Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Rzecznik Grupy TP: Play Fresh to kuszenie nielojalnych klientów

Przeglądanie wątków odpowiedzi 25
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Nie przypuszczam, aby operatorzy szybko zareagowali na ofertę Play. Raczej będą spokojnie patrzeć na zachowanie klientów i w zależności od ich reakcji modyfikować swoją – napisał na swoim blogu Rzecznik Grupy TP Wojciech Jabczyński.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138798

Drogi panie Wojciechu!

Proszę nie obrażać swoich klientów, bo to WY jesteście przyczyną tego, że po 12 latach rezygnuję z Waszej "uczciwej" oferty.

Dbajcie tak dalej o klienta, a zniszczycie doszczętnie niegdyś naszą telefonię stacjonarną.

W kwietniu mówię dość sieci ORANGE – mam dość waszych idiotycznych promocji i upierdliwych reklam, które prawie codziennie dostaję.

Zaś telefon w TP żegnam z początkiem czerwca, szukajcie innych frajerów.

Oczywiście i tak Pan tego nie przeczyta, więc tyle wystarczy.

Pozdrawiam pozostałych "NAJMNIEJ LOJALNYCH":)

• Anonimowy
      Gość

To jakaś paranoja "pakiety w Orange" są atrakcyjne ale nikt przecież nie ma wszystkich znajomych w jednej sieci także Play stawia na równość. Szczerze mówiąc już dawno pozbyłem się Tp bo to idiotyzm sieć całkiem niezdatna do niczego ceny wysokie, promocje do d… Co do Orange to nigdy nie mialem zaufania do tej sieci, albo zasieg albo coś innego. W tej sieci promocje są tylko w zasięgu sieci Orange nic do innych sieci. Play ma bardzo dobrą ofertę i z wielką chęcią z niej skorzystam i nie mozna mówić że ktoś jest nielojalny bo jak by temu miłemu panu z Tp dali więcej kasy i lepszą ofertę w Netii to by poleciał w 3 sekundy. Mówienie o nielojalności swoich klientów doprowadzi że coraz więcej przejdzie do Play. Niech się ten człowiek zastanowi co mówi bo chyba nie wie jak wyglada rynek. Każdy mądry człowiek chce zaoszczędzić na telefonie i gdy trafia sie taka okazja to zmienia na nową oferte o której nie można mówić w Orange bo jest do d….

• Anonimowy
      Gość

Z jednym sie zgadzam – Play chyab za mocno stawia na pre-paid, co moze się odbić na jego finansach,a przecież wciąż notuję straty

• Anonimowy
      Gość

Skoro jabczyński odwołuje się do lojalności (ciekawe jak to przejawia się w drugą stronę) to już cienko w tej wylęgarni wróżek.

• noved
      Członek
      Liczba postów: 47

Play zdobędzie tych klientów,załóżmy że tak będzie. ale czy będzie ich w stanie utrzymać? Śmiem wątpić. Bo już oferta którą mógłby skusić ich do przejścia do abonamentu nie będzie tak atrakcyjna. Więc Ci sami użytkownicy ktorzy przyszli do Play, moga równie łatwo od niego odejśc. Tym bardziej, ze w warunkach ciągłej konkurencji wskoczenie innego operatora z jeszcze atrakcyjniejszą ofertą jest bardzo prawdopodobne w bardzo krótkim czasie.

• Anonimowy
      Gość

jak jest do wyboru tańszy produkt go wybieram a płacz i żale marketingowców mam głęboko w d…

• Anonimowy
      Gość

Kompletnie nie rozumiem i wypraszam sobie okreslenie nielojalny. Jak kupuje marchewke na targowisku i wybieram najladniejsza i najtansza po straganach to jestem nielojalny? Nie tylko nie czuje sie nielojalny ale wrecz czulbym sie wykorzystywany i oszukiwany jesli ktos kazalby mi placic wiecej wykorzystujac to, ze sie nie orientuje w cenach rynkowych. Jesli Play moze sprzedac minute za 30 gr to widocznie tyle jest warta i taka cena obejmuje koszty oraz godziwy zarobek. Kazdy kto bierze wiecej jest albo zlodziejem (odwet za "nielojalny" :P) albo nie potrafi prowadzic interesu i ma koszty na absurdalnym poziomie…

• Anonimowy
      Gość

Wojtus jak bym byl Twoim przelozonym to wywalił bym Cie na zbity pysk.

Tak populistycznych bredni nie slyszalem od dawna.

• Rork
      Członek
      Liczba postów: 133

Halo grupa TP! Czy wy tam cierpicie na sklerozę? Nie tak dawno byliście całkowitymi monopolistami na rynku stacjonarnym i traktowaliście klientów per "noga". Kto nie pamięta, niech posłucha sobie kawałek zespołu Kury pt. "Telekomunikacja". Głodne kawałki o "lojalności" można sobie darować. FT was doi jak krowę za głupie logo i za co się da. Ja nie mam zamiaru finansować tego bagna. Wszystkim polecam telefony IP – niech grupa TP zdycha. Na pohybel!

• Anonimowy
      Gość

Wyjaśniam słowo – nielojalny.

Nielojalny, to każda osoba niezwiązana z TP.

Łatwo takie osoby poznać. Charakteryzują się tym, że umieją myśleć i liczyć.

• Anonimowy
      Gość

Nie zgadzam sie że nielojalny to taki co nie ma tpsy.

Mieszkam na jakiejs wsi i jedyna mozliwosc dostepu do neta to jest przez łącze TP. No wiec mam socjalny i orange freedom.

A to moje wyjasnienie nielojalny:

Jeśli chodzi o koma to mialem juz popa, smiplusa, taktaka, era abonament, heyah i od roku mam abo play.

Żonie też kupiłem abo play i teraz ojcu mixa play.

• Anonimowy
      Gość

"Na przykład rozmowy za 20 gr. w promowanym obecnie Multipop – to nadal taniej niż w Play" – cóż może i jest 20 gr. i do wszystkich ale tylko w Orange i na stacjonarne a reszta jest po 65/75 gr. W porównaniu z 29 gr. w Play POP wypada cieniutko.

• Anonimowy
      Gość

Ostre słowa bolą? Dlaczego nazwanie rzeczy po imieniu budzi taki sprzeciw. Jedni wolą różnorodność, więc wezmą ofertę Play. Inni mają dużo znajomych w Orange/Popie i tam pozostaną korzystajac z licznych pakietów.

De facto wszyscy wybiorą ofertę dla nich personalnie najkorzystniejszą.

Ale można uogólnić, ze klienci prepaidów są najmniej związani z marką i tyle.

• Anonimowy
      Gość

Co do tego to racja… Przecież ja i tak pozostanę w

Orange bo mi się nie opłaca przechodzić dlatego ze mam

do innych taniej a do orange i tak drożej niż teraz. Bo

teraz za rozmowę płacę 20 gr.

• Anonimowy
      Gość

Nawet jesli Play stawia mocno na pre-paid, nie oznacza to, że będzie miał dużo strat.

Obecnie ma całkiem niezłą ofertę dla Klientów, którzy przejdą z karty do abonamentu:)

Pre-paid to tylko pierwszy krok Klienta, do pozostania w Play na długo:)

Bo Play o swoich Klientów dba.

Nawet użytkownicy wcześniejszych ofert prepiad (mało korzystnej Oefrty Nowy Play na Kartę) mogą przejść do Fresha i skorzystać z tych wszystkich benefitów, o których rozpisują się portale.

• Anonimowy
      Gość

Po takim komentarzu rzecznika Tp jeszcze bardziej zamierzam przejsc do fresha, bardzo bym chcial aby to rzecznik przeczytał:

Jestem w centertelu juz od 2000 roku kiedy to pojawil sie pop, pamietam jeszcze jak byly poczatkowe taryfy-hit i max gdzie cena minuty wynosila 2.4zl, przeżyłem to, siec przeciez sie musiala z czegoś rozwijać i budować nowe maszty, teraz jestem w nowym orange go, jak nie zaladuje za 100zl moge zapomniec o 20gr na orange i stacjonarne, teraz mialem sesje, multum rozmów i gdy 100zł nie starczylo mi na caly miesiąc, zrozumiałem, że chyba coś jest nie tak, jest tyle ofert, ze cieżko kogoś złapać z takiej samej sieci, jeśli chodzi o mnie to chyba 2 osoby korzystały z orange, reszta to plus,era i play, nie zamierzam płacić 60gr za każdą minute, pakiety i podwójne doładowania (tylko do orange (sic ! ! ! )) mozecie sobie daleko gdzieś wsadzic i tak ich nie wykorzystam, jeszcze moze z 5 lat wstecz pamietam jak to ponad połowa byla w Idei, nie dziwie im sie ze powoli odchodzili od tego operatora, ona jest niereformowalna, ciagle te same promocje tylko do swojej sieci.

Co moge powiedziec po tych 9 latach kończe z wami, jeśli dostaje ten sam produkt u innego operatora to po co mam płacić 2-3 razy więcej ? I moze Pan mi jeszcze powie ze jestem nielojalny ?! Byłem przez 9 lat ! I co za to mam ? Żadnych profitów, więc to chyba wy nie byliści lojalni wobec nas, klientów. Czas z tym skonczyć, ŻEGNAJ ORANGE !!

Witaj Play

• Anonimowy
      Gość

Witam.Jak możecie cytować na takie bzdury jakie wypisuje Pan z tp. przykład 20 gr tylko w orange to jest taniej jak 5 gr. tylko w Play. NO JASNE TO JEST LOGIKA brak mi słów ,k…. gdzie my żyjemy.

• Anonimowy
      Gość

A z drugiej strony, czy Rzecznik TP nie ma trochę racji, ze to kuszenie nielojalnych (pre-paidowcy nigdy nie byli lojalni, pamiętacie Heyah) użytkowników. Abonamentowcy są uwięzieni umowami, a tych nic nie trzyma, gdy tylko jakaś sieć coś oferuje wyciągają startery z szuflady:). Wystarczy by teraz któryś z opów dał doładowanie x2 i już ucichnie szum wokół play fresh. Nie popieram Jabłczyńskiego, ale mówię ze trochę racji ma.

• Anonimowy
      Gość

Jako "wyedukowany klient" nie daję się okradać wysokimi stawkami i oszukiwać poprzez niedopowiedzenia o swojej ofercie! Je…ać t..pe, każdy wyedukowany o tym wie!

• Anonimowy
      Gość

Dlaczego tu tylu FRUSTRATÓW…? Spokojnie bo wam żyłka pęknie…

Jest demokracja, róbcie co uważacie za stosowne a nie żalcie się jak CIOTY, utwierdzając się sami przed sobą o właściwości swoich wyborów – operatora.

• Anonimowy
      Gość

Cóż innego ma mówić prasowy gauleiter telekomunikacyjnego molocha. Manipulowanie kryterium lojalności jest totalną głupotą. Kto tu na kim zarabia: moloch na klientach czy klienci na molochu? Jak udzielimy sobie odpowiedź na to pytanie, to wiemy kto powinien być lojalny wobec kogo. To moloch powinien, chcąc zachować lojalność wobec klientów!

Aby uelastycznić rynek usług telekomunikacyjnych powinno się zapewnić bezpłatną, szybką i prostą (minimum formalności) procedurę przenoszenia numeru. Tak, by operatora w opcji prepaid można było zmieniać z dnia na dzień.

• Anonimowy
      Gość

No tak. Wpierw radził bym sprawdzic stawki MTR miedzy operatorami!! Play ma tą przewage że minuta zakonczona w ich sieci kosztóje wielką 3ke i wirtuałnych operatorów około 50g a z playa do innych tylko 0,21g a od 1 lipca tylko 0,17g a stawka do play nie zmieni sie do końca 2010 wiec play ni jak nie dokłada do tego interesu. Fakt żyjemy w takim a nie innym kraju, i odzierano nas od zawsze z kasy, pamientam jeszcze w 2002 miałem POPa i 1mi rozmowy np do Ery 1,75zł a teraz 0,65g jakis spadek tych cen jest ale to i tak drogo. Teraz mam ere na firme moge odliczyc vat od rachunku, ale co mi potym za 70zł 170mi a w play tyle samo za 50zł to paragon wezme na fakture. przenosze sie z numerem zapłace 60zł i mam numer u nich a te 60 zł to i tak na konto dostane. ps miałem orange free 60złmiesiecznie i 1GB smiechu warte terza mam PLAY ONLINE za 50zł 2miesiące i 4GB i smiga. Wiec pozdrawiam wszystich obecnych urzytkowników wielkiej 3ki

• Anonimowy
      Gość

Ależ użytkownicy Play`a są bardzo lojalni, Mają świetny pakiet 5PLN – 100 minut do play i na stacjonarne czyli wychodzi po 5 groszy za minutę 🙂

Ciepło pozdrawiam firmy odpowiedzialne za marketing w wielkiej trójcy i ich działy PR 🙂

• Anonimowy
      Gość

play przyciągnie pre-paidem bardzo wielu klientów jesli konkurencja nie zareaguje szybko. ale nie na tym zalezy playowi, większość z tychże nowych-freshowych klientów będzie mocno na celowniku kampanii reklamowych usług abonamentowych. szacuję, że jakieś 30 do 40% "nowych playowców" złapie się na abonament. ksozty usług abonamentowych zejdą pewnie do poziomu fresha, ale to będzie już jednak abonament więc i stali klienci.

osobiście jednak podejrzewam, że od fersha zaczyna się nowa wojenka o klietna, podobna do tej jaką niegdyś zaprezentowała Heyah.

Pozdrawiam

• werty
      Członek
      Liczba postów: 1

pan rzecznik obraża klientów,obraża inteligencje ludzi,zachowuje się jak sekretarz byłej przewodniej siły narodu, kto nie z nami ten nielojalny cham,wielka 3 ustala między sobą taryfy,a tu znalazł się jakiś odszczepieniec co chce mniej zarabiać,no to go trzeba zaatakować,tendencja ogólnoświatowa to pre-paid,play to widzi ,św.3 nie chce,nie musi się starać,lepiej żerowac na niewiedzy klientów,pozdrawiam myślących

Przeglądanie wątków odpowiedzi 25
Odpowiedz na: Odpowiedź #169482 w Rzecznik Grupy TP: Play Fresh to kuszenie nielojalnych klientów
Twoje informacje:

Anuluj