Start Forum Sprzęt Nokia Rozczarowanie Nokia N97?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Wszyscy fani smartphonów od Nokii od kilku miesięcy czekali z zapartym tchem na pojawienie się modelu N97. Pojawił się i przyszło rozczarowanie.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138796

Ten procek w 5800 ledwo zipie. Responsywność menu jest słaba. Generalnie Nokia zawiodła mnie. I dodam, że nie mam w zwyczaju takich rzeczy pisać ale tym razem to na maxa.

• Anonimowy
      Gość

co za bzdury, gdzie widziałeś info że ma być prcek 600Mhz??? CHyba na jakimś dennym forum, od początku było wiadomo jaki ma procesor. Jak na moje oko prcek daje rade, nie ma przestojów, zawiech czy mulenia. Menu smiga jak trzeba, a biorać pod uwagę że mam model proto, jest dobrze.

• Anonimowy
      Gość

a… i nie porównujcie i8910 do N97 bo to zupełnie rózne modele, mające ze sobą wspołny system i rozdzielczośc ekranu

• Anonimowy
      Gość

Szybciej chodzi 5800 czy np. E51?

• Anonimowy
      Gość

od początku zakładano że n97 ma mieć procesor ok600MHz i tak był za wolny w stosunku do funkcji które ma na pokładzie,a demo to ty masz z kiosku!nokia nie postarała się wygląda blado przy samsungu i iphone

• Anonimowy
      Gość

Przy cenie siegającej 3000 zł wnętrzności N97 to jakaś pomyłka. Samsung Omnia ma 624 (1200-1500 zł), a Asus 565 800 MHz – jakieś 1800 zł. Nie mam zamiaru płacić za markę, za którą nie stoi ani jakość, ani moc. Według mnie ten model powinien znaleźć się w serii E, ponieważ to biznesowy smartfon.

• Anonimowy
      Gość

Toshiba TG 01 ma mieć 1 ghz to ta nokia będzie przy niej niczym

• Anonimowy
      Gość

Tylko że ta nokia ma symbian a Toshiba, Asus, Omnia

windowsa do którego jest potrzebny mocniejszy procesor!

Imbecyle!!

• Anonimowy
      Gość

akurat omnia hd będzie mieć symbiana… a szybszy procek jest potrzebny nawet w symbianowcu… dla zwykłych użytkowników piszących smsy/maile, dzwoniących i korzystających z podstawowych funkcji telefonu taki procek w n97 wystarczy. Co innego kiedy ktoś znacznie rozszerza możliwości telefonu(?)-smartfonu – wtedy nawet 800mhz może czasem nie wystarczać…

• Anonimowy
      Gość

Omg. A czy nikt z was nie pomyślał, że ten procek jest wystarczający dla tego modelu? Oglądałem wiele filmików z N97 (nie demo tylko prezentacje przedstawicieli Nokii) i na wstępnym oprogramowaniu telefon chodzi szybko. Poczekajmy do pierwszych testów tego telefonu z opinią. Nokia długo nad nim pracowała, dużo dłużej niż nad jakimkolwiek innym modelem.

• Anonimowy
      Gość

Obsluga chodzi wolno ale wlacz divixa w pele=nej rozdzialce na tv out i procek nieda tych 25 klatek w vga.Ja poczekam na nastepce n97 tylko z ekranem multi tootch i wbudowanym glosnikiem niskotonowym sub albo na nowego iphona 3.0 z 64 gigami pamieci,i wyjsciem hdmi i prockiem ktory pokaze hd na tv-oucie.

• Anonimowy
      Gość

nie prownujcie tych telefnów, które wymieniacie. Ja mam HTC Diamonda 528 MHZ i muli jak cholera w prownaniu z N95 i N95 8GB, a czemu ??? bo HTC na WINDOWSA ! telefon z symbianem nie musi mieć takich procków co telefony z WM, ten HTC ma niby wypasioną grafę, ale nie uciągnie Q3 bo ma 1-4 klatki na sekunde a N95 8GB ma sporo więcej i nie muli…. tak dla porównania…

• Anonimowy
      Gość

mam problem bo telefon nokia n 97 nie działa mi w rołmingu karte mam orange, a w inym telefonie dziala może mi ktoś pomóc

• Anonimowy
      Gość

Witam -często przeglądam nowe telefony -lubię być na bieżąco… jednak NOKIA zawiodła mnie na całej linii – tak długo jak czekałem na nią – tak szybko chcę się jej pozbyć…

Wady:

1. Niestabilny soft (nawet po aktualizacjach) – przykłady:

– restartuje się bez powodu – nieraz wystarczy nacisnąć dwa przyciski -jeden po drugim

2. Bateria i jej wskazanie to porażka – cały czas na full i nagle pada bezpowrotnie – najgorzej w nocy – zasypiasz bez alarmu

3. Odpalenie po podłączeniu do ładowarki dopiero po kilku minutach – do kitu

4. Suwak /przesłona od aparatu to tak samo porażka, cała szybka porysowana

5. Jak uruchomisz kilka programów to telefon staje – cały czas trzeba kontrolować ilość uruchomionych programów (to już Symbian)

Plusy:

1. Klawiatura qwerty.

2. Wyjście jack – moja Omnia i-900 tego nie miała – a noszenie przejściówki to nie rozwiązanie.

Wg mnie to chyba Omnia HD lecz ta z WM jest najlepsza (choć ma też swoje wady). To moje subiektywne zdanie. Chyba zmienię w najbliższym czasie moją N97 z rozczarowaniem i pozostanę przy Win Mobile. Pozdrawiam fanów Nokia – chyba królem będą dwa telefony 6310i oraz 6510 – Nokia się przyznała że za dobre telefony zrobiła i że sprzedaż im spadła prawie o 40% w tym czasie na następne (nowsze) modele.

• Anonimowy
      Gość

Najlepszy telefon jaki powstał. Najważniejsze, że ma 32+16 (micro SD) GB oraz klawiaturka i dotyk. Lepszy od lapka, bo zawsze go można mieć przy sobie. Nic więcej nie trzeba. Czasem tylko troszkę wolno trybi (bardzo rzadko) ale to nie przeszkadza, a jego zalety w pełni rekompensują tę małą niedogodność. Mimo, że jestem świrem na punkcie nowinek technicznych to ten model nie przestaje mnie zadziwiać i uwierzcie że przez ostatnie kilkanaście miesięcy użytkowania wciąż mnie zaskakuje nowymi rzeczami.
      Następny model jaki kupię musi mieć to wszystko co N97 tylko 4x więcej 😉

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
Odpowiedz na: Odpowiedź #173498 w Rozczarowanie Nokia N97?
Twoje informacje:

Anuluj