Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe TP jest zainteresowana przejęciem komórkowej sieci Play

Przeglądanie wątków odpowiedzi 25
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Maciej Witucki, prezes TP powiedział Rzeczpospolitej, że firma jest zainteresowana przejęciem sieci Play, która zdaniem analityków wcześniej czy później zostanie wystawiona na sprzedaż.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138804

Tylko nie tpsa. To najgorsze rozwiazanie. MaSaKrA

• Anonimowy
      Gość

Tego można było się zpodziewać. Jak nie mozna walczyć cenami i oferta konkurenta najlepiej kupić:) a tepsa pieniadze ma i chyba jest jedyną firmą na polskim rynku telekomunikacyjnym zdolna to zrobic.

• Anonimowy
      Gość

Mam nadzieję że Play’a przejmie jakiś zagraniczny operator. Rzecznik tepsy nie wie co gada.

• Anonimowy
      Gość

A mnie interesuje, co na to fani Play. Czy nie będzie czekać ich exodus do tak znienawidzonego Orange.

• kamishone
      Członek
      Liczba postów: 24

pisac jedno czynic drugie daleka droga do sprzdazy paly a napewno nie tpsa i pan witucki ktury kulawo oferuje swoim klientom usługi ale zawsze jest wyjscie awaryjne mbank

• Anonimowy
      Gość

Na razie to tylko spekulacje, już słyszało się przecież, że Era ma kupić Playa, teraz TP, no zobaczymy. Może nie byłoby to takie złe…

• Anonimowy
      Gość

Tonący wszystkiego się chwyta. Co można jeszcze zrobić aby powstrzymać tegoroczny exodus do playa? Przygotować akcję – nie daj się sprzedać. Zmanipulować ewentualnych chętnych do przejścia informacjami o rychłej sprzedazy. Przecież nikt nie lubi być sprzedawany, większość nie lubi częstych zmian zwłaszcza jeśli nie ma na nie wplywu. Nie lubi być przedmiotem handlu. Tylko czy aby napewno te baloniki manipulacyjne są prawdziwe? Czy W3 wolno będzie kupić czwartego operatora? Co na to UKE i UOKIK ? Uważam, że jest to jedna z akcji dezinformacyjna mająca na celu powstrzymanie własnych abonentów przed przejściem do playa tak aby nie być zmuszonym do obniżania cen aby osiągnąć ten sam efekt. Takie powstrzymanie spadku " wartości rynku ".

• Anonimowy
      Gość

nie przesadzałbym z tym exodusem, tak naprawdę akurat z centertela przeniesiono najmniej numerów do P4 (z całej W3). Co do samej sprzedaży playa, mówi się o tym juz od długiego czasu, więc ktoś go pewnie kupi, ale kto to będzie, to na razie trudno powiedzieć…

• Anonimowy
      Gość

kto z Orange pracuje w p4:Gruszka,Dobrzyński,Sobolewski a sam prezes był szefem Orange.at,które przejeło najmłodszego mno ;-))sądzę że "3 pl" jest najbardziej prawdopodobne

• Anonimowy
      Gość

Play sprzedany będzie na pewno. Sami tego chca, zatem to żaden zamach W3 na nich. Ale kto ich przejmie w tym momencie bym nie spekulował

• Anonimowy
      Gość

Ja też bym chciał kupić P4 tylko nie wiem czy rachunek ekonomiczny w kalkulowaniu inwestycji będzie odpowiedni dla mnie 😉 TP każdego roku ma milion klientów mniej. Straty, mniejszy przychód. Chyba wcześniej padną niż kupią P4 ?

• Anonimowy
      Gość

To, że będzie sprzedany jest raczej pewne. Chodzi o moment kiedy to nastąpi. Być może udziałowcy zakładają granicę 5 mln i jescze 2 lata na podwyższenie wartości. Dla W3 lepiej byłoby gdyby to nastąpiło jak najszybciej bez osiągnięcia tych celów bo to doprowadzi do spadku ich dochodów.

• Anonimowy
      Gość

tylko nie tp to bedzie tragedia to bedzie drugie orange czyli beznadziejna oferta

• Anonimowy
      Gość

no nie wiem, czy oferta orange, jest gorsza od tej p4, fakt play jako pierwszy wprowadził "magiczne" 29 gr i tym samym wyrobił sobie opinię taniego operatora, ale jakby tak popatrzeć po ofertach, to jest porównywalny z innymi opami.

• Anonimowy
      Gość

Play ofertowo stoi w miejscu, ale jakoś nikt tego nie widzi. jeszcze złapią troche klientów i zgodnie z planem się sprzedadzą

• Anonimowy
      Gość

Zastanawiające jest, że mało ostatnio słychać o zainteresowaniu playem zagranicznych operatorów. Ciekawe ile w tym winy recesji, a ile obawy, że kończy się ochrona Play przez UKE, który musi słuchać przestróg KE. A to jak wiadomo może skończyć się marginalizacją operatora i spadkiem dochodu. Kolejnym powodem braku zainteresowania Playem, może być fakt braku jego informacji o kondycji firmy, czyli sytuacji finansowej. Jednak gro klientów

Play, to użytkownicy pre-paid i to nie tych, co wydaja duże pieniądze, ale tych, co chca przechować swój numer.

• Anonimowy
      Gość

Play ma promocje ze za 2 min z innych ma sie 1 do wszystkich. Antyplayowcy nie zdaja sobie sprawy ile mozna miec z tego darmowych minut co miesiac…

Co do tpsa, jak tepsa przejmie Play to jestem bardzo ciekaw co zrobi z punktami sprzedazy?!:) W jednym CH sa 2 salony Orange (telepunkt + prywaciarz) i 2 punkty Play. Po przejeciu tpsa miala by 4 punkty sprzedazy w jednym CH heh:)

• Anonimowy
      Gość

Użytkownicy innych sieci w ogóle nie rozumieją co to rachunek ekonomiczny i najzwyczajniej nie umieją liczyć ;]

Jak się dowiem, że PLAY idzie na sprzedaż to podpiszę umowę, bo jak Orange przejmie PLAY to wroci 80gr za minute ;]

• Anonimowy
      Gość

I co z tego że Play to ma ? jeszcze muszą do Ciebie dzwonić a tego ludzie coraz to rzadziej robią bo i po co. Oferta Play nie jest dla wszystkich i . TP widzę kombinuję na wszystkich platformach. Zobaczy jak to będzie, ja chciałbym wiedzieć co taki Play zaoferuje jak mu się te MTR skończą.

• Anonimowy
      Gość

NAWET O TYM NIE CHCĘ SŁYSZEC.JEDNAK MYŚLE ŻE DO TEGO NIE DOJDZIE BO TP+ORANGE I TAK NADAJĄ NA JEDNEJ FALI.

• Anonimowy
      Gość

Nie zauważyłem że ludzie mniej do mnie dzwonią:) Duzo osób ma tzw darmofony, kila osoba abo i darmowe minuty do wszystkich a reszte namówiłem na Play Fresh wiec gadamy wew. sieciowo za 5gr. Poza tym – sami sprzedawcy np. punkach konkurencji korzystają z Play :] (nie licząc tych co pracują w sklepach firmowych bo Ci mają sluzbowe) ale apsowcy jak najbardziej:)

• Anonimowy
      Gość

Tylko nie TPSA (a właściwie Orange). UKE i Urzad Antymonopolowy musza wejść do akcji, bo jak TP przejmie Play to wróci monopol wielkiej 3. Najlepiej, gdyby Play kupił polski wystarczajaco potężny kapitałowo inwestor typu: Sołowow, Kulczyk, Czarnecki, Solorz itp. A jesli już nie polski to na pewno nie TPSA. Jesli nasz rynek ma być konkurencyjny dla klienta, to muszą być czterej operatorzy infrastrukturalni, a to oznacza szlaban dla zasiedziałych od lat podmiotów. Osobiscie też wolałbym, żeby Play kupił polski inwestor. Nie powinnismy pozbyć się wszystkiego.

• Anonimowy
      Gość

Oczywista oczywistość to to żeby zapobiec dalszej wojnie cenowej, pozostali operatorzy muszą coś z play zrobić. Najlepiej wykupić i na pewno wtedy powrócą wyższe ceny za usługi. Mam nadzieje że do tego nie dojdzie i dalej play będzie konkurencją dla pozostałych operatorów. Dla niektórych zostanie tylko dyskusja na temat wysokości mtr i użalanie się ze ceny nie spadają a nawet rosną mimo obniżek tego współczynnika rozliczeń miedzy operatorami.

• Anonimowy
      Gość

Niech jednak Play kupi ktos inny, najlepiej duzy polski inwestor lub ich grupa. Zakup Play przez któregoś z obecnych operatorów przywróci oligopol sprzed Play. moze zakupem zainteresuje sie np. Aero2, Centernet lub Polsat. Te firmy prowadzą już biznes telekomunikacyjny (Aero2 jako jedyna z wymienionych ma własną sieć, reszta to MVNO a Sferia należąca do właściciela Polsatu działa jako regionalny operator stacjonarny w systemie CDMA). Dla wszystkich wymienionych firm zakup Play rozszezyłby biznes o gotową juz zbudowana sieć oferującą usługi głosowe. Problemem jest jednak nieujawnianie przez Play kondycji finansowej.

• Anonimowy
      Gość

ORANGE. To jeden wielki przekret. Niedawno przenioslem numer stacjonarny z TPSA do ORANGE. Do dzisiaj moi klienci nie moga sie do mnie dodzwonic. Tragedia

Przeglądanie wątków odpowiedzi 25
Odpowiedz na: Odpowiedź #187888 w TP jest zainteresowana przejęciem komórkowej sieci Play
Twoje informacje:

Anuluj