Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi UE udostępnia częstotliwości GSM na potrzeby internetu w komórkach

Przeglądanie wątków odpowiedzi 6
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Unia Europejska zatwierdziła nowe akty prawne umożliwiające wykorzystywanie częstotliwości GSM przez telefony 3G. Usunięto zatem ostanie przeszkody dla działania usług telefonii komórkowej nowej generacji w Europie.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138849

bardzo ważna informacja..a ja sie dziwiłem czemu era wreszcie,wg.deklaracji prezesa ptc wzięła sie za 900..kto wogóle lobbował za umts na 2100??wiadomo że to tez potrzebne jednak czemu ktos tego nie przewidział-pasmo z gumy nie jest.ciekawe czy play zrobi cos ze swoja 900 za pare lat??

• Anonimowy
      Gość

A co z wieloma sieciami na zachodzie Europy i w Polsce, które nie mają pasma 900MHz.

• Anonimowy
      Gość

Niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę, ale z powyższego wynika, iż UKE ogłosiło przetarg na UMTS900, który był niezgodny z dyrektywą UE ?

W takim przypadku dobrze się stało, że przyznali koncesji neutralność technologiczną, a zwycięzca przetargu uruchomił EGSM900, gdyż inaczej KE nałożyłaby na nas kary finansowe. Teraz całkowicie nie rozumiem o co Polkomtel tak się burzył ;).

• Anonimowy
      Gość

Będą miały wzięcie telefony obsługujące UMTS 900/2100 Mhz.

• johnny-18
      Członek
      Liczba postów: 1012

UMTS na naszym rynku jest już od ok 4 lat… dlaczego dopiero teraz taka decyzja zapadła?

• Anonimowy
      Gość

@johnny-18. UMTS2100 jest unas dostępny od czterech lat, a teraz będzie dostępny także 900 i 1800 :). Rychło w czas, gdyż do końca roku ma wystartować Aero z mobilnym internetem na UMTS900 HSPA+.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 6
Odpowiedz na: Odpowiedź #183710 w UE udostępnia częstotliwości GSM na potrzeby internetu w komórkach
Twoje informacje:

Anuluj