Właśnie kilka dni temu złożyłem taki wniosek o rozwiązanie umowy, a dziś zadzwonił konsultant z pytaniem dlaczego rezygnuję? Jak usłyszał, ze mam dość ich „super” jakości usług, a w szczególności cały czas pogarszającej się tv cyfrowej i oraz olewania klientów, którzy alarmują o tym na wszelkie możliwe sposoby (forum vectry na facebook, forum na satkurierze), w odpowiedzi słychać zawsze że sprawdzają i z ich strony wszystko zawsze jest ok. Ta firma jest nastawiona jedynie na zarabianie pieniędzy, upychają programy maksymalnie jak się da, co powoduje pogorszenie jakości dtv.
Wszystkich, którzy nie są związani umową, a zastanawiają się nad podpisaniem cyrografu, przestrzegam aby się dwa razy zastanowili zanim to zrobią.
Jakoś połączeń telefonii stacjonarnej też nie jest rewelacyjna, usługi potrafią się co jakiś czas wyłączać. Mam włączoną blokadę na numery zastrzeżone, mimo to w dalszym ciągu różne firmy dzwonią do mnie z numerów zastrzeżonych, włączam kodem usługę, a ona po jakimś czasie znów się sama wyłącza. W biurze obsługi twierdzą, że usługa powinna działać, gdyż jest aktywna.
Co do internetu, to od jakiegoś czasu jest wszystko ok, ale przez długi czas prędkość zamiast 24Mbps miałem między 10, a 16Mbps, po wielu telefonach wreszcie wymieniono modem i jest jak być powinno. Trwało to jednak przez 4 – 5 miesięcy, a ja słyszałem za każdym razem od konsultantów z bok iż wszystko z ich strony jest prawidłowo.
Zatem przestrzegam, jak najdalej od takich pseudo firm, które klientów mają w d….ie. Trzeba być wytrwałym i upierdliwym, aby mieć to co w umowie operator gwarantuje.
Odpowiedz na:2018-01-23T17:06:59+01:00