Start › Forum › Rynek › Rozliczenia i płatności › Bruksela ostrzega Streżyńską (aktualizacja)
-
AuthorPosts
-
-
Komisja Europejska uznała, że UKE nie powinno regulować stawek MTR w trybie zwykłych decyzji – pisze Puls Biznesu. Jeśli sądy orzekną rację operatorów, czeka nas niezły galimatias. Jakie będą odszkodowania? – pyta na swoim blogu Rzecznik Grupy TP Wojciech Jabczyński.
-
Anonymous
Guest25 maja 2009 at 07:47Liczba postów: 135890orange podkresla zezew spodziewa sie uchylenia decyzji ptc ze uke działa na nie kozysc rynku raczej na nie kozysc ich rynku mało kasy mało w kieszeniach no cóz czasem tak bywa panowie z ptc dobre wasze czasy mineły i połonczenia za 1 zł tez wiec obudzie sie i umyjcie oczy to juz koniec z z dzieraniem z kilenta chba ze chcecie nie ma problemu ale duzo na tym strcicie
-
Anonymous
Guest25 maja 2009 at 08:18Liczba postów: 135890~tl111 Jak łatwo rzucasz pomówienia . Skąd wiesz ,ze to nie Era , czy Plus , czy też operatorzy MVNO -"poszli na skargę ? Przecież wszyscy oni są mniej czy więcej zainteresowani . A najwięcej zainteresowanych jest ok 50 mln potencjalnych użytkowników telefonii w Polsce przymusowo "dotujących" niektóre sieci .
Zgodnie z FAKTAMI I PRAWDĄ hasło proponowane przez Ciebie dla Playa i CP powinno brzmieć :" ""Emerycie, chcesz NAS utrzymywać – zostań u innych operatorów .
-
Anonymous
Guest25 maja 2009 at 08:41Liczba postów: 135890wielki koncerny dobrze lobbuja w KE czy PE za korzystnymi dla wielkich koncernów(orange,t mobile,vodafone).to ze zmalal mtr decyzjami rok temu i w przyspieszonym tepmie to fakt,ale to powinno byc ok. lobby na obnizke mtr do p4 jest bardzo silne-urwie sie to szybciej niz play mysli,uwazam ze do2010 sie to skonczy
-
Anonymous
Guest25 maja 2009 at 08:54Liczba postów: 135890~mirek Też mam taką nadzieję .To głównie decyzje KE i UKE pozwoliły na znaczne obniżki cenowe WSZYSTKICH (chyba operatorów) a nie łaska jakiegokolwiek operatora . Zawyżony MTR w Playu już spełnił swoje zadanie , zaczyna szkodzić szczególnie nowym operatorom a zapowiadane jego utrzymanie do 2014 r zakrawa na sabotaż .
-
Anonymous
Guest25 maja 2009 at 09:01Liczba postów: 135890Prawda jest taka, że Play to prywatna firma, którą dotują czy tego chcą czy nie użytkownicy innych sieci. Ciekawe jak będzie odbywać się ta dyskusja, gdy np. Playa kupią Chińczycy? A drugie pytanie, czy tylko dlatego, że inny operator daje mi takie warunki jakie od niego oczekuję musze dotować innego operatora?
-
Anonymous
Guest25 maja 2009 at 09:27Liczba postów: 135890"Ale tak jest zawsze, kiedy populizm zastępuje się działaniami niezgodnymi z prawem, zdrowym rozsądkiem i ekonomią"..to brzmi jak ocena prywatyzacji tp Panie Wojciechu.a uke ma duze jednak pole do popisu by sie obronic-sadze ze owe lobby W3 w UE osiagnie kompromis z uke pod postacią nizszych mtr dla p4/cp/i byc moze centernet,wobec obecnych planów obnizek mtr.takim sposobem W3 odetnie play od uslugi 1za2 i byc moze bedzie ona wiecej platna ;-)tak widze ogólnie rozwiazanie sprawy
-
Anonymous
Guest25 maja 2009 at 11:28Liczba postów: 135890Ja nie jestem ani wielkim fanem UKE, ani TP, natomiast w pelni rozumiem zastrzezenia W3, co do asymetrycznosci stawek MTR, ktore sa zdaje sie najwyzsze w calej UE. Cieszylem sie z wojny cenowej, ktora wywolal Play ale np. dojenie TP przez tzw. alternatywnych operatorow, ktore nie inwestuja wlasnej kasy w infrastrukture, a tylko korzystaja z laczy wybudowanych przez tp, jest juz wg mnie nie fair i sprawia, ze traci na tym caly rynek (brak inwestycji)
-
Robi się ciekawie, bardzo ciekawie. Cóż okazuje się, że nie ma świętych krów i nawet UKe może mieć wiele na "sumieniu". To co napisał Jabczyński na blogu to jedno z rozwiązań, chyba najgorsze z mozliwych, bo nie wyobrażam sobie wikłania się w długotrwałe procesy (kogo z kim?operatorów z UKE?). Faktem jest, że asymetria MTR jest całkiem spora.
-
-
AuthorPosts