Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy MVNO › Rusza VOD Domowa Wypożyczalnia Filmów w Cyfrowym Polsacie
-
AutorWpisy
-
-
Tą nazwą w błąd wprowadzają! Przecież to zwykłe Pay per View! Usługa, która w Premiere i zachodnich C+ była 10 lat temu…
VOD polega na tym, że to ja decyduję w jakiej chwili oglądam dany film i nie musze się dostosowywać do ich programu.
Nawet na wikipedii jest:
Terminu "wideo na życzenie" (VoD) nie należy mylić z podobnymi określeniami:
* płatna (zakodowana) telewizja
* pay-per-view
* wypożyczalnia kaset lub płyt
* telewizja internetowa
* podcasting i vodcasting
-
Anonimowy
Gość30 listopada 2009 o 21:16Liczba postów: 138365to prawda tak pomieszali kanaly przez ten vod ze 2 kanaly
brakuje tv100 zone europa i zaco to placic jak 2 kanaluw
brakuje mam wykupiony caly pakiet a oni na wieczur
blokuja przez informacje a rano puszczaja te 2 kanaly tak
samo mie szlak bierze polsacie oszczedz nam nerwuw i pusc
informacje na jednym kanale na 254.plis
-
Anonimowy
Gość1 grudnia 2009 o 10:55Liczba postów: 138365No nareście możemy filmy wypożyczać, czekam jak
płatność będzie wykonywana sms-em, 11, 8 lub 5 PLN,
odrazu żeby nie bawić się, w dolepianie do rachunku.
Szkoda, że narzie tylko jedna umowa podpisana, pewnie
jak będzię więcej to i więcej filmów na kanał do wyboru.
Kanały zmieniły, numerki i co z tego, dla mnie
to obojętne gdzie pod jakim numerkiem są, takimi
pierdołami to sobie głowy nie zawracam (-:
-
Anonimowy
Gość1 grudnia 2009 o 14:30Liczba postów: 138365taaa wysłałam już 3 smsy! Na pierwszego otrzymałam odpowiedź że niepoprawny kod, lub wiadomość pod zły numer. Na drugiego, o tej samej treści otrzymałam odpowiedź aż 4(!) razy że usługa VOD dostępna od 01-12-2009. Dzisiaj rano wysłałam 3 smsa, bo kod filmu na informacji w PC był inny niż na stronie internetowej – to samo potwierdzenie – a film dalej nie odblokowany. Pieniądze za 3 smsy skasowane.
-
Anonimowy
Gość7 grudnia 2009 o 09:06Liczba postów: 138365 -
Anonimowy
Gość19 grudnia 2009 o 19:27Liczba postów: 138365 -
Anonimowy
Gość29 stycznia 2010 o 20:03Liczba postów: 138365Beznadziejna sprawa – zaplacilem za filmy , a tutaj nagle brak sygnalu , oczywiscie na infolinii jedyne co moge uslyszec ze wznowia sygnal i powinno byc ok , ale niestety pieniadze wyrzucone w bloto …. ani filmu , ani wyjasnienia… oczywiscie tylko sugestie ze pewnie mam zle czasze ustawiona…a na to ze na programach tv mam sygnal wysmienity , a na VOD zerowy to odpowiedz ze niemozliwe… a jednak prawdziwe…Szkoda pieniedzy na taka wypozyczalnie i na ta infolinie , gdzie kaza czekac 15 min….Wypozyczylem juz jakies 20 filmow i bylo ok , ale teraz zaplacilem za 2 kolejne i pieniadze przepadly… Dziekuje za taki interes , ale na mnie juz ta wypozyczalnia nie zarobi….
-
AutorWpisy