Start Forum Odpowiedz na:

lesiobe
Uczestnik
Liczba postów: 270

Nigdy więcej Orange .Nie rozumiem dlaczego ta firma ma jeszcze klientów .
Plotka o playowym braku zasięgu jest spowodowana niewiedzą jak skonfigurować telefon ,żeby ten zasięg był .Niestety konfiguracja sieci w telefonie i popatrzenie na mapkę BTSów mocno przerasta umiejętności większości użytkowników, a Play konfiguruje sieć by dla nich było jak najtaniej i nie zwraca uwagi ,że to dla klienta nie jest najlepiej . Jeśli czytam idiotyzmy o braku zasięgu w play to od razu wiem ,że kilient, który pisze jest ignorantem w dziedzinie technologii gsm. A jak pisze ,że jest zbyt poważny by sobie pozwolić na telefon w PLAY właśnie z powyższego powodu to znaczy,że jest leniwym ignorantem .Telefon komórkowy mam od 1992 r. Od roku mam telefon w PLAY przeniosłem z plusa z trzech powodów .Zdecydowanie większego zasięgu w PLAY .
Zdecydowanie lepszej jakości rozmów na 3G w Orange i Play no i 10 razy większej ilości minut za te same pieniądze. Mam możliwość korzystania z trzech sieci w dwóch podzakresach częstotliwości i wiem jak to ustawić by działało bardzo dobrze tam gdzie akurat przebywam .Jeśli ustawi się wybór automatyczny to rzeczywiście często dostaje czkawki .Tyle ,że ja korzystam głównie z PLAY (Orange) ponieważ w mojej aglomeracji ta sieć do rozmów ma najlepsze pokrycie . Internet w orange to niestety kszana :(.
Karty sim Play umożliwiają manualny wybór tylko jednej sieci i to abonent decyduje z czego i jak korzysta .
Pozdrawiam wszystkich użytkowników portalu telix oraz marketingowców W3 wypisujących tu brednie .