Start › Forum › Rynek › Rozliczenia i płatności › Play szuka obiektywnego organizatora badań zasięgu
-
AutorWpisy
-
-
Mamy zamiar wysłać/wysłaliśmy do UKE kilka pytań dotyczących samej metodologii, badania przeprowadzonego przez UKE. Posiadamy raport z pomiarów, z którego wynika, że jakość naszej sieci jest zdecydowanie lepsza – napisał na swoim blogu rzecznik Play Marcin Gruszka.
-
Anonimowy
Gość23 grudnia 2009 o 11:52Liczba postów: 138223nie wiem czy ten play powinien chcieć jeszcze nowych badań
jest wielkie prawdopodobieństwo, że jeszcze gorzej
wypadną, sprawdziłem na własnej skórze, że jakość usług a
szczegolnie zasięg pozostawiają wiele do życzenia, na
prawdę nie wiem co mnie podkusiło, żeby przenieść sie do
nich z plusa, gdzie było wszystko cool, teraz byle dotrwac do
końca umowy
-
Anonimowy
Gość23 grudnia 2009 o 12:24Liczba postów: 138223jakosc rozmów w 2g p4 mimo ze mam bts 2km od domu słaba-urywanie słów to najczęstsza wada.transfer na edge dobry-prawie jak w plusie jednak co do 3g to połączenia dosyc niestabilne ale sądzę ze p4 przyda sie optymalizacja sieci i wogóle badania nad jakością sieci aby w niedalekiej przyszłosci nie było większych problemów występujacych nagminnie dotychczas
-
Anonimowy
Gość23 grudnia 2009 o 14:27Liczba postów: 138223Jak widać z przytaczanych badań , nie tylko ja mam problemy z jakością i PEWNOŚCIĄ połączeń w jedynie słusznej sieci . Dlatego telefony w tej sieci mam zawsze ustawione na roaming w Plusie . Za ten roaming DODATKOWO płaci Play – choć pokazywany jest dobry zasięg (w mojej lokalizacji) z jego nadajników . Tak też jest często podczas wyjazdów w Polskę . Ale co tam – ta sieć ma zapewniony komfort "dotacji" przez ok 50 mln potencjalnych użytkowników telefonii w Polsce (-:
P.S Sposób argumentacji p. Gruszki przypomina mi słynną radę Wałęsy tłuczenia termometrów w przypadku wysokiej temperatury (-:
-
Anonimowy
Gość23 grudnia 2009 o 17:57Liczba postów: 138223 -
Anonimowy
Gość23 grudnia 2009 o 19:36Liczba postów: 138223
-
-
AutorWpisy