Mam parę istotnych dla mnie pytań odnośnie tego telefonu i mam nadzieję, że właściciel/tester telefonu odpowie. Generalnie jestem zwolennikiem prostych, użytkowych telefonów, a od paru lat dual simów, więc mam konkretne pytania:
1. Czy są różne profile telefonu w tym z możliwością własnej edycji tzn. wybrania własnej melodii innej dla połączeń, innej dla sms np. z karty pamięci, wibracji, głośności, przypisania danego profilu tylko do utworzonej wcześniej grupy kontaktów.
2. Czy jest możliwość ustawienia profilu czasowego tzn. jest np. aktualnie profil ogólny i ustawiam inny profil, który wyłącza się o określonej godzinie i z powrotem włącza się profil ogólny.
3. Czy w kalendarzu można ustawić przypomnienie/zdarzenie z alarmem włączającym się w określonym dniu i godzinie i czy można ustawić/wybrać do tego alarmu określoną melodię z karty pamięci.
4. Czy można kopiować ustawione wcześniej przypomnienie/zdarzenie w kalendarzu na inny dzień i potem tylko zmienić datę do której kopiujemy całe zdarzenie. Innymi słowy nie trzeba od nowa wpisywać w innym dniu całej treści przypomnienia tylko całość kopiujemy ze zmianą daty.
5. Czy można ustawić na ekranie/pulpicie żeby zdarzenia/przypomnienia z kalendarza pojawiały się w danym dniu na ekranie tzn. mamy dwa lub trzy zdarzenia w jednym dniu i w tym dniu chronologicznie jedno zdarzenie po drugim, linijka pod linijką są pokazane na pulpicie.
6. Czy kontakty zapisane z mojego obecnego dual sima (samsung c3322) w postaci vcard będą bez problemów odczytane przez tego LG i czy są jakieś problemy z przerzuceniem wszystkich kontaktów łącznie z informacjami typu adres, urodziny, email, notatka.
7. Jak wygląda kwestia zasięgu i jego gubienia, bo czytałem, że tanie telefony LG często mają problemy z zasięgiem i tam gdzie inne telefony mają zasięg one często gubią lub w ogóle nie mają zasięgu.
8. Czy po odebraniu połączenia i podczas prowadzenia rozmowy nie występuje problem tego typu, że ekran jest aktywny i policzkiem włącza się przypadkiem jakieś funkcje telefonu.
9. Czy jest funkcja nagrywania rozmowy telefonicznej i czy podczas nagrywania występuje jak w niektórych innych telefonach pikanie co parę sekund, które słyszy rozmówca.
To chyba takie najważniejsze rzeczy jakie przychodzą mi do głowy. Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dzięki.
Odpowiedz na:2018-01-23T05:54:09+01:00