Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Nowa oferta pre-paid Orange od 16 kwietnia › Odpowiedz na: Nowa oferta pre-paid Orange od 16 kwietnia
Jeśli czyta to ktoś z marketingu Orange to proponuję poważnie przemyśleć parę spraw:
1. Znikająca kasa z konta – to jest śmieszne / tragiczne. Ja się pytam JAKIM PRAWEM środki które zostały raz zakupione (w formie zdrapek, itp.) PRZEPADAJĄ? Co to ma być? Co prawda jest gwarancja zwrotu do 5 dni itp. itd. ale MIMO WSZYSTKO jest to ŚMIESZNE, żeby zabierać komuś coś co już opłacił. Mogę zrozumieć "przeterminowanie" środków po roku czasu (zwłaszcza gdy numer nie jest używany), ale nie np. po 30 dniach jak obecnie. Można zablokować wychodzące, można robić jakieś komunikaty sms, a nawet irytować usera sieci dzwoniącym 3x dziennie automatem mówiącym o przekroczeniu terminu doładowania ale ZABIERAĆ MOJE WŁASNE PIENIĄDZE to jest śmieszne. Uważam że OBOWIĄZKOWO powinno się coś z tym zrobić. Tym bardziej, że różne są sytuacje (sam taką miałem) i czasem nawet Gwarancja Zwrotu może się okazać niewystarczająca. O ile przy 5zł na koncie to nie problem to w przypadku paruset złotych wręcz przeciwnie.
2. Ważność konta – uważam, że 30 dni za doładowanie 25zł to tragedia i przeżytek. Wzorujcie się na PLAY który zrobił 365 dni nawet za doładowanie 5zł. Toż to oczywiste, że w ten sposób przywiązuje się klienta do sieci na CAŁY ROK bez przymuszania do czegokolwiek. Taki klient prędzej czy później i tak zacznie ładować kasę bo przecież 5zł nie wystarczy mu na 12 miesięcy rozmów i smsów 🙂 Przywiązany klient to także przywiązani jego znajomi, ich znajomi, znajomi ich znajomych, itd. Chyba lepsze to niż miliony deaktywowanych numerów z powodu irytacji ich właścicieli ciągłym dojeniem kasy. A jeśli już nie dacie rady to moim zdaniem zdrapka za 5zł mogłaby wydłużać o 30 dni, następnie taka za 25zł na 3 miesiące, za 50zł na 6 miesięcy i 100zł na 12 miesięcy. Czy to nie brzmi rozsądnie? Niech ktoś ruszy czajnikiem w końcu!
3. Więcej promocji sms – czy to taki wielki problem dla Orange dać tańsze sms-y poza sieć? Czy naprawdę Orange musi doić kasę i kroić po 20gr za 160 znaków tekstu w XXI wieku? Czy nie można wzorować się na Play i Heyah i uruchomić naprawdę tanich lub nawet darmowych sms np. dla osób intensywnie ładujących komórkę i w ten sposób motywować ludzi zamiast tych wszystkich pseudo promocji?
4. Taniej poza sieć – na koniec prośba – zlitujcie się, odpalcie w końcu jakieś pakiety dające możliwość sensownie taniego dzwonienia poza sieć. Obecne stawki są nienormalne i zmuszają do kombinowania, używania kart różnych operatorów, itd. Czy tak dużej sieci jak Orange naprawdę ciężko jest wymyślić np. 30gr do wszystkich w pakietach po 100 minut? Pomyślcie jak ucieszą się ludzie. Może, w dobie wysycenia rynku komórkowego, warto już przejść na duży obrót, a nie stosować mechanizmy polegające na darciu pierza z ludzi?