Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe 200 tys. telefonów myPhone w 2010 roku

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Sprzedaż terminali – aparatów GSM marki myPhone za rok 2010 wyniosła 200.116 sztuk, co stanowi wzrost o 76,6% w stosunku do sprzedaży w roku 2009, gdy wyniosła ona 113.290 sztuk, – poinformowała TelForceOne, która jest właścicielem spółki myPhone.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• zbyszekswce
      Uczestnik
      Liczba postów: 1090

Powiem tak – do tej pory BARDZO popierałem wszelkie polskie produkcje w stylu MyPhona! no właśnie DO TEJ PORY… w ten weekend pewne zdarzenie losowe zmusiło mnie aby rozejrzeć się za dwusimowcem! Miał to być PO PROSTU telefon bez bajerów – od tego jest iPhone i inne Androidy 🙂 – tu priorytetem miała być niska cena dwa simy i W MIARĘ dobre wykonanie – nie oczekiwałem wodotrysków! Wybrałem się więc do jednego z polskich marketów na promocję modelu 3010 – telefon za promocyjną kwotę 149 zł nazwą budził moje dawne wspomnienia z Nokią 3310. Jednak mój dobry humor opadł zaraz po włączeniu aparatu – TAKIEGO GÓ.NA jak to występujące w roli wyświetlacza LCD w tym telefonie nie widziałem od ok 8 lat! albo w ogóle nie widziałem! LUDZIE JEST 2011 ROK!!!!!!! ja nie oczekuje od tak taniego telefonu niczego nadzwyczajnego – ale już Nokia 3510i – pierwszy telefon nokii z kolorowym wyświetlaczem biła ten ekran na głowę jakością! Na MyPhonie NIC W OGÓLE NIE BYŁO WIDAĆ – wszystko niewyraźne piksele wielkości końskiej głowy a ten czas odświeżania matrycy MMMMMM…. chyba PONAD SEKUNDĘ! Nie znęcając się nad pozostałymi elementami jak plastik na obudowie – bo dużo droższa Nokia X3 ma równie paskudny ( ahhh te oszczędności ) – podsumuję tak – PANOWIE OD MYPHONA – nie idźcie na ilość! zróbcie coś RAZ A PORZĄDNIE – tak jak np. Apple a ludzie was pokochają! I żeby nie było że jestem jakimś mega fanem Appla to TAK SAMO kiedyś robili inni wielcy – np. Nokia ( w czasach 3310 nie było 100 modeli ale może z 4-5 innych po JEDNYM dla każdego segmentu i koniec ). Dodatkowo powiem że obok MyPhona leżał telefon marki Evolve ( nie pamiętam modelu ) na 2 simy za 199zł ( czyli o 50 zł droższy ) – który po włączeniu wyglądał jak NOWIUTKI MERCEDES przy hmmm nawet nie wiem do czego to porównać 🙂 ! ostatecznie wybór padł na telefon LG GX200 za 299 zł na 2 simy! MIÓÓÓÓD… a do polskich produkcji nabrałem NIESTETY OGROMNEGO dystansu…

• Iomega
      Członek
      Liczba postów: 365

Z drugiej strony, jednak już coś znaczą na naszym rynku. A niektóre modele mają całkiem udane.

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138367

Po to właśnie wymyślono technologię dual-sim żeby nie trzeba było nosić 2 telefonów. To co piszesz to krok wstecz. Idąc tym tropem to zamiast telefonu z 3G i GPS kupmy dwa. Jeden będzie miał 3G a drugi GPS. Kompletna paranoja wychodzi z twojego toku myślenia. Polecam trochę umiaru. Wychodzi z Ciebie typowa polska mentalność czyli jak się komuś coś udaje to staramy się go oczernić zamiast pochwalić.

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138367

[quote]Za 79 zł można dostać LEPSZY NOWY TELEFON JEDNOSIMOWY np. Samsunga dokleić drugi taki i mamy 2 ekranowy – 2 simowy – dwubateryjny telefon 1000 razy lepszy niż to co proponują Polacy swoim rodakom… WIĘC TO TY KOLEGO pomyśl zanim coś napiszesz! [/quote]

Po to właśnie wymyślono technologię dual-sim żeby nie trzeba było nosić 2 telefonów. To co piszesz to krok wstecz. Idąc tym tropem to zamiast telefonu z 3G i GPS kupmy dwa. Jeden będzie miał 3G a drugi GPS. Kompletna paranoja wychodzi z twojego toku myślenia. Polecam trochę umiaru. Wychodzi z Ciebie typowa polska mentalność czyli jak się komuś coś udaje to staramy się go oczernić zamiast pochwalić.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
Odpowiedz na: 200 tys. telefonów myPhone w 2010 roku
Twoje informacje: