Start Forum Odpowiedz na:

Anonimowy
Gość
Liczba postów: 138971

Witam wszystkich.Fajny artykuł, tylko zastanawia mnie dlaczego nic nie jest poruszone w nim o tzw. limicie transferu danych? Jestem użytkownikiem iPlusa już ponad rok (głownie rejon Warszawy, Międzylesie gm. Wawer.). Do momentu nieprzekroczenia 4GB transferu danych jest to dla mnie najlepszy dostawca mobilnego internetu, ale spróbujcie zrobić testy po przekroczeniu 4GB… Jak to mądrze pisze w regulaminie Plus: punkt 8 brzmi: "w celu eliminowania nadużyć – dla zapewnienia powszechnej dostępności oraz wysokiej jakości działania sieci, Polkomtel zastrzega sobie możliwość zmiany parametrów technicznych transmisji danych po przekroczeniu w jednym okresie rozliczeniowym:

a. 1GB przesyłanych i odebranych danych przy wyborze planu cenowego iPlus prywatny 60.

b. 4GB przesłanych i odebranych danych przy wyborze planu cenowego iPlus prywatny 110."

Ja się pytam co to jest "eliminowania nadłużyć:….?

W moim przypadku jestem użytkownikiem iPlus prywatnie 110, czyli za internet płacę 110zł/mies. i używam internetu do wszystkiego (nie tylko do przeglądania i czytania strony ale także do różnych gier online… np. FIFA08 a i także do ściągania różnych danych).Przy takim użytkowaniu internetu niestety ale te 4GB limitu nie wiadomo kiedy przechodzi…. a po tym fakcie to wolę nie włączać internetu bo człowiek dostaje białej gorączki. Moim zdaniem to przy najwyższym abonamencie za internet nie powinno być żadnego ograniczenia transferu danych bo to jest paranoja w dzisiejszych czasach… Na koniec dodam jedno, jak bym tylko mógł to przerzucił bym się na NEO nawet i w tej chili, bo nie mają, tak jak ja to nazywam "kagańca".. Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim, którzy przekroczą limit transferu danych.