Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Pakiet Lojalnościowy w Tak Taku do 11.2010 r › Reply To: Pakiet Lojalnościowy w Tak Taku do 11.2010 r
@Adi. Ja nie używałem telefonu do moich obliczeń, a arkusza kalkulacyjnego w komputerze. Nie jestem aż takim masochistą ;).
Wyliczenia służą obiektywnemu porównaniu ofert, gdyż czynniki które wymieniasz nie są łatwe do oceny. Przykładowo ja kupując w MegaMixie LG KU990 na koniec zeszłego roku po 1zł oszczędziłem co najmniej 400 zł w porównaniu z Erą. A będąc przez prawie 10 lat w tej sieci kontaktowałem się jedynie (jak dobrze pamiętam) trzykrotnie z BOA i BOK. Raz gdy nie mogłem znaleźć kodu PUK (ktoś mi zablokował telefon błędnie podając PIN). Raz przy rozwiązywaniu umowy. I jeszcze raz w jakiejś mało ważnej sprawie. W Play przez rok wysłałem zaledwie jedno zgłoszenie przez stronę, które zostało rozpatrzone pozytywnie i to tyle.
Co do abonamentu i nie przechodzenia minut to faktycznie może być dla wielu osób problem, ale ostatecznie sam napisałeś, że telefon ma służyć do dzwonienia a nie zbierania minut ;). Poza tym ja preferuje pre-paid, bądź ostatecznie Mix jak chcę kupić telefon "na raty", gdyż mam większą kontrolę nad wydawanymi pieniędzmi i nikt mi nie "nabije" rachunku 200 zł przez SMS’y premium jak wielu osobom przytrafiło się w Erze.
Co się tyczy telefonów to nie wiem czemu narzekasz. Wiadomo, że jak jest duży popyt to mogą być braki. Ja akurat swój telefon znalazłem dzwoniąc do pobliskiego punktu Germanos’a i pytając czy jest dostępny. Po przyjeździe okazało się, że mają jedynie trzy sztuki, w tym dwie zarezerwowane przez klientów, ale to szczegół ;). Jak ktoś chce to zamawia i po pewnym czasie raczej powinien wymarzony telefon otrzymać (nie dotyczy HTC Hero ;]). Gorzej jak ktoś przychodzi i chce dokładnie telefonowi przyjrzeć się przed zakupem, ale w innych sieciach także zazwyczaj wystawiają atrapy na półkach :(.