Start Forum Rynek Rozliczenia i płatności Bruksela apeluje do UKE o niższe stawki hurtowe Play

Viewing 15 reply threads
  • Author
      Member
      Liczba postów: 356

Według komisarz ds. konkurencji Neelie Kroes preferencyjne stawki MTR mogą być przyznawane wyłącznie na czas ograniczony. Komisja Europejska zwróciła się do UKE, by obniżył stawki hurtowe z siecią Play. Stawki te są ok. dwuipółkrotnie wyższe od tych, które Play płaci tym operatorom.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• tl111
      Member
      Liczba postów: 1

wredny play popsul francuzom rynek

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135630

nawet KE wie, że taka asymetria to rekord Europy, tyle że niechlubny. ciekawe co UKE na to…

• Anonymous
      Guest

tu nie chodzi o to, że ktoś komuś cos popsuł, tylko, o to ile jeszcze trwać ma asymetria na rynku, jasna sprawa, że p4 jest najmłodszym operatorem i w wyniku tego ma preferencyjne warunki, ale chyba rzeczywiście utrzymywanie asymetrycznych stawek aż do 2014 r. (czyli jeszcze przez 5 lat) byłoby lekka przesadą.

• johnny-18
      Member
      Liczba postów: 1012

Nawet nie lekką.

• Anonymous
      Guest

ŻEGNAJCIE 29GROSZY ZA MINUTE 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

• Anonymous
      Guest

Wysoki MTR to przecież dobry zarobek dla wszystkich. Jak dzwonie z Plusa do Ery, to płace 29gr., Plus zarabia 12,23gr., jak dzwonie z Plusa do Play, to płace 72gr, plus zarabia 31,59gr(pomimo obniżki MTR w lipcu W3 nie obniża cen). Więc i tak to abonenci ponoszą koszty. Mam abo w Play, ale poważnie się zastanawiam, czy podpisać nową umowę, skoro wszyscy niechętnie do mnie mają dzwonić. I to, na czym Play miał dobrze zarabiać może się obrócić przeciwko nim, bo gdyby stawki były takie same, to bez zastanawiania podpisałbym kolejną umowę. A tak, to musi pojawić fajny telefon w naprawdę atrakcyjnej cenie. Poza tym mam Simpusa, żeby ludzie mogli do mnie dzwonić w normalnych cenach.

• Anonymous
      Guest

Powinni raczej znieść drogie połączenia do sieci PLAY.

Oto raczej się rozchodzi.

3 sieci mają po 29 groszy za minutę do siebie.

A do reszty tj Play, Polsat itd 3 razy drożej!

Niech każdy ma podobne stawki 29gr za minutę.

Niech stawki będą jednakowe do każdego!

A nie takie cyrki. Na zachodzie każde doładowanie

przedłuża rozmowy na rok czasu jak teraz w Play.

Tylko u nas trwa ono max 3 miesiące.

To tylko w Polsce możliwe!

• Anonymous
      Guest

To było do przewidzenia że w końcu ktoś się doczepi do tych feralnych i mega zawyżonych MTR dla Play. Powinny zostać znacząco zredukowane. A Play sądzę podniesie nieźle ceny. Bo teraz coś mi się wydaję kasa z MTR nie idzie do końca na rozbudowę sieci ale także na walkę z konkurencją a to przy takim MTR jest nie fair.

• Anonymous
      Guest

MTR dla Play jest ważony do ilości abonentów jaką ta sieć dysponuje do ilości jaką dysponują monopoliści, bez playa wrócą stawki 70gr do wszystkich!

moim zdaniem różnicowanie stawek za minutę z wyjątkiem Play i Polsatu są niezgodne z regulacjami wolnego rynku…

Bez wyższego MTR play będzie musiał oddać całe swoje zyski dla monopolistów!!

A ludzie wy głupi jesteście, że wybieracie abonament gdzie płacicie 70gr za minute??

TYLKO PLAY 😉

• Anonymous
      Guest

Unia jak jest taka zmartwiona mtr-em to niech sie zainteresuje tym ze wiekszosc polskich rodzin zarabia 4x mniej przy cenach takich samych jak w starej unii skandal to jest!!!!! stara unia płaca minimalna 1400 euro w polsce 1127 pln to około 280 euro a ceny niektórych artykułów za zachodzie nizsze jak w PO-lsce!!!

• Anonymous
      Guest

Co by nie mówić , boli innych że muszą się starać o klienta obniżając ceny. Polska ma to szczęście że ma Play i dzięki temu jest zawsze szansa na obniżki. Ci co twierdza że bez tego ceny by spadły są idiotami, pracuje w konkurencyjnej firmie i wiem o czym mówię. nawet jak mtr będzie równy to i tak do play-a ceny będą wyższe! Nie wierzycie pewnie, ale tak będzie.

• Anonymous
      Guest

Serio? A ja myślałem że Play tak jak każda firma chce zarabiać pieniądze a nie być szczęściem dla Polski…

• Anonymous
      Guest

Lucek, szanuje twoja wypowiedź ale nigdzie nie znalazłem w swojej wypowiedzi że play dawał ceny poniżej ustalonego poziomu mtr. Jak sam sobie zadajesz pytania i odpowiadasz to nie mieszaj mnie do swoich kosmicznych odpowiedzi. Co mówi p. Gruszka to jedno a co jest faktycznie to drugie. Zapewniam Cie że nawet jednakowy mtr dla wszystkich nie spowoduje że ceny spadną u wszystkich do jednakowego poziomu. To start czwartego operatora wymusił spadek cen, bez tego ceny były by zdecydowanie wyższe. To ze zbiegło sie z obniżka mtr przez uke dało p4 możliwość wystartowania z bardzo atrakcyjnymi cenami co w konsekwencji wymusiło na innych ruch cen w dół. Co do dotacji to i w ue też dotują.Mało mnie obchodzi czy lubisz play czy nie, fakt faktem jest że taki operator istnieje na rynku i Twoja wesoła twórczość nie zmieni tego.

• Anonymous
      Guest

Nowym operatorem to jest teraz Centernet. A nie ma wyszych stawek. Dlaczego faworyzuje sie tylko play i cyfr.polsat?

• Anonymous
      Guest

Jak dobrze że w końcu ktoś się za to powoli bierze bo i faktycznie MTR Play jest przegięciem. Nie jest to zdrowy układ dla konkurencji na rynku. Baaa nawet komplikuje niektóre kwestie. Ceny cenami ale mowa jest o MTR a nie o cenach, trudno gdybać co by było gdyby.

Viewing 15 reply threads
Reply To: Bruksela apeluje do UKE o niższe stawki hurtowe Play
Your information: