Start Forum Rynek Rozliczenia i płatności Play szuka obiektywnego organizatora badań zasięgu

Przeglądanie wątków odpowiedzi 12
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Mamy zamiar wysłać/wysłaliśmy do UKE kilka pytań dotyczących samej metodologii, badania przeprowadzonego przez UKE. Posiadamy raport z pomiarów, z którego wynika, że jakość naszej sieci jest zdecydowanie lepsza – napisał na swoim blogu rzecznik Play Marcin Gruszka.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138223

Takie badanie już były robione i Play wcale nie wypadał w nich lepiej. Z tego co pamiętam, kilka niezależnych badań wskazał na Plusa jako operatora, który ma najlepsze parametry: zasięg, internet, itp

• Anonimowy
      Gość

Play , kręci kręcił i prawdopodobnie będzie krecić

marketingowe show. Jakość usług pozostawia dużo do

życzenia.

Pan Gruszka sam najlepiej niech przeprowadzi badania

wtedy wyjdzie mu że Play jest idelany:)

• Anonimowy
      Gość

nie wiem czy ten play powinien chcieć jeszcze nowych badań

jest wielkie prawdopodobieństwo, że jeszcze gorzej

wypadną, sprawdziłem na własnej skórze, że jakość usług a

szczegolnie zasięg pozostawiają wiele do życzenia, na

prawdę nie wiem co mnie podkusiło, żeby przenieść sie do

nich z plusa, gdzie było wszystko cool, teraz byle dotrwac do

końca umowy

• Anonimowy
      Gość

jakosc rozmów w 2g p4 mimo ze mam bts 2km od domu słaba-urywanie słów to najczęstsza wada.transfer na edge dobry-prawie jak w plusie jednak co do 3g to połączenia dosyc niestabilne ale sądzę ze p4 przyda sie optymalizacja sieci i wogóle badania nad jakością sieci aby w niedalekiej przyszłosci nie było większych problemów występujacych nagminnie dotychczas

• Anonimowy
      Gość

dupa chołpa panie Gruszka u mnie plus & play brak zasięgu

• Anonimowy
      Gość

Nie wiem czemu, ale łącząc się z Playem zawsze wiem, ze dzwonię do kogoś kto ma numer u tego operatora, bo rozłącza mnie po 2-3 minutach rozmowy.

• Anonimowy
      Gość

Jak widać z przytaczanych badań , nie tylko ja mam problemy z jakością i PEWNOŚCIĄ połączeń w jedynie słusznej sieci . Dlatego telefony w tej sieci mam zawsze ustawione na roaming w Plusie . Za ten roaming DODATKOWO płaci Play – choć pokazywany jest dobry zasięg (w mojej lokalizacji) z jego nadajników . Tak też jest często podczas wyjazdów w Polskę . Ale co tam – ta sieć ma zapewniony komfort "dotacji" przez ok 50 mln potencjalnych użytkowników telefonii w Polsce (-:

P.S Sposób argumentacji p. Gruszki przypomina mi słynną radę Wałęsy tłuczenia termometrów w przypadku wysokiej temperatury (-:

• Anonimowy
      Gość

Co stoi na przeszkodzie zeby Plus czy Era zrobila takie samo badanie i potwierdzily wyniki 🙂

• Anonimowy
      Gość

Mam Play od 1 roku i zasięg jest zajebi…

więc nie wiem o co wam chodzi.

• Anonimowy
      Gość

To fakt Play to jeden wielki marketing i nic więcej. Play w zasadzie już teraz się ośmiesza takimi tekstami. Jest jak jest wszyscy o tym piszą nie od dziś a takie zagrywki to już przypominają tonącego który brzytwy się chwyta.

• Anonimowy
      Gość

Każdy ma swoich faworytów. Ja przyznam się, że jestem użytkownikiem sieci Play bo jest dla mnie najtańszy. Ale jeżeli chodzi o jakość (zerwanie połączenia, echo w słuchawce) to jest to najgorsza sieć. Ale niestety dla mnie cena ma większe znaczenie niż owa jakość.

• Anonimowy
      Gość

ja jestem w Play od 3 lat i nie mam żadnych problemów, zasięg idealny, jakoś rozmów 2g oraz 3g bardzo dobra, nawet w kotłowni mam 3g:) do tego mam net z Play 10giga i też wszystko śmiga cacy, wiec po co przepłacać:)

Przeglądanie wątków odpowiedzi 12
Odpowiedz na: Odpowiedź #186948 w Play szuka obiektywnego organizatora badań zasięgu
Twoje informacje:

Anuluj