🙂

Viewing 4 reply threads
Reply To: Definicja szerokopasmowości w Polsce to 256 kb/s
Your information: