Start Forum Odpowiedz na:

Anonimowy
Gość
Liczba postów: 138224

Od kilku miesięcy nie jestem już związany z TM. Trochę było mi szkoda tego czasu który z wami spędziłem, bo jednak praca mi się podobała, a zespół z którym miałem okazję pracować jest niesamowity a mój kierownik to cudowny człowiek! Na początku trochę ubolewałem z tego powodu ale niestety dłużej nie mogłem pozwolić sobie na takie traktowanie mojej osoby przez regionalną T. Zastanawiałem się jakie jest życie po TM. i wiecie co wam powiem? Tak! Można żyć bez pracy tam. Na TM świat się nie kończy. Jak masz w cv wpisane kilka lat pracy w sprzedaży, jesteś osobą komunikatywną to naprawdę świat po TM swoi dla Ciebie otworem. Od 4 miesięcy pracuję w innej firmie (nie w konkurencji) a kasa na konto mi wpływa taka jak w TM po zrobieniu marży,splitów i innych gówien na 150%. Wiecie o jakich pieniądzach mówię? Nie, bo takich nigdy nie dostaliście no chyba, że za czasów ery. A teraz po tych zmianach o których tutaj czytałem czekam na moment aż, za niezrobiony plan będą wam jeszcze podstawę ucinać <hahahaha wiem, że tak nie można 😉 ). Przed zwolnieniem przeglądałem swój pasek premiowy. Kilka lat temu nawet nie zastanawiałem się ile dostanę wypłaty tylko myślałam na co wydam takie pieniądze. Ostatnie miesiące i kwoty na pasku uświadomiły mnie tylko, że podjąłem słuszną decyzję. Polecam wam zrobić to samo. Popatrzcie jakie pieniądze mieliście kiedyś a jakie dostajecie teraz. Praca w weekendy, święta, wiecznie wydzierający się klienci którym infolinia naobiecywała złotych gór, smsy premium na internecie?! Taka praca wam pasuje? Telefon, opieka medyczna, karta sportowa? Praktycznie każda firma ma taki socjal a może i nawet lepszy, bo jest woda i kawa.
Cele macie teraz takie żeby ich po prostu nie zrobić. Uciułałacie z 50-60%, zrobicie przychód dla firmy a i tak dostaniecie figę. Niestety ale ktoś musi zarabiać na pensje dla T,Kochany,Prezesa i innych pseudo kierowników 🙂 o kasie na reklamy nie wspomnę.
Pewnie będę tu jeszcze z ciekawości zaglądał i śmiał się z tego, że już tam nie pracuje i tyle mnie ominęło ale wam radzę usiąść i poszukać innej pracy.

Pozdrawiam
M.