Tak tylko chciałem dodać:) co do przerabiania softu( aktualizacji w siemensach czy innych wynalazkach:)) Nokia bardzo dobrze robi że niemożna tego zmienić samemu:) bo niechce powiedzieć źle o ludziach ale są różne debile którzy "znają sie na wszystkim, mam super fona co sobie softa sam wgra i wypchajcie sie wszyscy co mają nokie:)" śmieszy mnie to. typ robi sobie jakies głupie aktualizacje:) a poźniej pisze: telefon mi sie nie włącza- prosze o pomoc. albo: mam siemensa CX65 i sobie softy jakies powgrywał i ma 12MB pamięci a to co masz to jedynie kompresja pamięci i jak cos zapisujesz to trwa to godzine:) ta siur ale wypas pamięć, lepszego telefonu nie ma:) Wiesz czego tak potępiasz Nokie?? bo te zwykłe s40 to badziew fakt, ale do symbiana to masz za wolny mózg:):) i zero wyobraźni. można robić no wogóle wszystko. to potępianie nokii 7650, Ludzie to stary fon i wogóle pierwszy jaki miał aparat e-mail i KAMERE!! pierwszy rozsuwany tel typu slider, kto to wymyślił?? NOKIA, nie te zacofańce Siemensy i SE co podrobili wszystko, dali 262 tyś kolotów które mają gorszy obraz niz na takim starym fonie jak 7650:) TAK SE ma duzo bajerów, super dźwięk i Aparaty foto niedorównują Nokii, nawet te nowe carl zeis 3.2mpx nie robią takich zdjęć jak np. SE k800i. ale ok, w Nokii symian (i podkreślam tylko nokie symbian bo innych nie ma co porównywać bo są beznadziejne jak wszystkie motorole np V3, jezu jakie cudo, po roku : mam motke V3 i niedziała mi klawiatura, a jak chce wysyłac cos komuś to musze dać opcje kopiuj a nie wyślij- błąd oprogramowania czy tłumacz softu był ślepy??:) i mam jedynie 4MB pamięci jak to powiększyć??) Ludzie, pomyślcie sami: Nokia 7650 6 lat temu miała aparat vga, 4 mb pamięci i kolorowy wyświetlacz- motorola robi to samo po 3 latach tylko rozkładany a nie rozsuwany telefon motorole V3) druga sprawa: potępie tu nokie, ale tylko te s40 bo jest za co: telefon nokia 6230i- moje marzenie sprzed lat dopóki w ręku jej nie miałem. menu jak w nokii 3310 tylko ze kolorowe, wyswietlacz 65 tys kolorów- moja nokia 3650 sprzed 5 lat miała tylko 4 tys kolorów, lepsze kolory i rozdzielczość niż to cudowne 6230i- zero obrazu. bluetooth- włączam słuchawke bluetooth motorole h500 i próbuje sie połączyć i co?? hmm gdzie ta słuchawka bo niemoge jej wykryć,a najgorsza nokia symbian z bluetooth to wykryje. Wada nokii symbian oczywiscie tych starszych- bateria trzyma max 3 dni a mam nowy telefon- po 3 latach: bateria trzyma mi nadal 3 dni i jest oryginalna, po 5 latach, dziwi mnie to ale bateria nadal trzyma mi 3 dni:) a w jakims innym badziewiu byłaby to juz conajmniej druga bateria. możliwości symbian- kupujesz sobie odbiornik gps navibe i stary masz nawigacje w telefonie:) karta pamięci 2gb, wgrywasz tomtoma i masz jakies 1GB na filmy, duzo programów, mapy polski, tłumacze języków, encyklopedie przydatne na egzaminach na studiach sam to praktykowałem i daje za to ocene 5 dla nokii taką jaką ja dostałem z egzaminów:), programy do czytania plików pdf, word, excell, wszystko co chcesz mieć to znajdziesz w necie. masz menedzer plików, mozesz wszystko sobie gdzieś ukryć, np jakies zdjęcie extra laski żeby twoja dziewczyna nie widziała a nie jak w SE: muzyka, obrazki, filmy: takie są fabryczne foldery i nic z nimi niemozesz zrobić a jak wkleisz zdjęcie przez kabel USB na karte pamięci w jakies dziwne miejsce to wogóle telefon tego nie widzi. zdjęcia i mp3. z menu robisz co chcesz, zakładasz sobie foldery, wklejasz wszystko do nich, dogrywasz co chcesz o ile masz głowe i niewalisz wszystkiego na pamięc telefonu a pozniej wysyłam smsa i pisze brak pamięci:) wchodzą właśnie super fony typu nokia 6300, 6500, no super wyswietlacze, kamerki itp, ale nadal mam menu jak w nokii 6230i, niemoge nic z nim zrobić, nic dograć. No tu nokia zawaliła sprawe. ale to są telefony dla miłośników klasycznej prostej nokii zeby nie latać po menu i szukać czegos niewiadomo gdzie tylko wszystko jest na swoim starym miejscu. Tak więc moja rada, weźcie do ręki nokie typu N, lub nokie E65 i zobaczcie co to znaczy prawdziwy fon. a nie odpustowe zabawki SE, obudowy badziew, rysuje sie to samo od siebie, ja nosiłem nokie bez pokrowców i wyglądają nadal jak igiełki. a kumple mają motorole, SE i inne cuda i sie mnie pytają co ja robie że ten telefon jest jak nowy?? oni juz 3 obudowa w ciągu roku, joystick odpada, klawiatura powycierana klapki trzeszczą i niełączą wyświetlacze. farba z obudowy schodzi sama od siebie:) albo ładuje telefon i wibracja działa nawet jak jest podłączony pod ładowarke, niewiem czy wiecie ale to psuje złącza do ladowarek:) Kazda nawet stara nokia automatycznie wyłącza wibrator jak podłączysz ładowarke. Kolejny błąd- robienie złącza ładowarki w wejsciu na słuchawki czy kabel USB ( tak robi SE) kolejna sprawa: SE i inne cuda zmieniają złącze ładowarek co pół roku, a nokia miała przez kilka lat takie same wejscie i napięcia baterii, mam jedną ładowarke i ładuje nią 3 nokie które mają między sobą odstęp co 2 lata w produkcji. a nie: kupujesz ładowarke do SE- złącze pasuje, wpinasz samochodową ładowarke do gniazda i co?? nie ładuje , a czego?? bo kompatybilna tylko z 3 typami SE. i bawisz sie, dociskasz mocniej bo moze nie łączy a na koncu psujesz ładowarke albo telefon:)a przykład- idziesz do komisu: poprosze ładowarke do nokii 3310- i ładujesz nią wszystkie telefony NOkia od 2000-2006 roku:) SE- dobra elektronika ale wykonanie aby sztuka- typowa chińszczyzna. Nokia- Fiński telefon, dopracowany w każdym calu:) czytając te wasze wypowiedzi niewidziałem żeby ktoś napisał: ściągam sobie grafike do nokii z symbianem i telefon mi sie nie włącza, albo dostalem smsa i telefon mi sie nie włącza. więc niepotępiajcie wszystkich Nokii skoro ich nie widzieliscie nawet na oczy. telefon nokia 6020- bardzo duzo kolorów wyswietlacza i super kamera- tylko napisane bo w rzeczywistości wogóle tego nie widać. porównaj se chłopie taką nokie z nokią symbian (tzw cegłą jak to niektórzy mówią). Nowe nokie są małe i duże i obydwie mają symbian, jak ktos niechce cegły i większego wyświetlacza to prosze:) masz i mały fon. Pozdro dla Symbianowców:)
Odpowiedz na:2018-01-22T07:35:55+01:00