Start Forum Odpowiedz na:

Anonimowy
Gość
Liczba postów: 138172

Cieszę się, że już mnie tam nie ma. Brawo JA 🙂
Tęsknię za ludźmi (ale z tymi trzymam kontakt) reszta to syf.

Patrząc na to z boku zastanawiam się jaki jest cel tych wszystkich ruchów, zwolnienia grupowe, majstrowanie przy prowizjach itd….
Czy chodzi tutaj o obniżenie wartości firmy (nie się jako tako kręci ale zawsze niższym kosztem).
A może są to tylko Dyrektorskie zabiegi, żeby wykazać oszczędności i (jeżeli jest to jeszcze możliwe) zgarnąć swoją niemałą prowizję.

Ludzie (pracownicy) już dawno przestali „pracować” dla tej firmy. Większość moich znajomych, pozostałych na pokładzie Titanica, już są zmęczeni brakiem jasnego przekazu dokąd to zmierza oraz ciągłym pędem nie wiadomo gdzie. Odchodzą sami lub bardzo intensywnie poszukują pracy.

Słyszałem też o MEGA Kolejkach na HL….Klienci rzekomo czekali ponad godzinę na połączenie z Agentem. Jeżeli jest to prawda to prawdziwy skandal z punktu widzenia jakość obsługi Klienta.
Podobno „Makaron” zlikwidowała też specjalizacje na HL i wszyscy odbierają wszystko. Wow, niezły burdel przy takiej ilości wiedzy do przyswojenia i predyspozycjach Agentów (jedni potrafią sprzedać, drudzy mają smykałkę techniczną) nie dziwi mnie czas oczekiwania na połączenie.

Wracając do tego dokąd może to zmierzać…..moim zdaniem również kadrę zarządzająca przestało obchodzić dobro firmy. Patrzą na to wszystko jak na szansę zgarnięcia dobrej kasy. W tej firmie robi się tylko Cele…Kto je ustawia…po co…co ma osiągnąć firma i jak…nikogo to nie interesuje.
Nie ma wizji (co można fajnego zrobić dla klienta, co nowego, czym zdobyć klientów, co zmienić). Nie mam tego w celach – nie robię.

Dalej nie piszę……..bo już zaczynam się naręcać, a już nie muszę na to patrzeć……i od paru miesięcy głowa spokojna BRAWO JA 🙂