Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi PIIT chce zawieszenia przenośności numeru

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Wobec faktu, iż na rynku świadczenia usług stacjonarnych działa ponad 100 dostawców, którzy do tej pory nie wypracowali jednolitego standardu komunikacji międzyoperatorskiej w tym zakresie, należy wskazać, iż nie jest możliwym natychmiastowe zastosowanie nowej regulacji, co – w ocenie PIIT – winno zostać uwzględnione w postępowaniach o zawieszenie realizacji uprawnień abonentów.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138401

Chyba ktoś uderzył się w głowę…

• Anonimowy
      Gość

Jak zwykle w Polsce, UKE chciał dobrze, ale coś spartolili i teraz mamy problem. Niestety PIIT potwierdza komentarz Plusa, że ustawa nie jest przygotowana w profesjonalny sposób. Brak zabezpieczeń danych to poważny błąd. Szkoda, bo dla nas klientów była i jest bardzo potrzebna.

• Anonimowy
      Gość

Wniosek prosty. Trzeba zakazać przenoszenia numerów na czas nieokreślony, bo "dopieszczać system można przecież i 2 lata.

• Anonimowy
      Gość

No właśnie byłem dzisiaj w Plusie. Chcialem przenieś numer z Ery, a ku mojemu zdziwieniu pan sprzedawca zamiast mnie zachęcać, to wręcz mi odradzał. Bo są problemy i mogę w ogóle zostać bez aktywnego numeru. Przeniesienie ma być za miesiąc, ale to nie ma znaczenia, bo są problemy. Zastanawia mnie jak do tej pory były przenoszone numery. Powoli można było przenosić, a jak trzeba szybko, to wcale nie można.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
Odpowiedz na: Odpowiedź #179805 w PIIT chce zawieszenia przenośności numeru
Twoje informacje:

Anuluj