Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Orange najmniej lubianą marką operatorów GSM

Przeglądanie wątków odpowiedzi 14
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Magazyn „Trade Marketer” przeprowadził sondaż na próbie losowej internautów, w której wzięło udział 1.026 ankietowanych. Celem sondażu było określenie najmniej lubianego operatora telefonii komórkowej.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 139210

Lubian czy też nie – Orange ma swoich Klientów i szybko ich nie stracą. Poczciwy Centek nie jest raczej popularny u osób młodych – a na takich głównie była przeprowadzona ankieta. Wśród osób starszych jest to jak najbardziej pozytywna marka – taki kreują wizerunek.

• Anonimowy
      Gość

Dla mnie najbardziej nielubianą pozostanie chyba już era choć z tak taka korzystam juz ponad 10 lat. Strasznie się opuścili przez ostatnie lata i nawet te ich podwójne doładowania nie ratują rz pamiętam chyba nawet potrójne było z którego skorzystałem a dziś czym chcą przyciągnąć ludzi darmowymi połączeniami w erze chyba żart. Popatrzcie na żenujące wręcz stawki dostępu w tak taku do internetu, wielkie nieporozumienie. Firma miała wprowadzić już ponad rok temu zmiany i co??? Nico. 5 MB za 5 złotych archaizm. Powodzenia temu operatorowi w walce o rynek klienta. Używam też karty orange dokładnie nowe go i nie ma porównań co do ery zobaczcie stawki jakie wnieśli chyba ze 2 tygodnie temu, to się nazywa parcie do przodu. Chyba jako nieliczni w tej chwili odpowiedzieli na apel w jednym z artykułów publikowanych na tym portalu o obniżenie stawek i powiększenie limitów GB. Brawo dla orange. Natomiast era „siada” i jak tak dalej pójdzie zrezygnuję z tak taka. Panowie z ery obudźcie się!!! Bo za chwilę może być za późno, mamy być coraz bardziej mobilni ale chyba nie w Państwa szeregach. Zresztą co ja się będę dalej rozpisywał wystarczy przejrzeć wiele for na temat tego operatora gdzie ewidentnie widać jak ludzie tracą cierpliwość. Czas na zmiany!

• Anonimowy
      Gość

Gwoli wyjaśnień i w uzupełnieniu do mojego komentarza poniżej ten apel o internet znalazł uznanie u operatora w orange free na kartę ale ery nawet na coś podobnego nie stać póki co. Słychać natomiast o aferze w szeregach zarządu. Bez komentarza.

• Anonimowy
      Gość

Ciężko wyczuć. Generalnie Orange ma swoje zagrywki, jak teraz w biznesie automatycznie przedłużanie umowy. Telefony z blokadami (wcale takie nie tanie). Wiadomo każdy ma swój typ, ale mnie też jakoś Orange nie przekonuje (nie jestem u nich) i w sumie chyba wolałbym trochę drożej płacić za usługę ale u swojego operatora niż miałbym iść do nich.

• Anonimowy
      Gość

taryfy pantera i delfin wygrywają :lol

nawet nie patrzę na cene za minute, bo pewnie padłbym na zawał 😀

• Anonimowy
      Gość

@Robinio patrzysz pod dziwnym pryzmatem. Tu nie chodzi w sumie o oferty bo one różne są i każdy ma inne potrzeby ale o kontakt z klientem. Ja sam mam Erę od dobrych 4-5lat i nie narzekam. Jak też czytam po forach i to nawet nie telekomunikacyjnych ludzie chwalą ich BOK. ja sam chwale sobie ich ofertę utrzymania klienta. Przez telefon można coś wytargować a ja sam w salonie w wakacje dostałem 120minut do wszystkich za 30zł plus do tego 500mb internetu za 15zł. Narzekać nie mogę.

• Anonimowy
      Gość

Cóż mnie też Orange nie przekonuje, pomimo tego, że byłem dwa lata w Play to też się zniechęciłem.
      teraz używam Nowa heyah, w prawdzie w to pre-paid ale mają ofertę skonstruowaną tak, że każdy wybierze coś dla siebie i będzie zadowolony. era to dobry operator, w prawdzie trochę archaiczny ale swoją ofertą nie ustępuje nikomu, trzeba tylko wiedzieć jak używać Ery 😉
      Najbardziej jednak nie lubię Plusa zwłaszcza za kombinowanie ze stawką 29groszy, mówie tutaj o zagmatwanym twoim Profilu czy Abonamentach.
      Pozdrawiam

• Jax
      Członek
      Liczba postów: 4

Wszytkie ponizsze kometarze mowia o antypatiach spowodowanych obsluga klienta.
      Ja nie lubie orange, gdyz maja najgorszy zasieg (slaba sile sygnalu), nawet w duzych miastach. Zrywanie rozmow jest tak nagminne, ze praca staje sie bardzo trudna. A najgorzej jest w trasie. Milem Plusa, mam Ere i takich historii nie bylo. Powiem szczrze przeszedlem do PLAYA i jesli mam miec taka sama usluge (czyli na poziomie srednim) za duzo mniejsze pieniadze to jestem w stanie to przezyc.
      Orange mimo ladnych Pan w salonach sprzedazy nie daje zadnej wartosci dodanej.

• Anonimowy
      Gość

Plus to zdecydowanie najlepsza sieć. Mobilny internet nie ma sobie równych, jakość połączeń też jest super. Do tego zawsze są kroko do przodu z nowinkami tech. iPad, Hspa+, płatnosci zbliżeniowe, muzodajnia…jednym słowem fajna sieć;)

• Anonimowy
      Gość

Czyli najbardziej lubiany jest Plus. W sumie to by się zgadzało – w moim towarzystwie mamy Plusa, a kazdy ma jakieś wcześniejsze doświadczenia z innymi sieciami i jednak Plus na najrozsądniejszą ofertę.
      Poza tym, że mam darmowe numery i duuużo darmowych minut, to lubię Plusa za wspieranie siatkówki. I za festiwali filmowych – angażują sie w fajne rzeczy z sensem.

• zypolek
      Członek
      Liczba postów: 205

Pozycja Orange akurat w tym rankingu mnie nie zaskakuje, ale moim zdaniem taka ankieta jest mało obiektywna. Równie dobrze możemy sobie zorganizować ankietę na Telixie i pewne zagłosuje znacznie więcej ludzi 😉 Nie mnie jednak ja najbardziej lubię Erę. Sieć nie robi mi przykrych niespodzianek, a wręcz przeciwnie, wciąż otrzymuję coś miłego 😉 A to 1000 minut za 6 złotych, a to Darmowe numerki za grosze. Takie rzeczy tylko w Erze 😉

• EgeSzmege
      Członek
      Liczba postów: 76

kika Najmniej nielubiany to jeszcze nie najbardziej lubiany 🙂 Nie ma tam w ogóle Ery i Heyah co samo w sobie determinuje fakt, że są bardziej lubiane niż jakiekolwiek wymieniane jako nielubiane sieci. Wedle mnie to Play powinien być niżej niż Orange, przez ich durnowatą obsługę callcenter chociażby, to na pewno wpływa na lubienie/nielubienie operatora – obsługa jest arogancka.

• Anonimowy
      Gość

wg mnie Orange ma beznadziejne telefony i internet, Telefony nie działają w centrum Warszawy, złożyłam do nich reklamację a oni oczywiście zwalili to „grube mury w budynku” przez które nie przechodzi zasięg. Dziwne bo prywatny telefon mam w Plusie i nie przeszkadzają mu te „grube mury”. Rozmawia się bez zarzutu. Do tego internet: pod Warszawą działa tak, że zanim otworzy się jakaś strona to mogę kawę wypić z przyjaciółmi. Masssakra. 😳

• EgeSzmege
      Członek
      Liczba postów: 76

Widzę, że jesli chodzi o Orange to kwestia sondy się potwierdza 🙂 Ja z Erowym zasięgiem nigdy nie miałam problemu, a moi znajomi z Playa twierdzą, że u mnie na parterze (nowe budownictwo, ale żel beton, więc faktycznie niby mają prawo być problemy) nie mają zasięgu, jak wjadą do mnie na piętro do mieszkania to już tak. Ja nawet w windzie mogę się wszędzie dodzwonić 🙂

Przeglądanie wątków odpowiedzi 14
Odpowiedz na: Odpowiedź #230752 w Orange najmniej lubianą marką operatorów GSM
Twoje informacje:

Anuluj