Start Forum Odpowiedz na:

LesH
Uczestnik
Liczba postów: 3876

Funkcję radia FM stereo w komórce, do tego jeszcze z RDS-em, uważałem początkowo – lata temu, gdy ją zaczęto implementować w telefonach – za bardzo praktyczną, ale szybko przeszedłem na słuchawki bluetooth i natychmiast się okazała oczywista oczywistość, mianowicie, że bez anteny nie odbiera, a kabelek słuchawek przewodowych służył przecież za antenkę. Tylko nieliczne fony z tunerem TV miały antenki teleskopowe, dające sygnał także modułom odbiorczym FM. Zatem od kiedy tylko ryczałtowe oferty internetu w komórkach stały się przystępne cenowo, myślałem o programikach do odbioru radia internetowego. Na symbianowe Nokie nie szukałem, myśląc, że nie da raty, ale na Galaxy SII 9100 ściągnąłem sobie bezpłatny z Android Marker i działa. Podobnie z odbiorem programów TV przez internet, który ma dodatkowe zalety, m.in. pozwala sobie dowolnie powiększać obraz multitaczem na wyświetlaczu, przyglądając się jedynie szczegółom wybranego wycinka. Toteż w krótkich chwilach przerwy odpalam wiadomości i oglądam, słuchając, czasem ze zgrozą, o kolejnych krajach dotkniętych postępującą jak 'gang Rena’ powszechną pedalizacją życia społecznego albo inne złe wieści, bo tych, niestety, jest więcej.