Start Forum Inne Bezpieczeństwo Wysłanie SMS-a w trakcie jazdy może doprowadzić do tragedii (video)

Przeglądanie wątków odpowiedzi 5
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Czy jest coś gorszego niż rozmowa przez telefon komórkowy w trakcie jazdy samochodem? Tak! To pisanie SMS-ów podczas kierowania autem. Od pewnego czasu obserwujemy nasilanie się tego zjawiska – informuje policja.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138848

sobie (moderator) – na tym portalu szanujemy innych, a ten film ma w dodatku przestrzegać i uczyć. Andrzej

• Robinio1970
      Członek
      Liczba postów: 43

Prośba do administratora o to by posty od osób nie zarejestrowanych były wcześniej moderowane. Jestem zbulwersowany podejściem poprzednika do tej sprawy. To jest nie do pomyślenia i wielce oburzające z jaką drwiną podchodzi się do sprawy bezpieczeństwa w ogóle.
      Zresztą sama treść napisanej przez niego wiadomości mówi wszystko o tym użytkowniku. Kan moderujmy wypowiedzi od niezarejestrowanych użytkowników, bo nie wierzę, że ktoś to mógłby przepuścić, szanujmy ten portal i siebie nawzajem i tylko przez szacunek do poprzednika nie określę go żadnymi epitetami. Mam nadzieje, że poprą mnie inni użytkownicy zarejestrowani w tym portalu aby takie treści niszczyć w zarodku. Komuś tu się pomieszała demokracja z szacunkiem dla powagi sprawy.

• Iomega
      Członek
      Liczba postów: 365

Tak nawiasem, to odnosnie do artykuł, policja ma trochę racji. jadąc autobusem, czy np. minibusikami często widac kierówców nie tylko dzwoniących ale tez namiętnie piszących SMSy pomimo, ze wiozą pasazerów. Jakoś do nich nie docieraja te statystyki.

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138848

Gadanie przez telefon w czasie jazdy jeszcze strawię ale za SMSy to powinni nogi z d… powyrywać. A wogóle cała moda na SMSowanie i cały ten boom SMSowy są dla mnie niezrozumiałe. Minuty w sieci są za pół darmo a ludzie SMSują. I żeby gadać SMSami to płaci i jeden i drugi. Ja SMSów wysyłam może 5 – 10 max miesięcznie. A minut wygaduję czasem i ponad 500.

• Blom
      Uczestnik
      Liczba postów: 2972

Pokazane obrazowo i dosadnie. Miejmy nadzieję, że kierowcy się nauczą.
      Każdy szanujący się kierowca powinien dać sobie spokój z używaniem telefonu w czasie jazdy.
      Oddzwonić czy odpisać na SMS można gdy się wysiądzie i świat z pewnością się nie zawali.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 5
Odpowiedz na: Odpowiedź #242314 w Wysłanie SMS-a w trakcie jazdy może doprowadzić do tragedii (video)
Twoje informacje:

Anuluj