Zaktualizowałam swoją C7 (z T-mobile) zaraz po udostępnieniu Belle.
Poza nowym wyglądem faktycznie jest trochę zmian. Część aplikacji faktycznie nie działa (a raczej po prostu znikła z telefonu) Angry Birds działa bez problemu, nawet się zaktualizowała po odpaleniu sklepu OVI. Musiałam na nowo instalować Operę i swype. WYwaliło mi skypa, ale zostało GG. Zauważyłam też, że niektóre aplikacje pobrane wcześniej a po aktualizacji niedostępne, można ponownie pobrać z OVI z zakładki pokazującej historię pobrań i nawet te płatne stamtąd wchodzą za darmo 🙂
Co do wyglądu da się przyzwyczaić. Ja sobie bardzo chwalę widżet do wi-fi. Bo nie muszę zagłębiać się w menu, żeby szybko przerwać połączenie lub je zainicjować. Podoba mi się ta „żaluzja” opuszczana z szybkim dostępem do kilku funkcji, szkoda jednak, ze nie można sobie edytować tych funkcjonalności.
Jedyne co mnie bardzo zirytowało przy aktualizacji, to fakt, że nie przeniosło mi danych z kalendarza! mimo, że robiłam kopię wszystkich możliwych zapisanych danych.
Większość aplikacji dla mnie przydatnych i często używanych działa poprawnie.
Korzystam z map nokiowych, więc nie mam problemów z kompatybilnością. A tak w ogóle, czemu kupujecie mapy? te od nokii są niewystarczające?