Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Play ocenia działalność PlayBOK

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Od jakiegoś czsu P4, operator sieci Play, uruchomił skrypt SMS, w ramach którego wysyłając wiadomość SMS, możemy ocenić przeprowadzoną rozmowę z Biurem Obsługi Klienta (BOK) – informuje telix.pl Czytelnik.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138216

Play ma tragiczne BOK… -Dzwoniąc kilka razy (w tej samej sprawie) każdy z 3 konsultantów mówił co innego. Być może trafiłem na nowych pracowników, lecz od tej pory informacji szukam w internecie w cennikach i regulaminach… 🙄

• Anonimowy
      Gość

Ja natomiast bardzo często spotykam się ze zwykłym chamstwem pracowników BOK Play. Brak kultury to efekt sposobu rekrutacji, Play po prostu chce zatrudniać chamów!

• Anonimowy
      Gość

BOK play jest przede wszystkim nieskuteczne, nie mają pojęcia o czym rozmawiają.
      Z drugiej strony ja zawsze trafiałem na miłą obsługę.

• Poll
      Członek
      Liczba postów: 1733

Nigdy nie miałem przyjemności korzystać z BOK-u Play bo potrafię sam sobie załatwić to co potrzeba. Korzystałem za to z obsługi w Orange i tam również kazdy konsultant mówił mi zupełnie co innego. Aż mnie korci by sprawdzić Playa ale nie mam pomysłu jak to zrobić bo mi wszystko działa. Może macie jakieś pomysły jak to zrobić.

• Anonimowy
      Gość

To samo mialem w Orange kiedyś. Dzwoniłem do 3 konsultantów i każdy mówił co innego.

• Anonimowy
      Gość

powinno być też 0 czyli debil 😀

• Anonimowy
      Gość

A co będzie jak nie dzwoniłem do bok, a wyśle smsa?

• Anonimowy
      Gość

Dramatyczny poziom obsługi w Play to wizytówka tego 'operatora’ :lol

A tu a propos ciekawostka z Media2:

Play: BOK porażką
      Za największą porażkę sieci Play w 2010 roku internauci uznali Biuro Obsługi Klienta.

• Anonimowy
      Gość

Menadżerowie odpowiedzialni za tą jakość a raczej jej brak powinni wylecieć z Play. To nie jest wina ludzi na słuchawkach którzy tam pracują że jest taki syf. Ktoś ich przyjął, potem kiepsko zapłacił, miał gdzieś, nie motywował, nie edukował itp.

• Anonimowy
      Gość

a mnie zanim się dodzwoniłem kilka razy rozłączało zanim nawiązało się połączenie i zżerało za każdym razem po 1 zł. też dobry sposób żeby dorobić do dziadostwa…

• Anonimowy
      Gość

BOK jest do poprawy i to nie od dziś. Play nic nie robi w tym kierunku i bardzo źle. Tak samo jak z ilością telefon dostępnych w salonach. To świadczy tylko o ich poziomie.

• PROZAK
      Uczestnik
      Liczba postów: 1932

Wprowadzili skrypt SMS-owy aby bardziej zmobilizować do lepszej pracy konsultantów. Oczywiście rozmowy i tak są nagrywane więc zła ocena wystawiona przez abonentów jest do zweryfikowania i w razie czego może być dowodem w sądzie.
      Nie wiem w jakich celach ludzie dzwona do BOK , bo raczej nie wiele można tym osiągnąć. Może jak się chce wyłączyć pocztę głosową lub uruchomić jakąś usługę i może jeszcze w jakiś szczególnych przypadkach, zagubieniu bądź przedłużeniu umowy. Mając jednak konto internetowe na stronie operatora te kontakty z BOK powinny być raczej bardzo rzadkie. W ogóle nie rozumiem tych co dzwonią z pytaniem o jakiś telefon czy jest dostępny, ile kosztuje, albo ile bateria w nim wytrzymuje. Nawet zapytanie o ręczne skonfigurowanie w telefonie internetu, bo nie potrafimy, nie da pożądanego efektu. Jak się nie da przesłać automatycznie ustawień, to raczej powinno się odwiedzić salon i tam sprzedawca prędzej nam to ustawi niż dzwoniąc.
      Ostatnio tez miałem drobny problem z uruchomieniem słuchawki bluetooth w htc. Telefon nie widział tej słuchawki a inne bez problemu wykrywały. Dopiero w trzecim salonie trafiłem na sprzedawce który ten problem rozwiązał. Na prawdę drobnostka, ale jak się nie wie to robi się problem. Ale chyba ostatnim miejscem było by dzwonienie do BOK w tej sprawie.

• jerzy5319
      Członek
      Liczba postów: 5

W listopadzie zdecydowałem że przeniosę stacjonarny z TP SA do PLAY.
      Sugerowałem się wygodą; – wiosna, lato w ogrodzie zasięg dużo większy niż bezprzewodowy zwykły,niższa cena a bez telefonu (aparatu),to już grosze.
      Mam zarejestrowane 3 numery w tej sieci i zasięg jest bardzo dobry to i w “tym” też będzie super.W Sylwestra doczekałem się włączenia do nowej sieci.
      Po włożeniu karty SIM celem aktywacji,pojawił się napis ,,tylko alarmowe”,lub “brak usługi”,zależnie do jakiego telefonu się kartę włoży. Po prostu brak łączności a zasięg “full”.
      Nerwy niesamowite, ze względu na okres składania życzeń,starsi znajomi i rodzina to tylko na stacjonarny.
      Łączyli się z aut.sekretarką, w Nowy Rok łaskawie mi wyłączono.
      Aktywacja trwa do 24 godz’. ????? – CZEKAĆ.
      Zgłoszenie do pomoćplay (bok) reklamację przyjęto i zostałem poinformowany,że zgłoszenie rozpatrzą do 30 dni ?????
      Streszczę. – do dziś (05.01.2011),jestem bez stacjonarnego,wykonałem około 20 połączeń reklamując brak usługi i nić się nie dzieje.Będą rozpatrywać mają 30 dni.
      Szlag mnie trafia,a Panie konsultantki po dwu dniowym kursie obsługi rozmów z klientami, próbują mnie pouczać.
      Na pewno żle włożona karta,zepsuty telefon,żle ustawiony w konfiguracjach.Że należy obrócić się trzy razy i splunąć przez lewe ramię ,potrząsając siedmiokrotnie telefonem itd. itp.
      Zabrałem stacjonarny w teren i sprawa się wyjaśniła.
      Od 700m,do 1 kilometra wyświetlił się komunikat o nadajniku (BTS) Świeradów Zdrój,czyli złapał zasięg,ale ja mieszkam 60-70 km,od Świeradowa i to przez Czeskie Sudety. to nawet najlepszy wzmacniacz gsm dużo nie zdziała.
      Obok mojego domu są dwa BTS-y PLUS- PLAY,w odległości 3 i 5 km,a karta aktywowana i konfigurowana tak daleko ???? BAJZEL
      Oni to robią bez map,czy wcześnie zaczęli świętować.
      Może ktoś poradzi jakie kroki poczynić,bo z Play rozmawia się jak ze ścianą,żadnych efektów – zresztą już nie chce mi się z nimi gadać.
      Pozdrawiam – Dosiego – życząc
      jerzy

• Anonimowy
      Gość

Poziom obsługi w Play nie od dziś jest bardzo przeciętny, to widać na każdym kroku więc to nie powinno nikogo dziwić. Zaś co do problemu, to kolejny przykład że Play ma bardzo słaby zasięg i zanim się ktoś zdecyduje trzeba się zastanowić czy faktycznie się to opłaci.

• Anonimowy
      Gość

BOK PLAY TO IDIOCI.MAM TEL NA FIRME NADPLATE NA KONCIE ZA RACHUNKI WSZYSTKO OPLACONE A TEL ZABLOKOWANY.ILEKROC DZWONIE DO BOK Z PROBLEMEM TO MNIE ROZLANCZAJA.CO ZA DEBILE.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
Odpowiedz na: Odpowiedź #240895 w Play ocenia działalność PlayBOK
Twoje informacje:

Anuluj