Start Forum Sprzęt Komputery i akcesoria Pierwsze wideo prezentujące tablet Samsung Galaxy Tab

Przeglądanie wątków odpowiedzi 25
  • Autor
    Wpisy
    • KamilBakowski
      Członek
      Liczba postów: 698

Jak już wiemy pierwszy tablet koreańskiego producenta z Androidem zostanie oficjalnie zaprezentowany w Berlinie 2 września tego roku. Koreański serwis przedstawił pierwsze wideo prezentujące Samsung Galaxy Tab w całej okazałości.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• KyokoMai
      Członek
      Liczba postów: 143

Podoba mi się. Byłbym bardziej skłonny kupić to niż iPada (chociaż iPad robi wrażenie). Po prostu urządzenie jest mniejsze, a co trzeba to i tak się na nim zrobi. Ciekawe czy cena będzie dużo bardziej atrakcyjna od iPada…?

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138784

ipad jest znacznie wiekszy, a tym samym mniej poreczny jako organizer, czy urządzenie wykorzystywane w podrozy, przy jednoczesnie nie wiele rozniacych sie parametrach, ja sam tez bym bral samsung galaxy tab

• Anonimowy
      Gość

[quote]czy warto zakupić prywatnie? czy lepiej w sieci z abonamentem? [/quote] W abonamencie masz fajne promocje i mozesz nawet dostac go od 1zl.

Jakbym mial brac cos o rozmiarach (A4) to bym wzial laptopa a nie ipada.. Zdecydowanie Galaxy Tab jest poreczniejszy i lepszy jesli chodzi o uzytkowanie w codziennym zyciu

• Anonimowy
      Gość

[quote]A wiesz jaka moze posiada pamiec ten tablet i czy jest mozliwosc jej rozbudowy? [/quote]

z tego co ja wiem to ma pamiec do 32 GB i do klejnych 32 GB rozbudowy

• koki
      Członek
      Liczba postów: 66

[quote]A wiesz jaka moze posiada pamiec ten tablet i czy jest mozliwosc jej rozbudowy? [/quote]16 lub 32GB pamieci wewnetrznej + mozliwosc rozbudowy do 32GB 😉

• jurny
      Członek
      Liczba postów: 1188

[quote]A wiesz jaka moze posiada pamiec ten tablet i czy jest mozliwosc jej rozbudowy? [/quote]
      on ma wbudowane 16Gb i slot na microSD bez ograniczeń jej wielkości

• koki
      Członek

[quote]ale czy prawie 400 gr to nie za dużo do swobodnego użytkowania? [/quote] Kubek soku tyle wazy, wiec niesadze, aby sprawialo to problemy.

• koki
      Członek

[quote][quote]A wiesz jaka moze posiada pamiec ten tablet i czy jest mozliwosc jej rozbudowy? [/quote]
      on ma wbudowane 16Gb i slot na microSD bez ograniczeń jej wielkości [/quote]No wlasnie chodzi o to, ze sa 2 wersje. Jedna 16 a druga 32GB 🙂

• jurny
      Członek

[quote][quote]ale czy prawie 400 gr to nie za dużo do swobodnego użytkowania? [/quote] Kubek soku tyle wazy, wiec niesadze, aby sprawialo to problemy. [/quote]
      jak dla mnie to kubek soku waży jakieś 200 gr 🙂
      wydaje mi sie, że 400 gr to i tak lepiej niż 700 gr ipada.

• koki
      Członek

Moze zle sie wyrazilem. Sok + Kubek tyle bedzie wazyc. Ale okej, mniejsza o poeownania. ;D Masz racje zdecydowanie to jest lepsza opcja niz 700gr ipada + jego wielkosc ~A4 malo to poreczne szczerze mowiac. A tak swoja droga posiada ktos wlasnego Galaxy Taba juz?

• Anonimowy
      Gość

[quote]
      on ma wbudowane 16Gb i slot na microSD bez ograniczeń jej wielkości [/quote]

no niestety nie, slot microSD w galaxy tab ma ograniczenia i są nim 32GB, pamiec wewnetrzna w zależności od wersji 16 lub 32 GB

• koki
      Członek

[quote]wlasnego niestety nie posiadam, ale na weekend bede mial to urzadzenie u siebie, wujek mi firmowy wypożyczy, także po niedzieli bede mogl cos wam wiecej opowiedziec 🙂 [/quote] No to napisz koniecznie, bardzo jestem ciekaw czy wszystkie te zachwalania nie sa przypadkiem bezpodstawne. 😉

• Anonimowy
      Gość

Wedlug mnie system z kartami microSD jest idealny! Jest to tansze, niz w przypadku ipada, jednoczesnie komfort pracy jest o wiele wiekszy. Jadac na wakacje czy cokolwiek innego wystarczy wymienic karte i posiada sie nowe 32GB zapisu danych. Przy pamieci wbudowanej niestety jestesmy zmuszeni do usuwania plikow z dysku. A tak wystarczy przelozyc karte i zapomniec o problemie

• koki
      Członek

Wiesz 32+32GB to ja mysle, ze wystarczy na krecenie filmu z wakacji 😀 Ale fakt, zawsze to ulatwia sprawe w naglych sytuacjach. Nie trzeba szukac komputera, na ktory mozna zgrac material, ani DVD czy pedriva zeby pozniej zachowac go. Nie trzeba tez usuwac materialu. Wygodna rzecz 😉

• Anonimowy
      Gość

[quote]Wiesz 32+32GB to ja mysle, ze wystarczy na krecenie filmu z wakacji 😀 Ale fakt, zawsze to ulatwia sprawe w naglych sytuacjach. Nie trzeba szukac komputera, na ktory mozna zgrac material, ani DVD czy pedriva zeby pozniej zachowac go. Nie trzeba tez usuwac materialu. Wygodna rzecz 😉 [/quote]Fakt 64GB to jest masa pamieci. A ciekawi mnie usluga rozmow wideo. Wie ktos na czym to polega i ile to moze kosztowac?

• Anonimowy
      Gość

strony sieci komorkowych mowia, ze tyle samo co zwykla rozmowa, ale musisz byc podlaczony do internetu

• Anonimowy
      Gość

Ja go kupiłem dzisiaj rano i musze powiedzieć, że zabawka dla dużych chłopców świetna. Dużo bajerów i funkcji. Już widze zastosowanie jego w moim życiu – ebooki, gazety, filmy, notatnik, internet. Wracam pościągać jeszcze jakieś aplikacje z android market. 😉

• Anonimowy
      Gość

Jak masz go przylozyc do ucha to niezbyt. Ale zestaw sluchawkowy jest spoko. Mam zamiar kupic jeszcze sluchaweczke bluetooth 3.0

• koki
      Członek

Tak myslalem wlasnie, ze troche duzy do przykladania do ucha, ale jak mowisz, ze zestaw sluchawkowy jest okej to dobrze. 🙂 W sumie jak masz zamiar kupic sluchawke bluetooth to jeszcze wygodniej bedzie. Rece wolne 😉

• jurny
      Członek

[quote]wlasnego niestety nie posiadam, ale na weekend bede mial to urzadzenie u siebie, wujek mi firmowy wypożyczy, także po niedzieli bede mogl cos wam wiecej opowiedziec 🙂 [/quote]
      ja natomiast zakupiłem galaxy tab. w ogóle nie było dla mnie problemu z wyborem pomiędzy nim a ipadem, rzecz jasna, co jest przydatniejsze.

• jurny
      Członek

[quote]Ja go kupiłem dzisiaj rano i musze powiedzieć, że zabawka dla dużych chłopców świetna. Dużo bajerów i funkcji. Już widze zastosowanie jego w moim życiu – ebooki, gazety, filmy, notatnik, internet. Wracam pościągać jeszcze jakieś aplikacje z android market. 😉 [/quote]
      do tej pory się bez ebooków jakoś obywałem, ale może i jest pora na to by zacząć je czytać. przydatne w sumie też jak ktoś ma duzo pdf-ów do ogarnięcia wpracy.
      ja się zastanawiałem ,czy od używania klawiatury dotykowej nie będą boleć nadgarstki i kciuki ale jest to jakoś całkiem ergonomiczne.

• Anonimowy
      Gość

[quote] No to napisz koniecznie, bardzo jestem ciekaw czy wszystkie te zachwalania nie sa przypadkiem bezpodstawne. 😉 [/quote]
      jakie niby bezpodstawne !
      mialem tablet jakos tydzien, genialne urzadzenie, really mi sie spodobalo, jako telefon, organizer i centrum multimedialne

• Anonimowy
      Gość

[quote]Wedlug mnie system z kartami microSD jest idealny! Jest to tansze, niz w przypadku ipada, jednoczesnie komfort pracy jest o wiele wiekszy. Jadac na wakacje czy cokolwiek innego wystarczy wymienic karte i posiada sie nowe 32GB zapisu danych. Przy pamieci wbudowanej niestety jestesmy zmuszeni do usuwania plikow z dysku. A tak wystarczy przelozyc karte i zapomniec o problemie [/quote]
      to sie zgadza, choc pamiec 32GB to 30 filmow, to duza pamiec, ale jest to napewno lepsze rozwiazanie niz sztywe narzucenie jak u apple

• Anonimowy
      Gość

[quote]strony sieci komorkowych mowia, ze tyle samo co zwykla rozmowa, ale musisz byc podlaczony do internetu [/quote]
      nie wiem czy to to samo, ale cennik wideorozmow jaki znam z plusa to lekko drozszy jest niz normalan rozmowa,
      ale czemu polaczenie przez net trzeba miec, skoro to idzie przez 3G ?

• Anonimowy
      Gość

[quote] ale musisz byc podlaczony do internetu [/quote]
      tak sobie teraz pomyslalem ze przy podlaczeniu przez net to mozna rozmawiac przez skype, czy inne wideochatkamerki za darmo

Przeglądanie wątków odpowiedzi 25
Odpowiedz na: Odpowiedź #237821 w Pierwsze wideo prezentujące tablet Samsung Galaxy Tab
Twoje informacje:

Anuluj