Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe Rzecznik Orange o ofercie Stan Darmowy w Play

Przeglądanie wątków odpowiedzi 35
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Play przygotowuje się do sprzedaży i agresywnym marketingiem chce uatrakcyjnić swój posag – napisał w swoim komentarzu do oferty Stan Darmowy w Play – rzecznik Orange Wojciech Jabczyński. Jednak nie zaprzecza, że promocja jest korzystna dla klientów Play, ale tylko dla nich, czyli wciąż niewielkiej grupy w porównaniu z W3.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138957

Praca rzecznika prasowego to trudny zawód musi robić dobrą minę do złej gry – cóz nie on decyduje o ofertach promocjach itd.

Zeszłoroczny ruch PLAY z ofertą Fresh zrobil ogromne zamieszanie na rynku telekomunikacyjnym – mam nadzieje że oferta Play Darmowy odniesie się takim samym echem i MY klienci nie zależnie od operatora skorzystamy i za rok powiemy – dziękujemy Ci PLAY za wytyczenie nwych warunków, cen w Polsce

• Anonimowy
      Gość

Nawiązując do tytułu Rzecznik absolutnie nie wątpi, że Play namiesza na rynku. Już to zrobili dawno. Pozdrawiam

• Anonimowy
      Gość

Prędzej czy później wprowadzą podobne oferty, a im później tym gorzej dla Ich wizerunku, to tylko kwestia czasu. Rzecznik się myli, akrat dzwonienie po własnej sieci prawie nic nie kosztuje, oczywiście trzeba utrzymywać sieć, ale to trzeba robić nawet w przypadku kiedy nie są prowadzone żadne rozmowy, dodatkowo nie płaci się MTR. Niech Rzecznik zobaczy, że na "Zachodzie" takie oferty to standard.

• Anonimowy
      Gość

Aster "prawie" robi różnicę. Moim zdaniem rozmowy w onnecie za darmo nie są standardem. Pozdrawiam

• Anonimowy
      Gość

Aster: no zobaczymy, czy kiedyś będą darmowe połączenia w ramach sieci u któregoś z opów W3, w końcu rzecznik na swoim blogu napisał, że nie wyklucza czegoś takiego. Inna sprawa, że nie wydaje mi się, żeby nowa oferta playa spowodowała jakieś duże zmiany na rynku, jakby nie było ogromna większość kart jest w W3, więc przechodzenie do p4 tylko po to by porozmawiać w sieci za darmo (tzn za 3 dychy miesięcznie) nie ma chyba dużego sensu. Ale dla obecnych klientów playa jest to dobra oferta.

• Anonimowy
      Gość

Jaki będzie tego efekt zobaczymy. Trzeba pamiętać, że oferta Fresh jest adresowana do ludzi młodych a więc tych najbardziej wrażliwych na cenę i mało lojalnych.

Jak pisałem wcześniej ruch Play bardzo odważny i ryzykowny. Czy to wyjdzie Play na korzyść czy odbije się czkawką trzeba poczekać. Aczkolwiek moim zdaniem chyba wyjdzie na korzyść.

• Anonimowy
      Gość

Andrzej nie wchodzę w buty redakcji Telixa 🙂

• Anonimowy
      Gość

Coś w tym jest. Pewnie chca zarabiac więcej, bo ludzie dostali darmowe startery i odlożyli do szuflady. a że Play jest na sprzedaż szykowany to się przydadzą lepsze wyniki finansowe

• Anonimowy
      Gość

Rafaik mój tytuł znajdziesz na http://www.blog.tp.pl/wojciechjabczynski

• Anonimowy
      Gość

No niestety tego nie możemy dać bo byłoby to trochę nie fair w stosunku konkurenta z Taśmowej. Pozdrawiam

• Anonimowy
      Gość

A mi się podobał komentarz na telix.pl Ewy. Też uważam, że to tylko promocja walentynkowa. I popieram Rzecznika Orange o tym iz W3 trochę zignoruje tę ofertę. Mam wszakże nadzieję, że w walentynki w sieci W3, a zwłaszcza Orange też będzie darmowo:)

• Anonimowy
      Gość

Oczywiście W3 nie da nic nawet porównywalnego do tego co Play teraz. Ale nie musi, bo klienci i tak wolą narzekać że drogo, ale operatora nie chcą zmieniać za bardzo. To się nazywa "lojalnośc". Ja też jestem lojalny – tyle że wobec swoich pieniędzy (a nie operatora) i nie chcę płacić więcej niż muszę 😀

• Anonimowy
      Gość

Niechęć do zmian jest porażająca. Wolą płacić więcej i …. narzekać, albo się tym nie interesują. Dopiero przy rachunku szok i dalej do następnego miesiąca.

• Anonimowy
      Gość

WJ to ma poczucie humoru. Klienci play mają rok ważności karty za 5zł/rok. A ja mam to samo w orange. Za 5 zł kupuję starter, używam go 2-4 tygodnie i wyrzucam do kosza bo do niczego się już nie nadaje. A karty Play używam jako podstawowej i bardzo sobie cenię zarówno duże pakiety internetowe jak i praktycznie brak terminu za wychodzące. Kasa mi nie przepada jak w marnym orange. No ciekaw jestem kto na tym zyskuje. Bo chyba nie orange.

• Anonimowy
      Gość

po prostu koleś zazdrości sieci play 🙂

• Anonimowy
      Gość

z czescia przedstawionych przez rzecznika argumentow ciezko sie nie zgodzic, o sprzedazy plej pisalo sie juz nie raz co z tego wyjdzie zobaczymy, co prawda dla klientow nie powinno to miec wiekszej roznicy.

• Anonimowy
      Gość

żal mi Panów z pomarańczy ;]

próbują zdyskredytować promocje Play swoimi z dupy wziętymi dywagacjami ;]

nigdy więcej pomarańczowych ŻABOJADÓW 😀

Play przynajmniej normalnie w polsce płaci podatki, a orange transferuje zyski do francji, żeby tam płacić podatki ;]

• Anonimowy
      Gość

podobno duży może więcej i się zgadza bo więcej zdzierają z klientów do tego wymyślanie powodów że oferty play to jakiś nieporozumienie. A ludzie niech wierzą , ich sprawa bo ja wole mniej płacić z rozmowy. Już mnie nic nie dziwi , nawet to że znajomi wola płacić ponad 70 groszy za minutę i upierać się że to najlepszy operator bo tak im mało liczy za minutę.Oj aż łzy w oczach się pokazują, teraz ze śmiechu, bo tak niedawno sms złotówkę jeszcze kosztował i też tacy mądrzy twierdzili że to jest tanio bo już taniej nie będzie

• Anonimowy
      Gość

Z orange juz ludzie nie odchodza to jest juz prawdziwy bieg

do playa.Wiem to np. po mojej licznej rodzinie.Wiekszosc

przeszla do playa zostali tylko ci co maja jeszcze podpisane

cyrografy.Ale z rozmow wiem ze koniec cyrografu=zmiana

na play.

• Anonimowy
      Gość

A nas klientów co obchodzi ze Play bedzie na sprzedaż? Liczy się dziś. Korporacyjne bzdury Pana rzecznika! Oferte macie tragiczną (mówie o tp) wiec do roboty a nie na blogu siedzicie obywatelu Rzeczniku.

• Anonimowy
      Gość

To prawda za robote sie wezcie w tym calym orange a nie bedziecie mowic ze Playa beda sprzedawac bo moze sie okazac ze to orange sprzedadzą alb straci swoich klientow. Dobrze jest ze taki Play jest bo inni operatorzy cos muszą robic aby nie staracic klientów. Orange obudz sie i zacznijcie wprowadzać konkretne promocje na nie promocyjni nikomu nie potrzebne żeby tylko było!!! bo jak tak dalej bedzie to nie Play bedzie do sprzedazy a orange.

• Anonimowy
      Gość

A jak miał to skomentować? Pochwalic Play? To by go z roboty wywalili.:)))

• Anonimowy
      Gość

Panie niedoRzeczniku . Kogo obchodzi czy Play ma sie sprzedac czy nie ? Kogo obchodzi wogóle "czyj" jest Play? Dla klienta najwazniejsze to cena/jakość.

Jak podoba mi się Miura to co mnie obchodzi że Lamborghini 10 razy zmieniało właściciela.

Cokolwiek Play zrobi to zawsze wszyscy piszą że będzie sprzedany. Wygląda na to że jedyną wadą Play jest prawdopodobna zmiana właściciela.

• Anonimowy
      Gość

Poll: niektórych takie rzeczy interesują, to normalne, że jak ktoś się interesuje trochę rynkiem to go ciekawi czy jedna z większych sieci zostanie sprzedana, czy nie. Chociaż zgadzam się z Tobą, że dla klienta najbardziej liczy sie oferta, ale nie dziw się rzecznikowi, że porusza takie tematy.

• Anonimowy
      Gość

No i super jeśli ktoś sie interesuje rynkiem ale ew. zmiana właściciela nie powinna byc odpowiedzia na KAŻDĄ informację o ruchach Play. Nie ma info o Play bez komentarza w stylu : "i tak sie sprzeda".

• Anonimowy
      Gość

Bardzo prosze spytać pana rzecznika co sądzi o pakietach internetowych play fresh.

• Anonimowy
      Gość

Jak co sądzi ? Przeciez predzej czy później Play sie sprzeda .

• Anonimowy
      Gość

Play – ściema marketingowa, gdzie zasięG????

• Anonimowy
      Gość

Spoko a co mają powiedzieć ,zaczeli mieszać z freszem teraz wsadzili kij w mrowisko z następną promocją i tak trzymać my klijenci na tym korzystamy .

Tak jak napisali poprzednicy urzytkownicy PLAY co nas obchodzi to czy owo liczy sie cena i prostota .

Proste zasady i warunki przejrzysta oferta , owszem to boli zwłaszcza konkurencje powiem na koniec tak oszczędzają bogaci im terz sie opłaci Gratuluje Play czekamy na nastepne niespodzianki tak trzymać !!!

• Anonimowy
      Gość

Play zaoferował w tym momencie najlepszą ofertę na rynku, każdemu innemu operatorowi będzie ciężko dorównać Playowi z taka ofertą

• Anonimowy
      Gość

Jakie bzdury pisze ten rzecznik. Jestem 10-letnim klientem Ery lecz czekam tylko do końca abonamentu. moje średnie rachunki to 130zł/m-c i korzystam z oferty Play gdyż W3 nie jest zaproponować nic ciekawego w tak atrakcyjnej cenie jak Play. W przyszłości przenoszę nr właśnie do Play jeżeli dalej będą tak atrakcyjni.

• Anonimowy
      Gość

Jestem od niedawna w Play a takze od kilku lat w sieci o2.co.uk gdzie: nie ma obowiązku doładowania, nie ma terminów ważności połaczeń wychodzących/przychodzących i darmowe rozmowy w ramach obszaru o tym samym kodzie pocztowym. Widzę ruch Play w dobrym kierunku i przeszedłem od innego operatora w nadziei na kolejne śmiałe kroki P4 🙂

• Anonimowy
      Gość

A W ORANGE NIE ŁASKA WYKÓPIĆ 1000 MINÓT ZA 10 ZŁ. :lol

• Anonimowy
      Gość

Boli pana rzecznika, że Pley się rozrasta,bo Orange traci klientów z własnej winy.Wszystko jest fatalne w tej sieci,oferty,ceny ,promocje,przekłamania w BOK-u.A może pan się nie zgadza z tą opinią,mam radę-proszę zadać pytanie na blogu-Co poprawić w Orange?

• Anonimowy
      Gość

słaby ten Pan „Rzecznik” skoro bzdury wypisuje typu:
      kogo to obchodzi, czyj jest usługodawca – mnie, abonenta obchodzi.
      osobiscie bym nie chcial, zeby mnie jakis rusek czy niemiec podsłuchiwał.
      tyle w temacie panie sprzedawczyku.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 35
Odpowiedz na: Odpowiedź #190062 w Rzecznik Orange o ofercie Stan Darmowy w Play
Twoje informacje:

Anuluj