Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi W pre-paid Ery nie będzie pakietów internetowych ? (Aktualizacja)

Przeglądanie wątków odpowiedzi 44
  • Autor
    Wpisy
    • rafaik
      Członek
      Liczba postów: 356

W pre-paid Ery nie będzie pakietów internetowych ? Wszystko na to wskazuje. Dziś kończy się promocja. W zapytaniu wysłanym przedwczoraj do biura prasowego Ery zapytaliśmy czy promocja zostanie przedłużona. Niestety do dnia opublikowania informacji nie otrzymaliśmy odpowiedzi. Promocja została przedłużona o kolejne 6 miesięcy.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138798

Być może planują wprowadzić nowe pakiety w końcu ;p

• Anonimowy
      Gość

To pytanie także padło niestety na razie odpowiedzi brak.

• Anonimowy
      Gość

najpierw pewnie chcą dac oficjalne info i tyle. Przedłużenie lub nowe pakiety zapewne będzie

• Anonimowy
      Gość

Szkoda, a tak fajnie było – 1024 PLN za 1 GB danych.

• Anonimowy
      Gość

Raczej będą nowe pakiety. Brak odpowiedzi może świadczy o tym, że planują jakąś niespodziankę

• Anonimowy
      Gość

Te pakiety internetowe to zlodziejstwo!!! Tak samo brak mozliwosci dolozenia abonamentu np blueconnecta do tej samej karty sim, zeby nie trzeba bylo przekladac kart…

• Anonimowy
      Gość

Wygląda na to, że wprowadzą zupełnie nowe pakiety

• Anonimowy
      Gość

Wątpię żeby zapomnieli ;p Znając Erę to przedłużą jutro, albo dadzą nowości.

• Anonimowy
      Gość

bez przesady, za poważna firma, żeby zapomniec o promocji. raczej przedłużą, a niebawem dadzą nowe pakiety

• Anonimowy
      Gość

To zapomnieli było z uśmieszkiem

• Anonimowy
      Gość

A pomyśleć, że w 2005 i jeszcze w 2006r. pre-paid’y PTC, na tle konkurencji, były tak korzystne. A, gdy władzę w PTC przejęło DT, jest po prostu źle, no może w Heyah jeszcze nie ma tragedii. Skoro skąpe Szwaby stawiają na post-paid, to od marca numer Eruni TT mam w Play Fresh, a Era Heyah, teraz w Simplusie i jest dobrze. Może, gdyby cudem udziały odzyskało Vivendi, to byłoby lepiej. Dziwne, że w 2005r., gdy była dwuwładza w PTC, ochrona jednego zarządu nie chciała wpuścić drugiego (hehe), to można było w Tak Taku, dać naprawdę korzystne warunki, jak na ówczesny rok, oczywiście były inne aspekty tego wieloletniego konfliktu, jak zaniedbania w rozbudowie sieci. A teraz tylko płakać się chce, jak w TT wszystko obniżają na siłę, jak 29gr/min. a zapowiadanych, korzystniejszych pakietów internetowych w Erunii TT, ani widu, ani słychu:(

• Anonimowy
      Gość

Info bardzo dobrze zredagowane. Trzeba było jeszcze napisać że wejście tylko np. na stronę Google czy jakąś inną to w Era Tak Tak koszt 1,44zł.

A likwidacja (ewentualne nieprzedłużenie) tych pakietów 5mb za 5zł to i tak żadna strota bo tylko ostatni osioł korzystał z tak nieopłacalnej względem konkurencji oferty.

Nowych pakietów na internet nie widać. I nic nie wskazuje że będą. Nawet w Erowych abonamentach polikwidowali to co było dobre (np. pakiet 500mb za 15zł przy przedłużeniu umowy). Era na księżyc!

• Anonimowy
      Gość

Rogmaniek – to zaczyna być na prawdę wnerwiające – co nie news o Erze czy TakTaku to od ciebie spam – niezależnie od portalu – w każdym spamie to samo ;/.

• Anonimowy
      Gość

ja raczej widzę szanswę na nowe pakiety. info nie ma, ale może to sylwester spowodował, i tak mało kto ma teraqz głowę do telekomów. info pewnie po 1 się pojawi

• Anonimowy
      Gość

Robi sie szczyt dziadostwa w Erze. Najgorsza oferta pre paidowa od jutra nawet bez skapego pakietu internetowego 5MB.

• Anonimowy
      Gość

Arthgur: Twój nick bardzo przypomina mi maniaka różu t-mobile z Telepolis ha ha! Przypominam Ci, że tu jest możliwość dodawania komentarzy pod artykułem. Można pisać o ofercie operatora, ale także wspomnieć jak było kiedyś, a jak jest dzisiaj. A ją się głośno, między innymi, zastanawiam, dlaczego kiedyś mogło być konkurencyjnie,a teraz nie? Także, jak Ci się nie podoba, to nie czytaj. Uważam, że Twój post, z tzw. wycieczka osobistą, to dopiero jest spam. Przepraszam redaktorów Telix’a, ale musiałem odpowiedzieć na post "wymierzony" we mnie, który obraża użytkowników mających własne zdanie.

• Anonimowy
      Gość

ale moim zdaniem przeglądanie stron np.onet na ekranie telefonu komórkowego w normalnej wersji pobiera dużo danych a i wczytywanie jest dość długie nawet na hsdpa. a przy użyciu edge o gprs nie wspominając to tragedia. przy 2G oprócz przeciążenia sieci powstaje jeszcze inny problem a mianowicie brak możliwości się do nas a osoba dzwoniąca dostaje komunikat że mamy wyłączony telefon co oczywiście nie jest prawdą. ja zawsze poza domem przeglądam onet poprzez minioperę i to mi wystarcza.niestety użytkownicy iphona są skazani poprzez brak javy na te niedogodności a operatorzy przeciążenia sieci.oczywiście można korzystać z wersji odchudzonych ale to nie to samo co widok strony w układzie oryginalnym a i nie wszystkie strony są w takim systemie.

• Anonimowy
      Gość

Pewnie zapodadzą nowe pakiety. Tak jak to zapowiadali i dlatego trzymają w napięciu. Trzeba najwidoczniej jeszcze chwilkę zaczekać i tyle.

• Anonimowy
      Gość

Może na trochę przedłużą obowiązującą promocję, ale już dawno zapowiadano zmiany w ofercie internetowej Tak Tak. Brak odpowiedzi moim zdaniem świadczy tylko o tym, że szykują coś nowego.

• Anonimowy
      Gość

rogmaniek: A mi twoje posty przypominają wypowiedzi fioletowych fanbojów PLAYa z mizerną jakością połączeń i z mniemaniem że mają najtańszy internet mobilny który z mobilnością nie ma nic wspólnego.

• Anonimowy
      Gość

NIC wam nie dadza bo jestescie troszke tepi by tkwic w erze tt jak wszedzie juz jest taniej a wy tu o 5 mb danych do czego taki wypasiony pakiet ? to jest mniej niz jeden plik mp3!!!!

• Anonimowy
      Gość

To prawda, internet w Play mimo że tani ale za to maksymalnie ograniczony, aczkolwiek czy tani bym tutaj spekulował bo ja w wakacje właśnie z Ery na przedłużenie umowy dostałem do abonamentu w telefonie dostałem 500mb za 15zł tylko że ja z tą różnicą w stosunku do Play że mogę korzystać wszędzie gdzie tylko chce a oni nie bardzo…

• Anonimowy
      Gość

Internet w Play działa poprawnie w każdym średniej wielkości mieście w Polsce, więc już nie narzekajcie tak na ten zasięg, chyba, ze korzystacie z Internetu w lesie 😉

• Anonimowy
      Gość

Play działa już oficjalnie w około 610-620 miastach Polski na włanym zasięgu. To więcej niż Orange i Era.

• Anonimowy
      Gość

No i co? Promocja przedłużona ^^

• Anonimowy
      Gość

@ maxio – żartujesz chyba? przeciez Era i orange mają zasięg dużo większy niż Play

• Anonimowy
      Gość

Mówię o zasięgu 3G. Niedawno publikowano dane o liczbie pozwoleń na nodeB i Play był przed Erą i Orange.

Play ma słaby zasięg GSM a to dlatego, że dopiero pod koniec 2008 r zaczął budowę sieci 2G (wczesniej nie miał na to koncesji).

• Anonimowy
      Gość

Promocja przedłużona do 30.06.2010

• Anonimowy
      Gość

@ Maxio – po pierwsze liczba pozwoleń nie przekłada się na liczbę sctajci, co łatwo sprawdzic. po drugie 3g ok, ale w "terenie" 2g sie przydaję, a tu Play wciąż kuleję

• Anonimowy
      Gość

Akurat w przypadku Play przekłada się. Sieć ta w bardzo szybkim tempie buduje swoje maszty.

• Anonimowy
      Gość

Nie ma co sie napalać na nowe pakiety,Era jak cos da to będzie to Żal.pl mam umowe ponad 10 lat i wszystko mi mowi że czas będzie zmienic na PLAY lub PLUS bo dzisiaj liczy sie internet mobilny a tanie minuty i smsy są w Play Fresh.Tak tak to opcja antyinternetowa.

• Anonimowy
      Gość

Jezeli ktos duzo korzysta z internetu w telefonie to najlepiej zrobi rezygnujac z Tak Taka. Wystarczy przeniesc sie do Simplusa,mBank Mobile lub Play Fresha. Bedziecie miec znacznie taniej i wygodniejsze korzystanie z internetu. 5MB to bardzo zalosny pakiecik i kto ma smartfona wie dobrze o czym mowa.

• Anonimowy
      Gość

No to lipa na calego. Tak drogiego netu w pre-

paid jak w TT nie ma. To niepowazne

traktowanie klientow. Dobrze, ze jest

konkurencja.

• Anonimowy
      Gość

Trzeba być naprawdę wyjątkowo nierozsądnym człowiekiem żeby oczekiwać tyle miesiecy na ofertę taniego internetu w taktaku i ciągle mieć nadzieje jej wprowadzenie. Czasem mam wrażenie ze niektórzy należą do sekty zwanej Taktak.

opamiętajcie się

• Anonimowy
      Gość

najpierw żale , że koniec pakietów, teraz żal że je przedłużyli. to nie wyklucza wprowadzenia niebawem nwoej oferty pakietowej

• Anonimowy
      Gość

Rozmaryn – a dlaczego nie mogli czekać i przy

okazji uzywac konkurencyjnych ofert np.

Mbank cz GaduAir lub Simplusa?

• Anonimowy
      Gość

Tak został przedłużony i dobrze w sumie. Tak by został zlikwidowany i nie byłoby żadnego pakietu a tak jest taki jaki jest, ale jest. Trzeba jeszcze poczekać do nowych pakietów i tyle. A kto potrzebuje netu to na pewno wykupi sobie owy pakiet, bo tak czy siak opłaca mi się.

• Anonimowy
      Gość

nie no na dokladke od 1 stycznia przepadaja srodki po terminie waznosci wychodzacych. TT schodzi na psy.

• Anonimowy
      Gość

Na pewno wprowadzą jakieś pojemniejsze pakiety internetowe, ale- widać- nie teraz. Jeśli TT wprowadził przepadalność środków po przekroczeniu terminu ważności na wychodzące, to znaczy że wprowadził takie same zasady, jakie są w Orange i Plusie. Ale ciągle terminy ważności z doładowań się kumulują, więc można mieć konto aktywne na kolejnych 12 miesięcy, czyli i tak jest znacznie lepiej, niż u innych w W3.

• Anonimowy
      Gość

Po co komu pakiet jak nie mozna sprawdzic stanu! W TakTak nie mozna sprawdzic, nie ma takiej mozliwosci aby sprawdzic stan pakietu internetowego.

• Anonimowy
      Gość

Po co komu pakiet jak nie mozna sprawdzic stanu! W TakTak nie mozna sprawdzic, nie ma takiej mozliwosci aby sprawdzic stan pakietu internetowego.

• Anonimowy
      Gość

News jakby nie aktualny, nic się nie stało i pakiet przedłużony. a wkrótce będą pewnie nowe pakiety

• zypolek
      Członek
      Liczba postów: 205

Era przedłużała już Pakiet lojalnościowy, zostały Godziny za Grosze, pewnym będzie, że również Pakiety internetowe dostępne będą w ramach promocyjnego dostępu.

• Anonimowy
      Gość

Na razie- żadnych zmian w ofercie. I pakiety internetowe zostają takie same, i zasada kumulacji ważności konta przy doładowaniach do 12 miesięcy i brak konfiskaty środków po przekroczeniu terminu ważności na rozmowy wychodzące.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 44
Odpowiedz na: Odpowiedź #187243 w W pre-paid Ery nie będzie pakietów internetowych ? (Aktualizacja)
Twoje informacje:

Anuluj