Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Simplus obniża stawki za minutę połączeń o połowę

Przeglądanie wątków odpowiedzi 20
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

W ramach nowej oferty „Pół na Pół”, Polkomtel – operator sieci Plus, obniżaw ofercie pre-paid stawkę za minutę krajowych połączeń głosowych o połowę. W ramach Promocji będa oni płacili od dnia 23.03.2010 r. za pierwsze 30 sekund każdej rozpoczętej minuty połączenia trwającego co najmniej 60 sekund.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138224

czyli Plus pokazuje jak zmylić klienta by myślał że płaci

mniej (połowę) a w rzeczywistości płacił tyle samo a nawet

więcej . . .

• Anonimowy
      Gość

Wyjaśnij nam wszystkim jakim to sposobem Plus chce nas orżnąć…

• Anonimowy
      Gość

zamiast obniżyć stawkę kombinują z jakimiś dziwnymi promocjami 🙁

• Anonimowy
      Gość

Prosta, czytelna, przejrzysta promocja… W stylu Plusa-i wszystko jasne 😀

• Anonimowy
      Gość

ważne że coś robią DLA dużo rozmawiających jest dobra wiadomość.

• Anonimowy
      Gość

Simplus jest dobry do polaczen w sieci, najlepiej jak sie korzysta z taryfy Nowy Simplus,ale poza siec to faktycznie nic dobrego,niby maja naliczanie sekundowe a tu w tej niby to promocji oplata aktywacyjna 5zl,do tego naliczanie 30sekund i to jeszcze rozmowy trwajacej 60sekund.Ciekawe ilu chetnych sie na to nabierze,przy obecnych ofertach darmowych rozmow w sieci Play,Heyah, Orange do trzech numerow,Era 0,99 godzina rozmowy w sieci,poza siec tez jest o wiele taniej o,29gr do prawie wszystkich, w Erze podwojne doladowania to rekompensuja-czyli Plus procz rewelacyjnego zasiegu to cienko wypada.

• Anonimowy
      Gość

a do Play też?? czy w regulaminie będzie, że do Play i Centernetu nie??

• Anonimowy
      Gość

JEN-dobra wiadomosc dla duzo rozmawiajacych twierdzisz,minuta rozmowy w Simplusie to 60gr i do tego te oplaty 5zl,jezeli dzwonisz po roznych sieciach to u konkurencji jest o wiele taniej-PlayFresh 29gr do wszystkich (w pakietach 20gr),Orange Go 29gr,Heyah 29gr-bez dodatkowych oplat i czasu trwania rozmow. Pamietajmy, ze Simplus to oferta na karte,cos nie pasuje to ide do konkurencji, to nie abonament,ktos powie zrobilem sobie z telefonu skarbonke i co z ta kasa-dzwonic po sieci Plus po 5gr minuta w taryfie Nowy Simplus (jesli ma sie gdzie)jest tam pakiet maxi minuty 200minut za 10zl na 30dni,inaczej sprzedac numer na allegro.Plus moze da upust do 29gr jak bedzie duza fala odejsc – ale chyba nie za szybko-przeciez to najlepsza siec w kraju-prosze o uwagi i opinie.

• Fawu
      Uczestnik
      Liczba postów: 226

19 gr/min w mobile mBank 🙂

• Anonimowy
      Gość

przykro patrzeć 🙁 na takie promocje jak ta 😀 Jest PLAY (mam) jest mBank mobile (przeniosłem jeden numer PLAY z racji iż niedoczekałem się takiej stawki ;)) a tu przychodzi PLUS i daje SUPER PROMOCJE… PF, mB, HEYAH rulezzz ;]

• Anonimowy
      Gość

Mam "Twój profil" wynużenia. Stawka do wszystkich 59gr. Ale po doładowaniu darmowe minuty do Plusa(50zł-240min, 100zl-600min przez okres ważności konta). 59gr. jest nie do przyjęcia, a teraz można sie zbliżyć do 29gr. zachowując darmowe minuty do Plusa.

• Anonimowy
      Gość

wynurzenia 😉

• Anonimowy
      Gość

Najwyraźniej działy marketingu są za bardzo rozbudowane u polskich opów – skoro wymyślają takie bzdury . Widać tu jak na dłoni , że chodzi tylko o to by ogłupić klienta , TYLKO stwarzając wrażenie obniżki cen .

" będa oni płacili od dnia 23.03.2010 r. za pierwsze 30 sekund każdej rozpoczętej minuty połączenia trwającego co najmniej 60 sekund."

Tak więc jednak nie wtedy gdy nie ma pełnej minuty . I to za 5złmin . Na dodatek oznacza to FAKTYCZNY powrót do naliczania minutowego .

• Anonimowy
      Gość

LEE-masz racje co do pakietu w Playfresh,ze jest jeden na 30dni, tak samo jak 15zl za 10zl jest jednorazowe.W starej playkarcie masz minuty na deser 90 za 9zl przyznawane po 15minut co miesiac przez pol roku, pakiet 30minut za 3zl przyznawany co miesiac po 10minut,za zasilenie konta za 50zl masz 20zl dodatkowo na konto premi gdzie wedlug stawki liczone masz minuty po 49gr-czyli masz okolo 40minut do wszystkich gratis za doladowanie 50zl,70zl dodatkowo 30zl premi,100zl dodatkowo 50zl premi.

• Anonimowy
      Gość

wszystko ładnie tylko że te minuty znikły z *111# przynajmniej u mojego ojca… który nadal śmiga na starej play karcie 😉 i minuty na deser się ulotniły i ten pakiet 30 minut za 3 PLN.

• Anonimowy
      Gość

Opłata aktywacyjna jest dość wysoka, więc zwróci się dopiero po ok.35 minutach rozmowy, ale pewnie niektórym się opłaci. Kiedyś coś podobnego było chyba w Tak Taku- można było za darmo rozmawiac po 3ciej minucie.

• Anonimowy
      Gość

wiec rzeczywista stawka za minute to 59gr ???

• Anonimowy
      Gość

wychodzi na to ze za 31 sekund zaplacimy 59 gr , no faktycznie jest taniej jak byk 😉

• Anonimowy
      Gość

Lee-posluchaj te dwa pakiety w starej playkarcie najlepiej uruchomic kodem,przez *111# roznie to jest.Minuty na deser 90 za 9zl przyznawane przez pol roku po 15minut *111*13*1#, 30minut za 3zl przyznawane po 10minut przez 3miesiace *111*17*1#,pakiet zlotowek 10zl za wydane 5zl *111*18*1#-jesli nie korzystales jeden na dany starter,30minut za 9zl *111*11*1#(on powrocil za ten 50minut za 9zl *111*30*1#)Mialem taki przypadek na poczatku lutego otoz przez *111# chcialem uruchomic pakiet 30min za 9zl, ale pomylilem i uruchomilem pakiet do play i stacjonarne za 6zl ,ktory byl aktywny do konca roku 2008, co ciekawe pobralo mi z konta 5.36, przeliczylo mi ilosc przypadajach minut na pozostale dni miesiaca(kod tego pakietu *111*7#)reklamowalem w salonie,pani zrobila zgloszenie,odpisano mi listownie jak i na play24,ze uruchomil pan pakiet kodem wobec czego reklamacja jest bezsasadna-pytam jak mozna uruchomic cos co bylo mozliwe do aktywacji do konca roku 2008,co ciekawe ten pakiet wykorzystalem i on byl odnawialny w kolejnych miesiacach dlatego musialem go wylaczyc przez play24. Jestem w starej playkarcie od lipca 2007,rozne byly ciekawe historie,jestem pewien ze wielu mialo w playu przygody.Reasumujac w Play tylko prepaid,bo sie mozna troche zdziwic, kto ma abonament to tam sa dopiero jaja-maja znjomi.Chcemy dzwonic taniej to musimy cierpiec-aktywuj kodami.

• Anonimowy
      Gość

Przyznam szczerze, ze nie wiedzialam ,ze ta promocja wiaze się z oplata aktywacyjna 5 zl, myslalam ze kazdy uzytkownik simplusa ma mozliwosc skorzystania z tej promocji, nie bawiac się w dodatkowe kody etc.

Za podobną cenę w Orange można wykupic pakiety typu: nielimitowane rozmowy, gdzie dostaje się 1000 minut w sieci i na stacjonarki, a jak ktoś woli smsowac to może aktywowac nakrecone minuty za 4zl (400 smsow).

Przeglądanie wątków odpowiedzi 20
Odpowiedz na: Odpowiedź #192519 w Simplus obniża stawki za minutę połączeń o połowę
Twoje informacje:

Anuluj