Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Wojna cenowa w sektorze postpaid
-
AutorWpisy
-
-
Wcale nie musieli się dorobić oszczędnością. Po prostu im trudno przetłumaczyć, że pre-paid jest lepszy. U wielu ludzi wciąż postrzeganie jest takie, że pre-paid to bieganie po kioskach w poszukiwaniu doładowania bo pieniądze na koncie się skończyły. My wiemy, że to wszystko może trwać chwilę i można to zautomatyzować, ale oni nie. Dlatego właśnie wolą płacić więcej, takie przynajmniej słyszałem argumenty kiedy próbowałem przekonać wujka, że pre-paid jest lepszy.
-
Anonimowy
Gość23 listopada 2009 o 14:40Liczba postów: 138223Hmm… nie wiem jak w play, ale w orange to te 29 groszy jest juz dobre 2 miesiace. Takze, to chyba cos wiekszego niz tymczasowa promocja. W orange to teki wentyl bezpieczenstwa – jak wygadasz juz wszystko, to mozesz dalej tanio rozmawiac, nie narobisz sobie balaganu wielkiego w portfelu na pewno.
-
Anonimowy
Gość24 listopada 2009 o 12:48Liczba postów: 138223Ja pamietam taki wpis na blogu rzecznika gktp, ze jezeli ta oferta sie dobrze przyjmie, to ja przedluza. No i skoro sie utrzymala to znaczy, ze dziala wszystko. Ze sie przyjela i nie jest juz tylko promocyjna. Tak mi sei wydaje.
Dzis przegladalem jeszcze te ich strone, to faktycznie sporo daja tych pakietow. -
Anonimowy
Gość26 listopada 2009 o 11:22Liczba postów: 138223No, ale jak podpiszesz umowe z tymi 29 groszami, to przeciez nie beda mogli jej zmienic w trakcie jej trawania. Takze nie widze problemu. Zreszta ten abonament 55 jest tak popularny i tak duzo ludzi z niego juz pewnie korzysta, ze byloby juz wiele w necie slychac jakby nie dzialala albo cos takiego.
-
Anonimowy
Gość2 grudnia 2009 o 10:52Liczba postów: 138223No ja tez tak myslalem. Ale przypuscmy, ze chce kupic sobie telefon. To wtedy abonament jest dobrym wyjsciem. Bo mam telefon w uzytku, ciagle pieniadze na koncie, niczym sie nie przejmuje itp.
Ale dyskusja nam zeszla na jakis drugi tor. Bo mnie jednak bardziej interesuje, co myslicie o dzisiejszych ofertach w abonamencie, sa te 29 groszy, jest sporo pakietow (przynajmniej w orange 55). Mozna sobie jakos te oferty pod siebie dostosowywac. Tylko wlasnie, u ktoergo operatora dostosowywac?
-
Anonimowy
Gość3 grudnia 2009 o 14:59Liczba postów: 138223Bajadurka: heyah mix jest spoko, ale dla tych, ktorzy dzwonia glownie po sieci orange wyjdzie na pewno drozej niz abonament 55 (czy jakikolwiek inny).
Co do prepaidow, no to coz – byc moze jest wiecej pakietow, ale nie ma pewno mozilwosci wziecia telefonow taniej oraz chociazby takiej uslugi, ze po 2 minutach rozmowy nastepne 58 minut jest za darmo. Czy jest? -
Anonimowy
Gość15 stycznia 2010 o 10:15Liczba postów: 138223I w dodatku to jest usługa dla abonamentu, zatem koszty koszty i niestety raz jeszcze koszty. Jeśli chodzi o dzwonienie tanio po sieci to już wolałbym GZG, przynajmniej nie ma zobowiązania. Jeśli chodzi o abonamenty to nie sądzę, aby szybko ceny zostały jakoś drastycznie obniżone.
-
Anonimowy
Gość29 stycznia 2010 o 10:59Liczba postów: 138223Wcale nie musieli się dorobić oszczędnością. Po prostu im trudno przetłumaczyć, że pre-paid jest lepszy. U wielu ludzi wciąż postrzeganie jest takie, że pre-paid to bieganie po kioskach w poszukiwaniu doładowania bo pieniądze na koncie się skończyły. My wiemy, że to wszystko może trwać chwilę i można to zautomatyzować, ale oni nie. Dlatego właśnie wolą płacić więcej, takie przynajmniej słyszałem argumenty kiedy próbowałem przekonać wujka, że pre-paid jest lepszy.
-
Anonimowy
Gość31 stycznia 2010 o 21:31Liczba postów: 138223 -
Anonimowy
Gość14 kwietnia 2010 o 20:54Liczba postów: 138223Bajadurka – zmiania sieci to, jakby to ująć, dość "trudna" sprawa Tzn mam na myśli to, ze człowiek się po prostu przyzwyczaja. Nawet jak odpadają takie kwestie jak tracenie numeru – rozwiązuje to migracja, chociaż też nie zawsze, to jakoś jest to sprawa na tyle skomplikowana, ze człowiek zanim się do niej zabierze, to właśnie duma miesiącami. Też nie wiem czemu tak długo siedziałam w niekorzystnej, tak naprawdę, dla siebie ofercie. Miałam podobnie
-
Anonimowy
Gość17 kwietnia 2010 o 09:57Liczba postów: 138223No ja dokładnie właśnie tak miałam – kompletnie się nie interesowałam, jechałam na abonamencie, płaciłam ile płąciłam, ale po prostu nie wiedziałam jakie są bieżące realia. Któregoś pięknego dnia poddałam to wszystko reflekcji i zobaczyłam ile przepłacam na "atrakcyjnej" taryfie sprzed stu lat… a tu operatorzy tak stawki poobniżali na tego typu leniach jak ja też się pewnie nieźle jeszcze zarabia.
-
-
AutorWpisy