Kredyty na Hotline? No to będzie się działo 🙁 Przy czym na interwencję urzędu chrony danych osobowych to bym nie liczyła – nikogo nie interesuje jak są sprzedawane konta bankowe to i raty nie poruszą. Przecież 95% RORów które sprzedajemy są załatwiane albo przez zmylenie klienta, że to część umowy aneksowej/ga albo przez dawanie rabatów. Klientowi mówią konsultanci, że w ramach aneksu przyjdzie jeszcze bezpłatne konto bankowe, które można zamknąć po 3 miesiącach; wystarczy że poda datę ważności dowodu i już załatwione, bo resztę danych osobowych kopiuje się z naszych aplikacji (nie wiem czy to legalnie jest ok, bo niby mieliśmy tego nie robić, ale kto miałby czas o wszystkie dane pytać klienta?). Wiem, że podobnie robią w sklepach, bo nieraz miałam rozmowę z klientem, który o RORze dowiedział się dopiero w domu, po przejrzeniu stosu papierów jakie dostał od sprzedawcy. Nikogo oczywiście nie winię – każdy orze jak może, ale ja jednak wolę robić RORy przez rabaty, na klientach, którzy zgodzili się na ofertę bez rabatu super zestaw czy na telefon. To jak dasz takiemu 240 zł zniżki na abonament (przez 2 lata) i/lub 100-200 zł upustu na telefon, to zwykle weźmie RORa. Pytanie, czy to się firmie opłaca, bo nie wiem ile dostają od Aliora „za głowę”, ale skoro nas tak cisną o te RORy, to widac trzeba wszystkimi sposobami… 100-200-300 zł rabatu – i da się zrobic limit kont!
Odpowiedz na:2018-01-22T01:29:47+01:00