Start Forum Sprzęt Telefony – pozostali producenci i inne tematy Pozostali producenci Skype dla telefonów z systemem Symbian

Przeglądanie wątków odpowiedzi 12
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Skype zaprezentował ukończoną wersję programu dla urządzeń z systemem Symbian. Aby skorzystać z aplikacji konieczny jest telefon z S60 3rd Edition lub 5th Edition.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 139059

a jakie to telefony S60 4tej generacji? bo nie wiedziałem że takie istnieją 😉

• wlo
      Uczestnik
      Liczba postów: 1131

Po pierwszej 52-minutowej rozmowie na E51 via WLAN na łączu 2-megabitowym (Neostrada) powiem, ze jest OK. Jakość podobna do Mobilnego GG (mówię o wersji symbianowej oczywiście), chociaż bym powiedział, ze w MGG jest chyba deczko lepiej 😉

Aplikacja jest świetna pod względem obsługi. Nic dodać nic ująć. Jesli to pierwsza wersja, to naprawdę w kolejnejnych nie wiem co mogliby poprawić 😉

Bateria niestety ostro się grzeje… No ale nic dziwnego – WLAN… Do tego 1/3 rozmowy prowadzona była przez słuchawkę bluetooth (Plantronics). Co ciekawe jakość dźwięku u rozmówcy podobno była lepsza bez użycia słuchawki – odwrotnie niż w Mobilnym GG – chociaż to aż dziwne.

• Anonimowy
      Gość

MUSZĄ JESZCZE TROSZKE POPRACOWAĆ, NA NA APLIKACJI FRING DZIAŁAJA JUZ POŁĄCZENIA WIDEO I TO BARDZO FAJNIE – A TU TEGO BRAKUJE – DO ROBOTY !!!

• wlo
      Uczestnik

Jak sprawdzę działanie via 3G i EDGE, dam znać 😉

• wlo
      Uczestnik

EDGE… No jednak nie polecam 😉 O ile na downlinku jest znośnie i można zrozumieć co mówi rozmówca, to rozmówca nie rozumie co się mówi 😉

Na 3G (właściwie 3,5G) w niczym nie ustępuje połączeniu via WLAN na stałym łączu.

12-minutowa sesja (w tym ok. 8 minut rozmowy (niestey nie pokazuj czasu trwania rozmowy w archiwum, więc tyle co zapamiętałem z wyświetlacza), pochłonęła o. 25 MB danych. Nieco ponad 1200 kB wysłanych i 1331 dokłądnie kB odebranych. Wiec nie jest źle. Przy tanich pakietach można dzwonić bez stresu 😉

• Anonimowy
      Gość

Dziwne, że kompatybilnym telefonem nie jest E52 (nowsza wersja E51), a może lista kompatybilnych telefonów zawarta w informacji nie jest pełna.

• wlo
      Uczestnik

To pierwsza wersja, więc pewnie nie testowali na wszystkich…

• Anonimowy
      Gość

Rzeczywiście kompatybilnych telefonów jest więcej niż w powyższej informacji, wynika to również z informacji na stronach Skype – poza tym Skype dał się zainstalować na Nokii E52 – 10 minutowa rozmowa jaką przeprowadzilem z USA była dobrej jakości w obu kierunkach. Było to połączenie EDGE (prędkość w trakcie rozmowy wynosiła 80-140 kb/s). Potwierdzałaby się więc informacja, którą wyczytałem gdzieś w internecie, że wystarczy około 28 MB z pakietu internetowego, aby przeprowadzić godzinną rozmowę dobrej jakości, co by oznaczało, że prędkość nie niższa niż 64 kb/s powinna taką rozmowę zagwarantować.

• Grzechu13
      Członek
      Liczba postów: 5

btw. Te fotokody nie działają. Chciałem szybko wlączyc strone na fonie i pobrac nowasza wersje niz ja mam i nie chce sie ze stroną połaczyc. Kod działa, ale nie działa w nim link ;/

• Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Nie rozumiem, fotokody z Telix.pl nie działają? Andrzej

• Anonimowy
      Gość

ale wtopa, Nokii E70 z Sv3 nie obsługuje – bez sensu to…

• Anonimowy
      Gość

jak wyglada sprawa z nokia e52? wyzej pisaliscie, ze dalo sie zainstalowac, ale czy faktycznie skype dziala na e52 bez szwankow? czy ktos na codzien tego uzywa i mu sie sprawdza? z gory wielkie dzieki za info.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 12
Odpowiedz na: Odpowiedź #190492 w Skype dla telefonów z systemem Symbian
Twoje informacje:

Anuluj