Start Forum Sprzęt Komputery i akcesoria Bezprzewodowy transmiter audio

Viewing 4 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Na polskim rynku dostępny już jest FM-Transmiter RTR-10 – urządzenie umożliwiające bezprzewodowy przesył sygnału audio z odtwarzacza MP3, palmtopa lub nawigacji do radia samochodowego.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135890

A ja potrzebuje takiego sprzętu: bezprzewodowe wysylanie sygnału z muzyką z laptopa/mp3/komorki itp do glosnikow typu 2.1 logitecha. tak jak kiedys byl deskop, biurko i wszystko polaczone kablami to teraz mam glosniki na polsce. lapek na stoliczku a biurko wywalone.

bez sensu jak chce w lepszej jakosci niz na glosn. lapka posluchacto musze kable przez pokoj ciagnac.

powina tez byc wersja umozliwijaca podlczenie nie tylko jecka ale aux jak ktos ma lepszy sprzez np. wieze itp.

• Anonymous
      Guest

korzystalem z roznych transmiterow FM… jakość przesylanego dzwieku jest bardzo kiepska w porownaniu do kabelka

• Anonymous
      Guest

Też miałem dwa modele takich urządzeń, jeszcze w okresie gdy nie posiadałem radia samochodowego z portem usb i musze przyznać, że jakość dźwięku transmitowana z mp3-playera do głośników samochodowych poprzez radio była bardzo słaba a wręcz koszmarna. (nie będę tez wspominał o tych interferencjach fal gdy stało się np. w korku i akurat ktoś obok miał podobne urządzanie).

Lepiej dołożyć troszkę i kupić radio z odpowiednim portem (lub bluetothem) niż używać takich wynalazków – oczywiście jeżeli ktoś sobie ceni dobrą jakość dźwięku.

To samo dotyczy innych zastosowań takiej technologii (porównajcie sobie słuchawki bezprzewodowe (o takich samych parametrach i tej samej klasy) połączone z bazą za pomocą sygnału radiowego względnie bluetooth i słuchawki na kablu – te z sygnałem radiowym to (nie mówiąc juz o zupełnym braku niskich tonów) kupa trzasków i przepięć, wystarczy np. włączyć TV w trakcie słuchania muzyki przez takie słuchawki (albo jeszcze lepsze, spróbujcie pobawić się zapalniczką piezoelektryczną w trakcie używania takich słuchawek) – zapewniam specjalne efekty dźwiękowe w takich słuchawkach będą niepowtarzalne. 🙂

Wg mnie kabelek za 10zł będzie przekazywał wierniej sygnał niż taki transmiter za 100PLN, ale i tak zaraz pewnie pojawią się głosy, że nie jesteśmy w epoce kamienia łupanego i technika idzie do przodu a poza tym jest teraz moda na urządzenia bezprzewodowe (nomen omen Sony prowadzi zaawansowane badania nad bezprzewodowym zasilaniem ekranów LCD), – ja też uważam ze bezprzewodowość to przyszłość, ale na razie ta technika jest nadal w powijakach i jest to może nieodległa przyszłość ale na pewno nie teraźniejszość.

• Anonymous
      Guest

ten transmiter w rzeczywistośi wygląda fatalnie, zupełnie inaczej niz na obrazkach. ma kształt pudełka po zapałkach 😉 wykonanie fatalne, chińskie badziewie za 2 zł z chemską naklejką hama. jakość dźwięku słaba. powinno to urządzenie kosztować co najwyżej 10 zł a nie 40.

Viewing 4 reply threads
Reply To: Bezprzewodowy transmiter audio
Your information: